Creatief Denken Opleiding

Creatief Denken Opleiding

In de creatief denken opleiding van Start2Create (de Start2Create Academy) ontwikkel je je skills in creatief en anders denken. Maar je traint ook andere vaardigheden. Je leert ook:

  • Faciliteren,
  • Anders omgaan met weerstand
  • Hoe je mensen in beweging kan zetten
  • Nog meer uit je eigen presentatiestijl te halen
  • Leiding geven op een andere manier

Dit alles doen we aan de hand van anders en creatief denken. Of je nu in het sociaal domein werkt, het onderwijs, sportbeleid maakt, teamleider bent of directeur bent van een bedrijf. Een andere manier van denken kan soms dé manier zijn om knelpunten in je werk te doorbreken.

Meer info en aanmelden

 

Wat doet creatief denken met mensen?

Creatief denken is niet alleen leuk, heeft ook een doel. Het komen tot nieuwe oplossingen, ideeën en concepten. Nieuwe inzichten. Het kan je richting veranderen, of je kan juist versimpelen wat je al doet. Het helpt je plannen te verbeteren. Het helpt je input ophalen bij stakeholders op een efficiënte manier, waardoor mensen zich meer betrokken voelen. Het is teambuilding voor je eigen team.

De kracht van creatief denken is buiten de geijkte denkpaden stappen. Onze creatief denken tools laten je tot ondenkbare ideeën komen. Denk aan ‘Beperkingen Wegnemen’, als geld, mankracht en technologie geen beperking zijn. Of denk aan je probleem anders bekijken door de ogen van Donald Duck of een ander bekend karakter. In elk creatief idee zit iets wat tot nieuwe ideeën en inzichten leidt.

Lees verder onder de foto

Hoe wordt creatief denken belemmerd?

Iedereen heeft vaste denkpatronen die het denken bepalen, voor maar liefst 95%. Zonder deze vaste denkpatronen is het dagelijks leven een flinke uitdaging. Denk aan autorijden, waar je bij elke handeling niet meer bewust hoeft na te denken. Het zou toch wat zijn als elke autorit verloopt zoals je eerste rijles! Of als je bij iedere stap die je zet moet nadenken hoe je het ene been nou voor dat andere moet zetten.

Aan de andere kant belemmeren deze vaste patronen ons ook. Als je op zoek bent naar nieuwe oplossing kom je misschien wel op steeds dezelfde ideeën uit. Ideeën die je al vaker hebt geprobeerd of waarvan je weet dat ze niet of niet goed werken.

De weg van het probleem (A) naar het vinden van een oplossing (B) is dan geblokkeerd. Door helemaal buiten de vaste kaders te stappen zie je andere mogelijkheden. Vervolgens maak je deze ideeën altijd weer praktisch en concreet. Via deze omweg is de kans groot dat je op ideeën komt die je anders niet had bedacht. Bovendien levert het nieuwe energie en betrokkenheid onder de deelnemers op.

 

Wat levert de creatief denken opleiding op?

Vanuit verschillende invalshoeken maak je de weg vrij om te breken uit de geijkte denkpaden en te komen tot unieke, gedragen ideeën en plannen. Start2Create helpt je met allerlei creatieve tools via een omweg te denken.

Met de kennis van de stappen en valkuilen van de tools kan je zelf overleggen en brainstormsessies anders inkleden. Je helpt daarmee je collega’s en anderen uit de ‘ja, maar…’ modus te blijven en vooral te denken in kansen.

Bovendien stap je in de rol van facilitator. Ook al heb jij een gouden idee of zie jij de oplossing, anderen zijn daar soms nog niet. De tools geven je handvatten om een uitkomst uit de groep te laten komen. En zo eigenaarschap te verleggen.

Ontdek de creatief denken opleiding

 

Vragen? Laat het ons weten via onderstaand formulier of neem contact op met Kyra (kyra@start2create.nl / 06 19 83 62 63)