Online Masterclass: Online Faciliteren

  • Online sessie interactief, effectief en leuk inrichten door creatief denken
  • Sleur van meetings doorbreken en mensen aangehaakt houden
  • Gestructureerde interactie en regie
  • Teambuilding

 

Met de kennis uit deze Masterclass Online Faciliteren kan je allerlei online sessies faciliteren. Een reguliere meeting of vergadering, om met anderen nieuwe concepten te ontwikkelen of het gewoon eens nieuw leven in te blazen. Je weet de sleur te doorbreken van een ‘ja, maar…’ discussies. En met de kennis van de Masterclass weet je ook hoe je mensen online aangehaakt houdt, en hoe je efficiënt input ophaalt.

 

Online sessies faciliteren, hoe haal je hier het meeste uit?

Hoe je online interactie bevordert, betrokkenheid vergoot en akelige stiltes vermijd is een van de grootste uitdagingen van online sessies. Maar er is meer dan dat om rekening mee te houden om je meetings zo effectief en leuk mogelijk te houden.

Je leert in onze masterclass dan ook over de valkuilen van het begeleiden van een online sessie, hoe je een sessie opbouwt, praktische tips om interactie te bevorderen (en ongemakkelijke stiltes en lange discussies te vermijden). En tips over gebruik van software. Creatief denken is bij ons de basis. Je ervaart wat creatief denken is en ook hoe je dit zelf kan faciliteren in een online meeting.


Creatief denken & leren begeleiden
Creatief denken is heel goed online in te zetten. In de Masterclass kan je daarom ook een aantal creatief denken tools (werkvormen) leren, die je hierna ook zelf kan inzetten. Online, maar ook in een echte bijeenkomst. De tools zijn geschikt om groepen te begeleiden naar inzichten of nieuwe ideeën. Ze helpen je bovendien interactie te structureren en de energie en dynamiek in de groep te beïnvloeden. Met andere woorden: je kan ze inzetten om mensen aangehaakt te houden en verrassend uit de hoek te komen.


Inrichten van je sessie
Valkuil nummer 1 is een meeting of bijeenkomst die je fysiek zou houden, 1 op 1 te vertalen naar een online bijeenkomst. We laten je anders doelen stellen en keuzes te maken voor waar je je sessie (en dus de deelnemers) voor inzet.


Online software
Wij werken het liefst in Zoom om sessies te begeleiden, in verband met de opties waarmee je met groepen  creatief denken kan toepassen. We doorlopen in deze Masterclass de opties om je sessie interactief, leuk, verrassend en vooral efficiënt te laten verlopen. Ook als je werkt met Teams of andere software zijn een aantal dingen handig om rekening mee te houden.

 

Praktische informatie

Duur: 2 x 2 uur (+/- 1 week tussen de sessies)
Incompany prijs: op maat
Aantal deelnemers: 5 tot 10.

Prijs voor de incompany Masterclass Online Faciliteren is op maat.

Wil je deze Masterclass individueel volgen? Bij voldoende aanmeldingen plannen we een open Masterclass. Prijs is € 450,- (vrijgesteld van BTW). Laat het ons hieronder weten!

 

Inschrijven