Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

360 graden Welkom

Tijdens de trainingen van Welkom op de Club laten we vaak de Route van de Sporter voorbij komen, waarbij de eerste indruk van grote invloed is op de totale beleving van een sporter – of gast. En natuurlijk vinden we het naderhand leuk om voorbeelden te horen van clubs die aan de slag zijn gegaan met ideeën!

In juli gaven we een inspiratiesessie in Den Haag voor de gemeente. Twee maanden later waren we terug in de Hofstad voor een sessie bij Stichting Werkgever Sport Den Haag. In beide sessies zat iemand van het bestuur van Gymnasiasten Korfbal Vereniging (GKV) Den Haag. Bij de laatste sessie lieten ze ons weten wat er door de eerste inspiratiesessie Welkom op de Club al veranderd is bij hun vereniging. En dat leverde verrassende dingen op!

Welkomstbord
Als eerste ging de korfbalvereniging aan de slag met het maken van een welkomstbord voor de club. Een bord met ‘Welkom op GKV’ is binnenkort zichtbaar bij de entree. Hoe dit idee is ontstaan? Ze hebben opnieuw de route van de sporter gelopen op het complex en deze met de blik van een nieuwkomer bekeken.

Onze ervaring na het trainen van vele clubs is dat een duidelijke entree al snel over het hoofd wordt gezien. Immers, als je al zo lang op de club rondloopt is alles duidelijk en weet je alles makkelijk te vinden. Een welkomstbord met logo van de club kan al een verschil maken en een glimlach op het gezicht van een gast toveren.

Contact met nieuwe leden
Daarnaast is de club aan de slag gegaan met het interviewen van nieuwe leden. Er worden door het bestuur nu persoonlijke gesprekken gehouden met nieuwkomers om hen beter te leren kennen. Een aantal nieuwe leden zijn daarna ook kort voorgesteld op de website.

Online vindbaarheid
Een eerste indruk van de club wordt vaak al bepaald bij de parkeerplaats, het zien van een hek of slagboom, of zelfs bordjes op de openbare weg. En uiteraard – daarvóór zelfs nog – kun je je eerste indruk als club al online maken. Met een online tour kun je nu de hele route van de sporter op GKV virtueel bewandelen. Zowel via de computer, telefoon en zelfs met 3D bril kun je een indruk opdoen van sportcomplex en weet je de eerste keer al je weg naar het clubgebouw te vinden!

“Deze tour vertelt het verhaal van GKV, een club met bijna 100 jaar historie. De tour is te bekijken met je telefoon in een 3D bril (zoals een E2,- Google Cardboard) zodat je de club echt kan beleven, alsof je er bent.”

Je kunt hier de 360 graden tour van GKV Den Haag terugvinden.

Laat het ons weten
Ben je op de club ook gaan experimenteren met enkele ideeën naar aanleiding van een Welkom op de Club sessie? Deel het vooral met ons! Mail naar: info@start2create.nl.

#start2create #creatiefdenken #creatieftrainen #creatieveopleiding#opleiding #academy #sport #sportprofessionals #training#welkomopdeclub #omdenken #cirkeldenken