Online Masterclass: Online Faciliteren

Zoek je een manier om de bekende manieren van vergaderen te doorbreken? Wil je interactie bevorderen en ook de stille mensen aan het woord krijgen? Of zoek je een manier om online op een efficiënte en leuke manier te brainstormen?

Met de kennis uit deze Masterclass Online Faciliteren weet je hoe je op een andere manier online meetings kan faciliteren. Vernieuwend, verrassend, leuk en effectief. Met ons, Start2Create, gaat het wel anders dan je gewend bent. We benutten diverse methodieken, waaronder creatief denken, om jou te trainen. Onze stijl? Veel interactie, energie en een lach.

 

Wat leer je in de Masterclass Online Faciliteren?

  • Hoe je tot concrete uitkomsten en afspraken kan komen
  • Efficiënt input ophalen uit een kleine of grote groep
  • Anderen uit de ‘Ja, maar…’ halen en in de ‘Ja, EN’ zetten
  • Online presentatievaardigheden en hoe je interactie kan begeleiden
  • Energie houden in de groep

 

Online sessies faciliteren, hoe haal je hier het meeste uit?

Hoe je online interactie bevordert, betrokkenheid vergoot en akelige stiltes vermijd is een van de grootste uitdagingen van online sessies. Of hoe je tijd kan besparen.

 

“Wat we nu in iets meer dan een uur klaar hebben, daar hadden we normaal veel meer meetings voor nodig. We hebben het plan van aanpak vrijwel af. En, met bijzondere en praktische ideeën. Wat een leuke manier om aan de slag te gaan!”

Beleidsmedewerker Gemeente Haarlemmermeer


Creatief denken & leren begeleiden
In de Masterclass ontdek je een aantal creatief denken tools (werkvormen), die je hierna ook zelf kan inzetten. De tools helpen je anderen te begeleiden naar nieuwe inzichten en ideeën. Ze bieden handvatten voor interactie en geven een andere energie in de groep. De tools helpen je mensen aangehaakt te houden en variatie in je meetings in te brengen.

Je krijgt praktische tips om jezelf verder te ontwikkelen in deze inmiddels niet meer weg te denken hybride wereld.

 

Inrichten van je sessie
Hoe je een sessie opbouwt, afsluit en hoe je hier vervolg aan geeft: we laten zien wat wel en wat niet werkt.

 

Softskills
Je leert in onze masterclass ook over de valkuilen van het begeleiden van een online sessie. Je krijgt van ons praktische tips om interactie te bevorderen en hoe je jezelf nog beter kan presenteren. Je leert hoe je regie kan pakken zonder af te doen aan interactie of een glimlach. We laten je daarbij ook je eigen communicatiestijlen herkennen en geven je tips hoe je het bewust kan aanpassen om meer uit een meeting te halen.

 

Zoom
Deze Masterclass hosten wij in Zoom. Dat heeft te maken met een aantal opties die andere software niet hebben. Maar ook als jij en je collega’s bijvoorbeeld werken met Teams kan je alles uit de Masterclass toepassen.

 

Praktische informatie

Duur: 3 x 2 uur (+/- 1 week tussen de sessies)
Aantal deelnemers: 6 tot 12
Begeleiding: twee trainers van Start2Create

Prijs voor de incompany Masterclass Online Faciliteren is op maat.

Wil je deze Masterclass individueel volgen? Bij voldoende aanmeldingen plannen we een open Masterclass. Prijs is € 500,- (vrijgesteld van BTW). Laat het ons hieronder weten!

 

Inschrijven