Incompany trainingen

Zoek je oplossingen voor een uitdaging waar je tegenaan loopt?
Staan je collega’s niet op dezelfde lijn of is het wel eens moeilijk iemand mee te krijgen?
Of ben je op zoek naar input voor een visie of beleid?

Wat het vraagstuk of doel ook is, Start2Create laat je anders denken. Met je team, met meerdere afdelingen, of met de hele organisatie. In onze incompany trainingen stap je uit je vaste denkpatronen en kom je met elkaar tot nieuwe inzichten, oplossingen en plannen. Op een andere manier dan je normaal zou doen.

Ontdek hier onze wasprogramma’s


Daarnaast is creatief denken meer dan alleen ideeën ontwikkelen en nieuwe plannen maken. Het is ook (anders) met elkaar naar de toekomst kijken. Of naar werkprocessen. Het is anders beslissingen maken. Anders samenwerken. Een andere mindset ontwikkelen.

 

Aanpak incompany trainingen

Enerzijds zetten we in incompany trainingen in op het begeleiden naar uitkomsten. Om een aantal voorbeelden te noemen:

 • Tot oplossingen komen voor alledaagse vraagstukken en problemen
 • Gezamenlijk toekomstvisie ontwikkelen
 • Inhoud van beleidsplannen bepalen
 • Vernieuwing in samenwerkingen (intern of extern)
 • Werken aan draagvlak en anders omgaan met weerstand
 • De inhoud voor een aanbesteding bepalen
 • Elkaar beter leren kennen als team

In het programma ‘de Voorwas’ ga je één dagdeel met elkaar creatief denken op vraagstukken uit de groep. Het levert teambuilding op en een andere energie. Ook concrete uitkomsten om uitdagingen anders aan te vliegen

Ontdek hier De Voorwas

Je kan ook met elkaar meerdere incompany trainingen doen. In het programma ‘Kreukherstel’ ga je meer de diepte in. Je werkt toe naar een strategie voor je visie of je pakt met elkaar meerdere specifieke vraagstukken op. In vier sessies heb je meerdere uitgewerkte plannen en kan je tot actie overgaan. Tussendoor coachen we ook MT of directie.

Ontdek hier Kreukherstel 


Tekst gaat verder onder de foto

Het programma de Fijne Was is een traject van minimaal 8 sessies. Er is ruimte voor strategische ontwikkeling van je bedrijf, je kan tot draagvlak bij meerdere teams of je kiest ervoor om met één team de diepte in te gaan op een vraagstuk en ons te laten ondersteunen in implementatie.

Ontdek hier de Fijne Was

 

Incompany opleiding creatief denken


In een incompany opleiding kan je als team of organisatie de creatief denken tools zelf leren inzetten. Want er zullen altijd vraagtukken en uitdagingen spelen. En hoe mooi is het als je dit zelf kan oppakken en het anders denken in je meetings en bijeenkomsten kan inzetten. Het ervaren van de tools is anders dan het leren. Dit komt aan bod:

 • Je leert de stappen van de tools
 • Je leert de valkuilen van de tools
 • Je komt als deelnemer voor de groep te staan om een tool te begeleiden en je ontvangt feedback
 • Je leert de tools aan de hand van vraagstukken uit de praktijk

In de driedaagse opleiding creatief denken leg je de basis om creatief denken toe te passen in de eigen organisatie of met andere stakeholders. Geen overleggen meer met ‘ja, maar…’ of ‘dat kan niet!’. Geijkte denkpaden kan je doorbreken en je haalt meer uit de tijd dat je met elkaar overlegt.

Opleiding creatief denken

 

Voorbeeld van incompany trainingen

Met creatief denken halen we denkwijze van deelnemers overhoop. Ook kan het zo zijn dat we het een en ander omgooien in het programma of de presentatie – wat je ook van te voren bedacht had. Zoals we deden bij Actos Groep.

We begeleidden dit bedrijf in het bepalen van kernwaarden met de belangrijkste stakeholders. Geen presentatie vooraf door het MT met ‘dit zijn onze kernwaarden’, maar met creatief denken tools lieten we de groep de kernwaarden bepalen en een concrete invulling geven.

Kernwaarden sessie

Een aantal maanden later begeleidden we een sessie met 60 mensen over de groei van het bedrijf.

Bekijk de sessie hier

Intussen volgden er een aantal professionals de opleiding creatief denken, zodat zij ook zelf de methodieken kunnen inzetten in de organisatie. 

Ontdek de opleiding hier 

 

Praktische informatie

In het intake gesprek bespreken we de vraagstukken en de doelen. En daarmee ook de duur van de training, of het aantal sessies.

In incompany trainingen werken we het liefst met een minimaal aantal deelnemers van 6. Het maximum ligt rond de 15.

Interesse in de open opleiding van drie dagen? Kijk hier voor de data van onze open Academies.

Wil je een keer kennis maken, heb je vragen of wil je een incompany training aanvragen? Neem dan contact op met Kyra: kyra@start2create.nl / 06 19 83 62 63.

Of vul het formulier hieronder in.