Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media
Gastvrijheidsspel Creatief

Gastvrijheidsspel – Speel creatief!

In het afgelopen jaar hebben ruim 500 sportclubs in Nederland het Welkom op de Club gastvrijheidsspel gespeeld. We hebben het spel onder andere ingezet op congressen van bonden, thema-avonden van sportorganisaties en bij individuele clubs. Het mooie is dat je er ook een eigen invulling aan kan geven op de club of met je sportorganisatie, want creatief denken is niet uitgesloten natuurlijk! En we delen de varianten die we tegenkomen graag met je.

Schrijf maar raak!
Een badmintonvereniging uit Groningen heeft het spel ingezet om ideeën bij deelnemers op te halen en daarmee een praktische to-do list voor de club te maken. Dit zijn de stappen waarmee zij aan de slag gingen:

  • Verdeel de pionnen en de smileys
  • Hang voor elke deelnemer een flip-over vel op in de kantine
  • Speel het spel en bewandel zoals gewoonlijk de route van de sporter. Beantwoord de vragen die je onderweg tegenkomt
  • Kom je een onderwerp tegen waarvan je denkt ‘daar kunnen we als sportclub iets mee’? Schrijft het op een van de vellen
  • Leg na afloop alle opgeschreven ideeën naast elkaar en bekijk ze met alle deelnemers
    Streep dubbele ideeën weg
  • Kies de beste ideeën uit om mee aan de slag te gaan

Voor de vereniging uit Groningen was het gastvrijheidsspel een eerlijke, maar ook leuke spiegel. De avond leverde energie op en mensen voelden zich betrokken bij het inbrengen van hun ideeën. Communicatie kwam tijdens het spel bovendien op een andere manier tot stand dan gewoonlijk.

Tips & voorbeelden
Wat je naderhand ook kunt doen is deelnemers met stickers te laten stemmen op wat zij het beste idee vinden. Zo krijg je een beeld van wat er het meeste leeft binnen de groep. En wie welk idee eventueel kan oppakken. Als jij nog een leuke variant op het spel hebt, laat het ons vooral weten!

Ben je benieuwd naar andere voorbeelden of experimenten die wij terugkrijgen na Welkom op de Club sessies of het gastvrijheidsspel? Houd dan onze blogs in de gaten.