Meer vrijwilligers door creatief denken

Hoe kunnen we meer ouders actief krijgen als vrijwilliger?
Hoe komen we aan nieuwe bestuursleden?
Hoe vergroten we de betrokkenheid onder (jeugd)leden?


In deze sessies zet je je brein op een andere manier aan dan je gewend bent. Je stapt uit de geijkte denkpaden en kijkt met een frisse blik naar kansen voor werven en behouden van vrijwilligers. Vanuit onverwachte hoek kom je tot unieke en praktische ideeën, waar je de volgende dag al mee kan experimenteren. Met snelheid, interactie en een lach.

We gaan aan de slag met de vraagstukken uit de groep. Denk daarom alvast na over een vraag, te beginnen met ‘hoe’. Bijvoorbeeld: ‘Hoe krijgen we meer ouders actief als vrijwilliger?’ / ‘Hoe vinden we nieuwe trainers?’

Ook leer je hoe je een aantal methodieken zelf kan inzetten. Je weet zo hoe je anderen uit de ‘Ja, maar…’ en in de ‘Ja, EN’ kan krijgen. En een plan van aanpak meer van de vereniging kan laten zijn.

Een van de tools die we inzetten is de Rode Kaart. Wil je deze alvast downloaden? Dat kan hier.

Creatief denken methodieken

Noem het anders denken, omdenken, of denken met een omweg. Met Start2Create laten we je nooit meer hetzelfde naar een probleem of uitdaging kijken.

Hoe gek iets in eerste instantie ook klinkt, we brengen alles weer thuis naar concrete en uitvoerbare plannen. Maar dat niet alleen. In deze drie sessies leer je ook hoe je de methodieken zelf op de vereniging kan toepassen. Met je huidige en potentiële vrijwilligers, om hen zo op een andere manier te betrekken.


Meer informatie / traject aanvragen

Wil je als vereniging of gemeente dit traject volgen? Via de sportservicelijst kan je een gedeeltelijke vergoeding krijgen. Aanvraag loopt dan via de adviseur lokale sport. Let op: dit is t/m 31 december 2022.

Wil je meer informatie of direct via Start2Create inplannen? Neem dan contact op met Kyra (kyra@start2create.nl / 06 19836263).