Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Gastvrijheidsspel te koop

Het unieke gastvrijheidsspel dat Start2Create ontwikkelde voor de training Welkom op de Club, is nu te koop. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om het bordspel te ontwikkelen en te testen. In diverse trainingen hebben we het gastvrijheidsspel als tool met succes ingezet. “Veel clubs en bonden vroegen of ze het spel ook konden kopen. Daar kunnen we nu vol trots op zeggen: JA!”, vertelt Kyra van Leeuwen van Start2Create.

Je krijgt gelijk inzicht in de kansen van gastvrijheid op jouw vereniging

In het gastvrijheidsspel leg je als speler de route van de sporter/gast op jouw club af. Je krijgt onderweg tal van vragen over het complex, beleid, de club en de horeca. Aan de hand van de situatie op jouw club kan je dit leden opleveren of kosten. “Je krijgt gelijk inzicht in de kansen van gastvrijheid op jouw vereniging”, legt Etienne Verhoeff uit. “Het is een extra spiegel die we voorhouden en bovendien zorgt dit spel ervoor dat mensen met elkaar in gesprek gaan over de situatie op hun eigen club.”

Met praktische vragen worden deelnemers actief aan het denken gezet

Het spel kan door iedereen die bij een club betrokken is gespeeld worden. Verenigingsbestuurders en andere vrijwilligers, trainers, barmedewerkers, buurtsportcoaches, commerciële sportaanbieders, noem maar op! Of je het spel nu speelt binnen je eigen club of samen met andere clubs, onze ervaring leert dat er altijd ideeën gedeeld worden, er leuke discussies ontstaan en mensen door deze dynamiek geïnspireerd raken.

De afgelopen maanden is het spel getest en verder ontwikkeld aan de hand van ervaringen op het Platform Verenigingsadviseurs, trajecten voor NOC*NSF, Badminton Nederland, de Nevobo, de Nederlandse Vereniging voor Golfbaanaccomodaties en diverse steden. Van Leeuwen: “De uitdaging is om de vragen op zo veel mogelijk situaties van toepassing te laten zijn. Dus we hebben geschrapt, nieuwe vragen gemaakt en getest. Nu is het spel af en beschikbaar voor iedere vereniging, sportbond of verenigingsondersteuner in Nederland.”

Gebruikers over het Gastvrijheidsspel

In de Masterclasses ledenwerving en ledenbehoud voor Badminton Nederland wordt het spel altijd ingezet als afsluiting. “Met praktische vragen worden de verenigingsbestuurders actief aan het denken gezet over de gastvrijheid van hun vereniging”, vertelt Erik van de Peppel van de bond. “Op een speelse manier krijgen ze op veel aspecten inzicht in wat beter kan bij de vereniging en krijgen ze tips van andere bestuurders om er mee aan de slag te gaan.”

Waar bestaat het spel uit?

Het gastvrijheidsspel bestaat uit een bord, 6 vragensets, 6 pionnen en een dobbelsteen. Het spel wordt geleverd in een koker waarop de speluitleg te vinden is. De investering voor het spel bedraagt €35,- exclusief verzendkosten. Bestellen kan via het onderstaande formulier. Het spel kan vanaf januari geleverd worden.

Bestel hier het spel.