Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Creatief denken in de sport

Creatief denken in de sport

Creatief denken helpt je anders naar allerlei vraagstukken of uitdagingen uit de sport te kijken. Of het nu gaat om de uitdagingen van een vereniging, de zichtbaarheid van je lokale sportorganisatie of het ontwikkelen van een toekomstvisie.

Masterclass creatief denkenStart2Create is begonnen in de sport. Met onderwerpen als het werven van vrijwilligers, het binden van leden en het ontwikkelen van de gastvrijheid. Al gauw ontdekten we dat we met creatief denken tools veel meer konden.

We begeleiden sportorganisaties en sportprofessionals in hun dagelijkse uitdagingen, door ze op een andere manier aan te vliegen. Maar we laten je ook visie, kernwaarden, beleidsplannen ontwikkelen en concreet maken. En altijd: met energie en een lach.

We trainen ook sportprofessionals in creatief denken, zodat zij deze methodieken zelf kunnen toepassen. In de eigen organisatie, met verenigingen of met partners.

 

Wat is creatief denken?

Anders denken, of noem het omdenken. De weg van A (je vraag of probleem) naar B (de oplossing) is vaak geblokkeerd. Je komt tot standaard oplossingen, die achteraf niets of weinig opleveren. Of heeft iemand eindelijk een idee, dat kom je terecht in een discussie als ‘ja, maar…’, ‘dat hebben we al eens geprobeerd!’ of ‘dat kost te veel geld!’

Door met een omweg te gaan kom je tot andere resultaten. Dat doen we met een creatieve tool, oftewel werkvorm. Hierdoor:

  • zet je je brein op een andere manier aan
  • kom je tot inzichten of concrete plannen waar je niet eerder aan had gedacht
  • werk je op een andere manier samen
  • doorbreek je de sleur van een standaard overleg of brainstorm en blijf je uit de ‘ja, maar…’ discussie
  • is de groep eigenaar van een idee of plan

Creatief denken kan je ook inzetten om te spiegelen, valkuilen uit plannen te halen, input uit (grote) groepen op te halen of anders om te gaan met weerstand.

Meer over creatief denken

 

Waarom creatief denken?

Train je Brein (korte training creatief training)Start2Create zorgt met een training Creatief Denken ervoor dat je bruist van de ideeën en nieuwe inspiratie hebt om een club of de sportwereld optimaal te ondersteunen.

Door het inzetten van creatief denken tools kom je sneller tot nieuwe plannen en vergader je effectiever dan in een normale meeting. Door anders denken kijk je ook anders naar de toekomst, ontstaan er nieuwe inzichten en werk je anders samen.

Bovendien levert het ook nog eens veel energie en plezier op. Je blijft weg van weerstand en er ontstaat betrokkenheid bij plannen. Juist doordat niet iets wordt opgelegd, geadviseerd of aangereikt. Maar doordat in het proces dat ontstaat anderen eigenaar van een idee of plan van aanpak worden. En komt daar dus het eigenaarschap en het draagvlak te liggen.

We gebruiken veel interactie in de sessies. We trappen nooit traditioneel af. En we zenden niet. Jij denkt, jij doet mee. Ook al heb je er al een hele dag op zitten, je gaat gegarandeerd met een lach en energie naar huis.

 

Tools voor jouw sportorganisatie

Opleiding creatief denken kortVerandering, transitie, verbinding maken, leden werven… bekende termen in de sportwereld. Jij ziet kansen. En je zou dolgraag je advies geven. Maar hoe krijg je de mensen mee? In onze opleidingen ervaar je wat creatief denken doet en hoe je de tools zelf kan toepassen in je werk in de sport.

Ben je buurtsportcoach, verenigingsondersteuner, beweegmakelaar, beleidsadviseur of heb je een hele andere functie in de sport? De methodiek van anders en creatief denken kan je op allerlei momenten zelf inzetten.

Opleiding voor sportprofessionals

Opleiding voor buurtsportcoaches

Opleiding creatief denken

 

Wil je liever online met ons aan de slag? Dat kan ook.

 

Online opleiding creatief denken

Online opleiding voor buurtsportcoaches

 

Meer weten over creatief denken?

Wil je meer weten, andere opties verkennen training aanvragen? Neem contact met ons op via [email protected] of [email protected] Bellen kan ook: 06 19 83 62 63 (Kyra).

Of laat het hieronder weten! ?