Lees hier onze blogs

Maak kennis met creatief denken. Disney figuren. Ondernemers. Bedrijven. Kinderjuffen. Kortom, heel veel inspiratie. Vanuit de sport. En ver daar buiten. Je vind hier artikelen die je helpen. Op weg. Naast de weg. Door de weg. Van creatief denken.
Kyra van Leeuwen 4 min Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht! Vrijwel elke sportclub of vrijwilligersorganisatie kampt met vraagstukken over werven en behoud.

10 jaar sessies en dus ook een berg aan uitkomsten: deze willen we je niet onthouden.

Etienne Verhoeff 1 min Persoonlijke ontwikkeling in de staf van Go Ahead Eagles door groeiplannen

In de Groeiplan podcast ontvangt Etienne Verhoeff Bram Verbruggen. Hij is teambuiler bij Go Ahead Eagles, maar ook coach van voetbaltrainers en spelers. Wat is voor hem groei? En hoe helpen groeiplannen in de persoonlijke ontwikkeling van de staf?

Etienne Verhoeff 1 min Stimuleer creativiteit in jouw sport

‘Je hebt geen hal meer. Wat doe je dan als trainer met je sport?’ ‘Dan hebben we geen training, wat dan kan alleen in de hal.’ Het is een van onze favoriete voorbeelden in sessies. Want er al natuurlijk altijd een manier om training te geven. Net zoals je een sport ook anders kunt doen en nieuwe spelvormen kunt bedenken. Laat je verrassen door de ideeën van jongeren, kinderen en ouderen.

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Etienne Verhoeff 2 min Start2Create neemt Groeiplan over

‘Hoe willen jullie groeien?’ Dat was de eerste vraag van Jeffrey Heerkens, oprichter en eigenaar van Groeiplan. Na bijna twee jaar weten Kyra van Leeuwen en Etienne Verhoeff het antwoord: Groeiplan overnemen. Per 1 januari gaan ze verder met het concept van Heerkens. ‘EN met een Start2Create sausje’, vertelt Verhoeff.

Etienne Verhoeff 3 min Hoe voetballers hun brein trainen

‘We trainen het brein van de jeugdspelers. Dat doen we bewust niet met de profspelers van FC Kopenhagen, want dat gaat ten koste van hun spel.’ Aan het woord is Jes Buster Madsen. Hij staat aan het hoofd van de research & development afdeling van FC Kopenhagen. Sinds een paar jaar zijn ze bezig met data en neurowetenschappen in het voetbal.

Etienne Verhoeff 3 min Verandering in gedrag kost tijd en training

‘Ze vonden de sessie superleuk, maar ik merk langzaam dat de ‘Ja, maar…’ weer terugkeert in de groep. Hoe kan dat?’ Menig manager of deelnemer aan een sessie of opleiding stelt ons deze vraag. Gedragsverandering of cultuurverandering binnen een team of organisatie kost tijd. Het brein heeft tijd nodig om getraind te worden. En als je je hersenen niet traint, verandert er niets.

Kyra van Leeuwen 2 min 5 tips om je goede voornemens vol te houden!

Goede voornemens, we hebben ze allemaal. Maar waarom lijken ze vaak te verdampen in de dagelijkse drukte? Ontdek hier hoe je die goede intenties wèl levendig houdt en komend jaar vooral start met denken in ‘Ja, EN’ hoe kan het wel?

Etienne Verhoeff 3 min Help je medewerkers in hun probleemoplossend vermogen (voor het te laat is)

‘Routinevaardigheden worden op lange termijn overgenomen door machines en kunstmatige intelligentie. Wij moeten het nu hebben van ons probleemoplossend vermogen, onze creativiteit, onze omgang met mensen.’ Een alinea deze week uit NRC.

Kyra van Leeuwen 4 min Deelnemers aan het woord

In de opleiding creatief denken hebben we tal van professionals getraind. Zij zetten de tools nu in hun werk in. Hier lees je het verhaal van Ilse Jansen, veiligheidskundige.