Dennis over creatief denken

Sommige professionals in de sport hebben al veel trajecten gezien en begeleid. Ook Dennis Mallant, werkzaam als verenigingsadviseur bij de gemeente Tilburg. Met zijn team sloot hij dit jaar aan bij de Start2Create Academy, om vanuit een nieuwe invalshoek – creatief denken in de sport – aan de slag te gaan. We stelden Dennis vier vragen.

 

Hoe ben je bij de gemeente Tilburg terecht gekomen?

“Ik ben begonnen met het studeren aan SPECO. Dit is gericht op sportmarketing. Je hebt wel lessen in sportmanagement, maar verder krijg je niet echt veel mee over verenigingsondersteuning. Na de SPECO heb ik een tijdje in de sportmarketing gewerkt. Omdat dit niet echt bij me paste ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Die vond ik uiteindelijk in de gemeente Tilburg.”

 

Waarom koos je ervoor de Academy te volgen? 

“We waren al bekend met het traject Welkom op de Club. Toen we hoorden dat jullie een eigen opleiding doen in Creatief Denken, besloten we om die met het hele team te volgen. De meeste opleidingen voor sportprofessionals zijn heel erg gericht op één specifieke skill, zoals het verbeteren van je presentatie. De Start2Create Academy gaf ons de kans om een andere manier van verenigingsondersteuning te bieden. Leren om de clubs verder te helpen met praktische tools.”

 

Hoe kijk je terug op de Academy?

“Iedereen was en is enthousiast over de twee dagen. Het is ook goed voor het team geweest om daar met overnachting te verblijven. En de kookworkshop was erg leuk trouwens. De creatief denken methode is ook iets waar we echt mee aan de slag zijn gegaan.” 

 

Dat hopen we natuurlijk. Vertel eens!

“We organiseren tegenwoordig visie-avonden en hebben intern ook creatieve sessies gedaan. Als we een vraagstuk krijgen van een vereniging, bekijken we eerst of ze het leuk vinden om het op een andere manier op te gaan lossen. We gaan dan met twee verenigingsondersteuners zitten om te bekijken welke tools we gaan toepassen op de vraagstukken die er liggen. Op kantoor heb ik pas Sprong in de Toekomst gedaan. Het vraagstuk ging over het opnieuw in de markt zetten van een concept. We hebben toen ook samen met de marketingafdeling gezeten. Ik begon de sessie letterlijk met een sprong, dat was wel grappig. Het gaf veel energie en daarnaast kwamen er ook allerlei leuke ideeën uit. Creatief Denken is ook gewoon leuk om te doen natuurlijk!”