Meer vrijwilligers door creatief denken

Heb je te weinig vrijwilligers om de club draaiende te houden?
Is het een uitdaging vrijwilligers te motiveren?
Hoe kom je tot een beleid waar anderen zich betrokken bij voelen?

In drie avonden begeleidt Start2Create tennisverenigingen om op een creatieve manier vrijwilligers te werven en betrokken te houden. In samenwerking met de KNLTB. De trajecten worden komende maanden online gefaciliteerd.


Methodiek: creatief denken

Creatief denken is ideaal om met elkaar nieuwe ideeën en plannen te ontwikkelen. Maar het leidt niet alleen tot creatieve of unieke uitkomsten. Creatief denken is ook anders samenwerken, anders communiceren, anders werken, anders denken, anders beslissingen maken. En: anderen betrekken.

Noem het anders denken, omdenken, of denken met een omweg. Met Start2Create laten we je nooit meer hetzelfde naar een probleem of uitdaging kijken. ‘Ja, maar…’, ‘dat kan niet!’ of ‘dat kost te veel geld’. Of wat denk je van: ‘We hebben al zo weinig handjes!’

Webinar Creatief Denken

Herken je deze uitspraken? Het zijn vaak die beren op de weg die ervoor zorgen dat je vastloopt. En anderen niet meekrijgt. Of je komt misschien steeds tot standaard oplossingen die niet zo veel opleveren als je had gewild.

Daarom gaan we met een omweg. Dat kan groots en absurd denken zijn. Maar dat kan ook Nijntje, Trump, Ernie, MacDonalds of Ikea zijn. Of elementen stapelen. Hoe gek iets ook klinkt, alles staat ergens voor.

Daarom begeleiden we ook alles weer thuis naar concrete en uitvoerbare plannen. Maar dat niet alleen. In deze drie sessies leer je ook hoe je de methodieken zelf op de vereniging kan toepassen. Met je huidige en potentiële vrijwilligers, om hen zo op een andere manier te betrekken.


DATA EN AANMELDEN

Wil je je als tennisvereniging ook aanmelden? Dat kan!
Het eerstvolgende traject is online en op 5 november, 12 november en 10 december.
Tijden: 19.30 – 21.30.

Aanmelden kan via: verenigingsondersteuning@knltb.nl.
Of log in via deze pagina en vul het formulier in.
Tip: door met 2 of 3 van een vereniging te komen maak je het makkelijker dit toe te gaan passen.

In januari is het volgende traject. Data volgen binnenkort!