Gastvrijheidsspel – Speel creatief!

11 oktober 2017

In het afgelopen jaar hebben ruim 500 sportclubs in Nederland het Welkom op de Club gastvrijheidsspel gespeeld. We hebben het spel onder andere ingezet op congressen van bonden, thema-avonden van sportorganisaties en bij individuele clubs. Het mooie is dat je er ook een eigen invulling aan kan geven op de club of met je sportorganisatie, want creatief denken is niet uitgesloten natuurlijk! En we delen de varianten die we tegenkomen graag met je.

Schrijf maar raak!
Een badmintonvereniging uit Groningen heeft het spel ingezet om ideeën bij deelnemers op te halen en daarmee een praktische to-do list voor de club te maken. Dit zijn de stappen waarmee zij aan de slag gingen:

  • Verdeel de pionnen en de smileys
  • Hang voor elke deelnemer een flip-over vel op in de kantine
  • Speel het spel en bewandel zoals gewoonlijk de route van de sporter. Beantwoord de vragen die je onderweg tegenkomt
  • Kom je een onderwerp tegen waarvan je denkt ‘daar kunnen we als sportclub iets mee’? Schrijft het op een van de vellen
  • Leg na afloop alle opgeschreven ideeën naast elkaar en bekijk ze met alle deelnemers
    Streep dubbele ideeën weg
  • Kies de beste ideeën uit om mee aan de slag te gaan

Voor de vereniging uit Groningen was het gastvrijheidsspel een eerlijke, maar ook leuke spiegel. De avond leverde energie op en mensen voelden zich betrokken bij het inbrengen van hun ideeën. Communicatie kwam tijdens het spel bovendien op een andere manier tot stand dan gewoonlijk.

Tips & voorbeelden
Wat je naderhand ook kunt doen is deelnemers met stickers te laten stemmen op wat zij het beste idee vinden. Zo krijg je een beeld van wat er het meeste leeft binnen de groep. En wie welk idee eventueel kan oppakken. Als jij nog een leuke variant op het spel hebt, laat het ons vooral weten!

Ben je benieuwd naar andere voorbeelden of experimenten die wij terugkrijgen na Welkom op de Club sessies of het gastvrijheidsspel? Houd dan onze blogs in de gaten.

Bekijk ook onze andere blogberichten

360 graden Welkom

12 september 2017

Hoe kun je als sportclub je leden en gasten aan de voorkant al een warm welkom geven? Een onvergetelijke indruk, waarbij je het gevoel krijgt dat de club je met open armen ontvangt?

Lees meer

3 praktische tips voor oprechte aandacht

29 november 2016

Een afstandelijke begroeting, geen aandacht krijgen, een bar die dicht is. En als we dit bespreken tijdens een training Welkom op de Club of Welkom Sponsor weet iedereen hoe ze een warm welkom moeten geven. Toch blijkt er vaak een aarzeling of schroom als het erop aan komt om oprechte aandacht te geven.

Lees meer

Gastvrijheidsspel te koop

13 december 2016

Heb je in onze training Welkom op de Club het gastvrijheidsspel al gespeeld? Dan hebben we goed nieuws! Je kan het vanaf nu ook zelf op de club spelen, want ons spel is te koop.

Lees meer