Creatief denken in de sport

Creatief denken – of noem het anders denken – helpt je kansen voor de sport te ontdekken en te ontwikkelen. Je komt tot ideeën waar je niet eerder bij stil hebt gestaan. In plaats van ‘ja, maar…’ wordt het ‘ja, en…!’. Plannen en samenwerkingen komen op een andere manier tot stand door de inzet van onze methodieken.

Start2Create is ooit begonnen in de sport. En daar doen we nog heel veel. Met onderwerpen als:
– het werven, binden en behouden van leden / vrijwilligers
– gastvrijheid en beleving op de club
– inclusief sporten
– positieve sportcultuur
– ophalen van input en ideeën voor gedragen meerjarenplannen of sportnota’s
– begeleiding lokale sportakkoorden
– koppelingen met andere gebieden als onderwijs, zorg en welzijn

Kenmerkend aan onze sessies: veel interactie, snelheid, energie en een lach. En: methodieken van creatief denken.
Je doorbreekt met elkaar de vaste denkpatronen en ontdekt nieuwe wegen.

Ook begeleiden we themasessies voor sportverenigingen. Een deel van de sessies voor sportverenigingen is terug te vinden op de sportservicelijst van NOC NSF.

Meer over de services van Start2Create

We trainen ook sportprofessionals in creatief denken, in de driedaagse opleiding creatief denken. Zo kan je deze methodieken zelf toepassen in het eigen team, met verenigingen of met partners. Of je nu buurtsportcoach, verenigingsondersteuner of beleidsmedewerker bent.

Opleiding creatief denken

Wat is creatief denken?

Anders denken, of noem het omdenken. De weg van A (je vraag of probleem) naar B (de oplossing) is vaak geblokkeerd. Je komt tot standaard oplossingen, die achteraf niets of weinig opleveren. Of heeft iemand eindelijk een idee, dat kom je terecht in een discussie als ‘ja, maar…’, ‘dat hebben we al eens geprobeerd!’ of ‘dat kost te veel geld!’

Door met een omweg te gaan kom je tot andere resultaten. Dat doen we met een creatieve tool, oftewel werkvorm. Hierdoor:

  • zet je je brein op een andere manier aan
  • kom je tot inzichten of concrete plannen waar je niet eerder aan had gedacht
  • werk je op een andere manier samen
  • doorbreek je de sleur van een standaard overleg of brainstorm en blijf je uit de ‘ja, maar…’ discussie

Bovenal ben jij niet degene met al de ideeën, maar worden de mensen met wie je de tools toepast eigenaar van een idee of plan.

Meer over creatief denken

 

Waarom creatief denken?

Train je Brein (korte training creatief training)Start2Create zorgt met een training Creatief Denken ervoor dat je bruist van de ideeën en nieuwe inspiratie hebt om een club of de sportwereld optimaal te ondersteunen.

Door het inzetten van creatief denken tools kom je sneller tot nieuwe plannen en vergader je effectiever dan in een normale meeting. Door anders denken kijk je ook anders naar de toekomst, ontstaan er nieuwe inzichten en werk je anders samen.

Bovendien levert het ook nog eens veel energie en plezier op. Je blijft weg van weerstand en er ontstaat betrokkenheid bij plannen. Juist doordat niet iets wordt opgelegd, geadviseerd of aangereikt. Maar doordat in het proces dat ontstaat anderen eigenaar van een idee of plan van aanpak worden. En komt daar dus het eigenaarschap en het draagvlak te liggen.

We gebruiken veel interactie in de sessies. We trappen nooit traditioneel af. En we zenden niet. Jij denkt, jij doet mee. Ook al heb je er al een hele dag op zitten, je gaat gegarandeerd met een lach en energie naar huis.

Meer over wie wij zijn

 

Meer weten over creatief denken?

Wil je meer weten, andere opties verkennen training aanvragen? Neem contact met ons op via kyra@start2create.nl of etienne@start2create.nl. Bellen kan ook: 06 19 83 62 63 (Kyra).

Of laat het hieronder weten! ?