Creatief Trainen van Start2Create

Kom je tijdens het overleg op de bond of bij de gemeente ook niet verder dan wat al bedacht is?
Hoe vaak hoor je ‘waarom veranderen, het werkt toch?’ of ‘dat hebben we al eens geprobeerd’?
En heb je het gevoel dat het soms ook anders kan, maar weet je niet hoe?

Probeer dan eens een Creatief Trainen sessie van Start2Create met je collega’s.

Wat doet Creatief Trainen?

Start2Create zorgt ervoor dat je na een dagdeel bruist van de ideeën en nieuwe inspiratie opdoet om de sportwereld optimaal te ondersteunen. Start2Create wordt geregeld door bonden en steden gevraagd om lastige vraagstukken met andere ogen te bekijken of om toekomstplannen op een andere manier vorm te geven middels creatief trainen tools. Het doel is los te breken uit het cirkeldenken, oftewel vaste denkpatronen.

Op zoek naar inspiratie?

De resultaten van Creatief Trainen

Bonden verzinnen nieuwe manieren om te communiceren met clubs. Buurtsportcoaches komen samen tot nieuwe oplossingen voor uitdagingen. Collega’s uit je team gaan aan de slag met een werkwijze die ze vooraf niet gedacht hadden. Creatief Trainen is niet alleen leuk, het zorgt ook voor ideeën die je direct kunt gaan uitwerken. Het is bovendien effectiever dan uren vergaderen of brainstormen, terwijl je niet verder komt.

We doen steeds een greep uit onze toolbox om in te spelen op actuele cases en vraagstukken. De tools helpen je niet alleen het vaste denken te doorbreken, maar ook tot nieuwe, concrete ideeën te komen die je direct kunt toepassen.

Ik heb een vraag!

Start2Create Academy

Hiernaast heeft Start2Create ook een Academy opgezet, waar je creatieve tools zelf leert inzetten bij het ondersteunen of adviseren van verenigingen, het organiseren van thema avonden en het begeleiden van clubs. Allereerst ervaar je zelf hoe het is om los te breken uit vaste denkpatronen, vervolgens weet je hoe en wanneer je de tools kunt inzetten.

Meer weten over de Academy?