Incompany of met wilde ganzen?

Incompany of met wilde ganzen?

23 oktober 2020
/

Vóór maart hadden we het niet eens overwogen: onze opleidingen, trainingen en Masterclasses online faciliteren. En nu… doen we bijna niet anders. 

Los van de sessies die we begeleiden, trainen we mensen ook zo veel mogelijk in onze methodieken. Waarom? Je kan zelf namelijk een hele hoop. En soms wordt het een combinatie: met Start2Create de pittige sessies begeleiden – of juist omdat we een andere pet op hebben – en duo’s of teams die zelf sessies faciliteren met onze methodieken. 


Op open inschrijving of incompany?

Het is een van de meest gestelde vragen die we krijgen binnen Start2Create: we willen zelf de methodieken leren, maar wat is handig? Op open inschrijving meedoen of incompany? Waar hebben we als organisatie het meeste baat bij? Daarom de voor- en nadelen op een rij.


Voordelen open inschrijving 

Ontmoeten en kennis delen
Wil je nieuwe mensen ontmoeten? Ervaringen uitwisselen, kennis van anderen horen? Dan is op open inschrijving ideaal. Je stapt hiermee uit je vaste wereld. Uit je eigen gewoonten. In de opleidingen en masterclasses die we aanbieden zitten mensen uit de sport, ondernemers, deelnemers uit onderwijs of zorg. Kortom, een brede groep met andere vraagstukken.

Wilde ganzen
Als we zelf strategische sessies begeleiden is het altijd heel fijn om naast de experts en deskundigen ook een groepje wilde ganzen te hebben die onbevangen tegen een probleem aankijken. In een opleiding of masterclass op open inschrijving zitten die er dus bij. Waardoor je andere antwoorden en inzichten krijgt.

Gevoeligheden
Ander voordeel is dat je geen rekening hoeft te houden met gevoeligheden. Organisatievraagstukken bespreek je soms makkelijker zonder een leidinggevende erbij. Of zonder collega’s waar je wat lastiger contact mee hebt. Een open opleiding maakt vrijer, en zorgt voor een sterk groepsgevoel al op dag 1.

Benieuwd naar de nadelen? Lees onder de foto verder.


Nadelen open inschrijving

Ver van je bed
Een nadeel kan zijn je niet altijd kunt meepraten over de onderwerpen en dat het ver-van-je-bed-show lijkt. Want personeel werven is toch niet hetzelfde als leden behouden op een tennisclub? Door jouw vrije blik op het probleem kan je echter de ander wel helpen los te komen van bestaande oplossingen. 

Minder je eigen cases
Een ander nadeel kan zijn dat jouw eigen cases wat minder aan bod komen. We merken dat deelnemers aan de opleiding het ook prettig vinden als we hun vraagstukken aanpakken en met een oplossing komen.

Alleen, je zit in essentie op de opleiding om de tools te leren. De vraagstukken ga je uiteindelijk in de praktijk met collega’s of een andere organisatie oplossen.

Tools in de eigen organisatie laten landen
Ook kan het zijn dat minder aan bod komt hoe je de methodieken in je organisatie kan gaan inzetten, juist ook in de waan van de dag. Want het passend krijgen, dat gaat makkelijker als andere collega’s ook snappen wat je wilt, wat de kracht is van de methodieken en dat het impact heeft op de mindset in de hele organisatie. Of hoe je met elkaar oplossingen bedenkt, beleid maakt of beslissingen maakt. Kortom, hoe je het laat landen kan lastiger zijn, zeker als je alleen meedoet.


Voordelen Incompany

Minder kosten
Ga je incompany met Start2Create aan de slag, dan bespaar je meestal kosten. Vooral de opleiding creatief denken heb je voordeel aan de prijs en het op maat gemaakte programma.

Bij de Masterclass online faciliteren is de ideale groepsgrootte 8 tot 10 personen. Dan heb je ook het voordeel in de kosten ten opzichte van betalen per persoon. Wat als je maar met 5 of 6 personen bent? Uiteraard kan je je inschrijven voor een open Masterclass. Maar ook kan een incompany Masterclass een goede optie zijn. Je betaalt bij een kleine groep misschien wel meer per persoon, maar hier zit dan ook de voorbereiding van onze trainers in. Omdat we de training specifiek op je organisatie gaan inrichten.

Met elkaar sneller en vaker oefenen
Een tweede voordeel is dat iedereen binnen de organisatie de methodiek van creatief denken krijgt bijgebracht, dus je kunt met elkaar sneller oefenen. En je begrijpt elkaar sneller.

Programma organisatiespecifiek
Ook gaan we aan de slag gaat met vraagstukken die binnen jouw organisatie spelen. Wat voor je eigen organisatie prangend en belangrijk is. Dus je ziet sneller hoe je hier in het vervolg mee om kan gaan. En hoe je met elkaar de methodieken hierop kan inzetten.

Het nadeel? De kans is er dat je in je eigen wereldje – en dus eigen oplossingen – blijft denken. Er zijn geen wilde ganzen die je op weg helpen naar nieuwe oplossingen. Onze trainers begeleiden je natuurlijk en trekken jou en je met alle macht uit de vaste denkpatronen. Ook in de kleinere groepjes kom je met elkaar verder.

Heb je nog meer vragen? Bel of mail ons gerust. Of laat je bericht via onderstaand formulier achter.

Ons actuele aanbod zien? Ontdek het hier.    Vergelijkbare blogposts