Instructies online creatief denken (Zoom)

 

 


Leuk dat je erbij bent bij de online sessie! Een sessie die wel anders is dan anders. Niet alleen omdat het online is, maar ook door een andere aanpak dan je wellicht gewend bent.

Noem het anders denken, of omdenken. Aan de hand van creatief denken halen we jouw input op. Je stapt uit vaste denkpatronen door met een omweg te denken. Zo wordt het geen Poolse landdag, maar komen we op een leuke en onverwachte manier tot bruikbare uitkomsten. Wil je alvast meer ontdekken over creatief denken? Kijk dan hier

Een van de tools die we inzetten is de Rode Kaart. Wil je deze alvast downloaden? Dat kan hier.

 

 

Voor deze sessie gebruiken we Zoom
Je kan de sessie online bijwonen, maar je kan ook Zoom downloaden. Zo kan je zelf al een kijkje nemen in de software, mocht je er nog niet bekend mee zijn.

Breakout Rooms: We starten plenair. In de sessie gebruiken we ook kleinere ‘Breakout Rooms’.
Chat: We zullen je af en toe vragen antwoorden te delen in de chat. De knop vind je in de balk onderin. Selecteer ‘to everyone’ als je plenair je antwoorden deelt.
Scherm delen: Het is handig van te voren een leeg word document te openen. Het kan zijn dat je de beurt krijgt een keer te ‘schrijven’. Deel je scherm zodra je in een room bent. Zo kunnen we snel van start. Je klikt hiervoor op de groene ‘share screen’ knop in de balk onderaan. Je selecteert daarna het lege document dat je reeds open hebt staan. Dit werkt net iets fijner dan het whiteboard van Zoom zelf.
Tip: noteer als schrijver alles wat er geroepen wordt, ook al klinkt iets gek!

 

Inloggen kan een kwartier van te voren. We raden je aan ook echt een kwartier tot 5 minuten van te voren in te loggen, om je geluid en beeld te testen.

De sessie wordt begeleid door Kyra en Etienne van Start2Create.

Tot dan!