Online Masterclass: Online Faciliteren

  • Online meetings effectiever en interactief maken
  • Voorkomen dat mensen afhaken
  • Sleur van meetings doorbreken
  • Regie houden over de groep en tijd
  • Teambuilding

 

Met de kennis uit deze Masterclass Online Faciliteren kan je allerlei online sessies faciliteren. Een reguliere meeting of vergadering, om met anderen nieuwe concepten te ontwikkelen of het gewoon eens nieuw leven in te blazen. Je weet de sleur te doorbreken van een ‘ja, maar…’ discussie en anderen in de ‘ja, en!’ modus te krijgen. En met de kennis van de Masterclass weet je ook hoe je mensen online aangehaakt houdt en hoe je efficiënt input ophaalt.

 

Online sessies faciliteren, hoe haal je hier het meeste uit?

Hoe je online interactie bevordert, betrokkenheid vergoot en akelige stiltes vermijd is een van de grootste uitdagingen van online sessies. Maar er is meer dan dat om rekening mee te houden om je meetings zo effectief en leuk mogelijk te houden.


Creatief denken & leren begeleiden
In de Masterclass ontdek je een aantal creatief denken tools (werkvormen) leren, die je hierna ook zelf kan inzetten. Online, maar ook in een echte bijeenkomst. De tools zijn geschikt om anderen te begeleiden naar inzichten of nieuwe ideeën. Ze bieden handvatten voor interactie en geven een andere energie in de groep. De tools helpen mensen aangehaakt te houden, variatie in je meetings in te brengen en bovenal heb je meer regie over de mensen (en de tijd).

Inrichten van je sessie
Hoe je een sessie opbouwt, afsluit en hoe je hier vervolg aan geeft: we laten zien wat wel en wat niet werkt.

Softskills
Je leert in onze masterclass dan ook over de valkuilen van het begeleiden van een online sessie. Je krijgt van ons praktische tips om interactie te bevorderen en hoe je jezelf nog beter kan presenteren

Zoom
Deze Masterclass hosten wij in Zoom. Dat heeft te maken met een aantal opties die andere software niet hebben. Maar ook als jij en je collega’s bijvoorbeeld werken met Teams kan je praktisch alles uit de Masterclass toepassen.

 

Praktische informatie

Duur: 3 x 2 uur (+/- 1 week tussen de sessies)
Incompany prijs: op maat
Aantal deelnemers: 6 tot 12.

Prijs voor de incompany Masterclass Online Faciliteren is op maat.

Wil je deze Masterclass individueel volgen? Bij voldoende aanmeldingen plannen we een open Masterclass. Prijs is € 450,- (vrijgesteld van BTW). Laat het ons hieronder weten!

 

Inschrijven