Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Creatief denken in de sport

Creatief denken in de sport

Creatief denken in de sport helpt je anders naar allerlei vraagstukken te kijken. Of je nu werkzaam bent bij een sportbond, gemeente of andere sportorganisatie, of als vrijwilliger actief bent bij een sportvereniging.

De methode van creatief denken passen wij toe op actuele cases die voor jou spelen. Waar je ook tegenaan loopt, een greep uit onze toolbox laat zien dat er altijd een manier is om tot oplossingen te komen. Vanuit gekke, absurde en grootse ideeën, laten we je nieuwe en praktisch uitvoerbare plannen bedenken. Of het nu om innovaties, projecten, beleid of processen gaat. Je neemt altijd concrete ideeën en plannen mee naar huis.

Creatief denken biedt je inzichten die je hiervoor niet had. Achteraf gezien ontdek je dat je tot nieuwe ideeën bent gekomen, die je op voorhand niet had kunnen bedenken.

 

Wat kan creatief denken je opleveren?

Met de aanpak van creatief denken stap je weg van advies, beleids- en productdenken. Start2Create daagt je uit eens heel anders naar vraagstukken te kijken en van alles om te draaien. Waarom? Als je doet wat je deed, krijg je wat je had. Wil je echt iets veranderen in de sport en clubs in beweging krijgen, laat dan niet het onderwerp of het probleem leidend zijn, maar de methodiek.

Start2Create haalt je uit advies- en productdenken. Door creatief denken komen sportclubs zelf met verrassende plannen om hun problematiek aan te vliegen. Je maakt het verschil door in een faciliterende rol te stappen, door creatief denken tools aan te reiken.

Creatief denken zet je in een andere mindset en laat je anders denken. Je wordt bewust van je eigen vaste denkpatronen. Het mooie is, andere mensen ook. Hierna kun je met elkaar helemaal aan tunnelvisie ontsnappen. Je creëert meer ruimte voor nieuwe ideeën, doordat de processen in je hersenen zich anders vormen. Uiteindelijk werk je vanuit creatief en soms absurd denken met elkaar naar een praktische aanpak.

 

Creatief denken geeft energie

Start2Create zorgt met een training Creatief Denken ervoor dat je bruist van de ideeën en nieuwe inspiratie hebt om jouw club of de sportwereld optimaal te ondersteunen.

Door het inzetten van creatief denken tools kom je sneller tot nieuwe plannen en vergader je effectiever dan in een normale meeting. Bovendien levert het ook nog eens veel energie en plezier op. Je blijft weg van weerstand en er ontstaat betrokkenheid bij plannen. Na een sessie ligt draagvlak voor de ideeën bij de deelnemers zelf.

We gebruiken veel interactie in de sessies. We trappen nooit traditioneel af. En we zenden niet. Jij denkt, jij doet mee. Ook al heb je er al een hele dag op zitten, je gaat gegarandeerd met een lach en energie naar huis.

 

Creatief denken voor jouw sportorganisatie

Je kan creatief denken op verschillende manieren in jouw sportorganisatie inzetten.

Incompany training: Wij halen vraagstukken op en begeleiden je team of organisatie naar nieuwe inzichten, oplossingen en plannen. Of leer als team creatief denken tools zelf in te zetten.

Creatieve toekomstsessie: In een creatieve toekomstsessie kan je met je bond, stad of club visie ontwikkelen en draagvlak creëren voor je beleidsplannen.

Workshops en congressen: Ben je op zoek naar een energieke, interactieve workshop of thema-bijeenkomst? Met veel snelheid en waar gelachen wordt? De creatief denken methodiek is op tal van onderwerpen toe te passen.

Opleiding creatief denken: Verandering, transitie, verbinding maken, leden werven… bekende termen in de sportwereld. Jij ziet kansen. En je zou dolgraag je advies geven. Maar hoe krijg je de mensen mee? In de Start2Create Academy ervaar je wat Creatief Denken doet en hoe je de tools zelf kan toepassen in je werk in de sport.

 

Meer weten over creatief denken?

Wil je meer weten, andere opties verkennen training aanvragen? Neem contact met ons op via kyra@start2create.nl of etienne@start2create.nl. Bellen kan ook: 010-3030090.