Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Creatief denken in de sport

Creatief denken in de sport

Creatief denken in de sport helpt je anders naar allerlei vraagstukken te kijken. Of je nu werkzaam bent bij een sportbond, gemeente of andere sportorganisatie, of als vrijwilliger actief bent bij een sportvereniging.

De methode van creatief denken passen wij toe op vraagstukken waar jij tegenaan loopt. Vanuit gekke, absurde en grootse ideeën, laten we je nieuwe en praktisch uitvoerbare plannen bedenken. Of het nu om innovaties, projecten, beleid of processen gaat. Je neemt altijd concrete ideeën en plannen mee naar huis.

Creatief denken biedt je inzichten die je hiervoor niet had. Achteraf gezien ontdek je dat je tot nieuwe ideeën bent gekomen, die je op voorhand niet had kunnen bedenken.

 

Wat kan je met creatief denken?

Met de aanpak van creatief denken stap je weg van advies, beleids- en productdenken. Start2Create daagt je uit eens heel anders naar vraagstukken te kijken en van alles om te draaien. Waarom? Als je doet wat je deed, krijg je wat je had.

Wil je echt iets veranderen in de sport en clubs in beweging krijgen, laat dan niet het onderwerp of het probleem leidend zijn, maar de methodiek.

Anders begeleiden, anders ondersteunen of zelfs workshops geven. Met de creatief denken tools kan je elk vraagstuk of uitdaging aanvliegen.

 

 

Tools voor jouw sportorganisatie

Verandering, transitie, verbinding maken, leden werven… bekende termen in de sportwereld. Jij ziet kansen. En je zou dolgraag je advies geven. Maar hoe krijg je de mensen mee? In onze opleidingen ervaar je wat creatief denken doet en hoe je de tools zelf kan toepassen in je werk in de sport.

Ben je buurtsportcoach, verenigingsondersteuner, beweegmakelaar, beleidsadviseur op heb je een hele andere functie in de sport? De methodiek van anders en creatief denken kan je op allerlei momenten in zetten. Ontdek hier of er een manier bij je past om de tools te leren.

 

Opleiding creatief denken

Opleiding voor verenigingsondersteuners / -adviseurs

Opleiding voor buurtsportcoaches

Incompany training of traject

 

Wil je liever online met ons aan de slag? Dat kan ook.

 

Online trainingen

Online opleiding voor buurtsportcoaches

 

Waarom creatieve tools leren?

Heb je al veel op je bord bij het ondersteunen van verenigingen? En ben je bang dat daar nog meer bij komt? Dat begrijpen we. Daarom begeleiden we graag sessies in de sport en dragen we ook onze creatief denken tools over in een opleiding.

In het proces dat ontstaat worden anderen eigenaar van een idee. En komt daar dus het eigenaarschap en het draagvlak te liggen.

Met creatief denken laat je sportverenigingen tot oplossingen komen voor hun problemen en vraagstukken. Je laat verenigingen zelf met plannen komen, zonder te vertellen wat ze moeten doen en zonder te adviseren. Klinkt dat gek? We laten je bewust in een andere rol stappen. Een faciliterende rol.

Met creatief denken tools laat je mensen verder kijken dan de standaard oplossingen. Je komt tot andere, unieke oplossingen. Of we laten je van 0 af aan beginnen en je ziet op een andere manier draagvlak ontstaan voor een idee dat heel dichtbij ligt. Mensen meekrijgen op een andere manier dan je gewoonlijk zou doen. En, de tools kan je ook inzetten voor vraagstukken van je eigen team of organisatie.

 

Creatief denken geeft energie

Start2Create zorgt met een training Creatief Denken ervoor dat je bruist van de ideeën en nieuwe inspiratie hebt om jouw club of de sportwereld optimaal te ondersteunen.

Door het inzetten van creatief denken tools kom je sneller tot nieuwe plannen en vergader je effectiever dan in een normale meeting. Bovendien levert het ook nog eens veel energie en plezier op. Je blijft weg van weerstand en er ontstaat betrokkenheid bij plannen. Na een sessie ligt draagvlak voor de ideeën bij de deelnemers zelf.

We gebruiken veel interactie in de sessies. We trappen nooit traditioneel af. En we zenden niet. Jij denkt, jij doet mee. Ook al heb je er al een hele dag op zitten, je gaat gegarandeerd met een lach en energie naar huis.

 

Meer weten over creatief denken?

Wil je meer weten, andere opties verkennen training aanvragen? Neem contact met ons op via kyra@start2create.nl of etienne@start2create.nl. Bellen kan ook: 010-3030090.