Creatief Trainen

Creatief Trainen met Start2Create

Kom je tijdens het overleg op de bond of bij de gemeente ook niet verder dan wat al bedacht is?
Hoe vaak hoor je ‘waarom veranderen, het werkt toch?’ of ‘dat hebben we al eens geprobeerd’? Krijg je clubs niet mee in al die plannen die voor hen bedacht zijn? En heb je het gevoel dat het soms ook anders kan, maar weet je niet hoe?

Leer zelf Creatief Trainen van Start2Create toepassen met je collega’s.

 

creatief denken

Wat doet Creatief Trainen?

Start2Create zorgt ervoor dat je na een dagdeel bruist van de ideeën en nieuwe inspiratie opdoet om de sportwereld optimaal te ondersteunen. Start2Create wordt geregeld door bonden en steden gevraagd om lastige vraagstukken met andere ogen te bekijken of om toekomstplannen op een andere manier vorm te geven door creatieve trainingen.

 

De resultaten van Creatief Trainen

Bonden verzinnen nieuwe manieren om te communiceren met clubs. Buurtsportcoaches komen samen tot nieuwe oplossingen voor uitdagingen. Collega’s uit je team gaan aan de slag met een werkwijze die ze vooraf niet gedacht hadden.

Creatief Trainen is niet alleen leuk, het zorgt ook voor ideeën die je direct kunt gaan uitwerken. Het is bovendien effectiever dan uren vergaderen of brainstormen, terwijl je niet verder komt. We doen steeds een greep uit onze toolbox om in te spelen op actuele cases en vraagstukken. De tools helpen je niet alleen het vaste denken te doorbreken, maar ook tot nieuwe, concrete ideeën te komen die je direct kunt toepassen.

Ben je benieuwd naar verhalen van deelnemers, of op zoek naar inspiratie om zelf anders te denken? Neem eens een kijkje in de Start2Create iZine.

 

Leer creatief Trainen in de Start2Create Academy

Congres creatieve training

Om creatief trainen door te geven heeft Start2Create een Academy opgezet, waar je creatieve tools zelf leert inzetten bij het ondersteunen of adviseren van verenigingen, het organiseren van thema-avonden en het ondersteunen van clubs. Allereerst ervaar je zelf hoe het is om los te breken uit vaste denkpatronen, vervolgens weet je hoe en wanneer je de tools kunt inzetten. Een tweedaagse vol verrassende inzichten en praktische tools om meteen in te zetten in je werk.