Boom voor elke sessie

Boom voor elke sessie

17 februari 2023
/

“Zeg, die sessies van jullie zijn niet heel duurzaam hè met al die papieren vellen…”

Het is een veelgehoorde opmerking in deze tijd. En het klopt. Een sessie met Start2Create levert niet alleen veel creatieve ideeën en concepten op. Maar ook een stapel papier op. Bij een sessie gaan er best veel flip-over vellen doorheen. Dus… hebben we een besluit genomen. Een sessie, een boom!

Er valt wat voor te zeggen, zo veel papier dat er doorheen gaat in onze sessies. Het schrijven op grote vellen zorgt voor meer creativiteit bij mensen. Hoe meer woorden je brein leest (en hoe beter je ze kan lezen), hoe meer je uit vaste denkpatronen wordt gehaald. Het is een bron van inspiratie voor doorliften.

Doordat uitkomsten op grote vellen staan is het voor iedereen in de groep ook goed leesbaar. Wat we steeds zien: het is de eerste stap naar betrokkenheid. Mensen luisteren actiever en je ziet een hoop energie en leuke dynamiek in de groep ontstaan.

 

De laatste jaren hebben we gekeken hoe het duurzamer kon en toch praktisch kon blijven.

Gebruik van A-4tjes? Mensen schrijven wat ze met elkaar bedenken vaker niet op. Bovendien staat de rest eromheen te turen met kraaienpootjes, want het is niet altijd leesbaar.

Uitwisbare vellen, waar je steeds opnieuw op kan schrijven, leek een oplossing. Alleen vergaten we wel eens foto’s te maken van de uitkomsten. Waren die bamboo flip-over vellen te klein. Of werden onze onderarmen rood, groen en blauw tijdens het uitwissen van de vellen.

Ook gerecycled flip-over papier meenemen is een optie. Maar we wilden meer impact maken, net als in onze sessies.

De oplossing? We gaan bomen planten. Elke sessie die we geven is een boom. We hebben nu 150 bomen gekocht om 2022 te compenseren en 2023 ook. We doen dit via Trees For All.

Meer over Trees For All

Van ‘Ja, maar…’ naar ‘Ja, EN’ dus. We starten nu met 75 bomen in Nederland en 75 bomen in het buitenland. Op die manier hopen we ook iets duurzaams bij te dragen. Dus, vanaf nu niet alleen duurzame concepten ideeën ontwikkelen tijdens onze sessies. Maar ook wat achterlaten!

 

Vergelijkbare blogposts