Beleving op de club met een servet

Beleving op de club met een servet

26 februari 2017
/

Wat blijft hangen als je een vereniging bezoekt? De slechte scheidsrechter? Vloekende ouders? Of misschien wel de positieve zaken zoals een mooi clubhuis, leuke mensen achter de bar, een oudercommissie die bezoekers opvangt. Hoe kun je beleving op de club creëren zonder dat het inzet van mensen kost?

Sergio Herman

Voor dat antwoord nemen we je graag mee naar Friet District, de nieuwe snackbar van Sergio Herman. We zeggen het wat oneerbiedig, maar het is een luxe frietkot. Sterrenchef Sergio Herman heeft anderhalf jaar gewerkt aan de ideale Zeeuwse aardappel voor een patatje. Overigens is Sergio niet de enige chef die dit heeft gedaan. Ook Niven Kunz (1 Michelinster) heeft inmiddels een aantal frietzaken.

Maar wie denkt voor €2,- een frietje te kopen bij Sergio Herman of Niven Kunz, die komt bedrogen uit. De prijs is vanaf €3,50 en dan komt de mayonaise er nog bij. Er komen genoeg mensen een frietje eten bij de sterrenchefs voor dat bedrag en dat komt door de beleving. Sterrenchefs werken op de borden en in hun restaurants alles af tot in de perfectie. Over bestek, borden en de rest is altijd nagedacht. Dat laten ze niet na in hun snackbar. Weg met de plastic bakjes! En, hallo servetjes! Niet het eten, maar de servetjes worden het meest gefotografeerd bij een bezoek aan Friet District. De Belgische tekenaar Kamagurka verzorgde de afbeeldingen.

Creatief met servet

Beleving op de club hoeft niet duizenden euro’s te kosten aan interieur of computers. Stel dat je leuke servetjes laat ontwerpen die het verhaal van jouw club vertellen…In plaats van een oproep in de nieuwsbrief voor vrijwilligers, een tekening met leuke tekst die laten zien hoe leuk het is om je in te zetten voor de club. Of op een creatieve manier bedrijven oproepen jouw club te sponsoren door een leuke tekst op een servet.
Dan ben je toch uniek? En wat verkoopt een sportclub het meest in de weekenden naast drank? Juist, broodjes en frietjes. Serveer het met een beleving en je kunt mensen positief verrassen. We hebben het even voor je opgezocht: 12.000 servetten met een opdruk in drie kleuren kost ongeveer €500,-.
Bedenk je eens hoeveel mensen daardoor gaan glimlachen en wat voor positiviteit je ermee in gang zet.

Nog 3 tips om beleving op de club te creëren:

  • Ben je een buitensportvereniging? Zet dan bij warm en zonnig weer zonnebrandcrème klaar voor de sporters.
  • Handdoeken met het logo van de club achter de bar leggen, voor het geval mensen een handdoek zijn vergeten. In plaats van oude handdoeken met gaten te geven, geef je een sporter een fijne, zachte en schone handdoek!
  • Foto’s van sporters aan de wand van het clubhuis hangen. Laat zien wie je leden zijn en wees trots op ze! Met mooie actiefoto’s laat je de passie van je club zien.

Bekijk hieronder de video van https://foodreporter.nl over het restaurant van Niven Kunz.

Vergelijkbare blogposts