Online cursussen

Online cursussen

Bij Start2Create kan je online cursussen volgen om jezelf te trainen in anders denken. Maar ook om je communicatievaardigheden en gesprekstechnieken te ontwikkelen.

Dat doen we meestal door in groepen bij elkaar te komen. Maar het kan ook online. Live. Onder begeleiding van een of twee trainers. Ontwikkel jezelf op allerlei manieren met online cursussen bij Start2Create.

 

Online cursussen creatief denken

De creatief denken methodiek helpt je anders met elkaar te brainstormen en te overleggen. Vergeet de standaard brainstormsessie. Met diverse tools kan je dit professioneel insteken. Geen ‘Ja, maar…‘ of ‘Dat kan niet‘ reacties van je collega’s. Je ontwikkelt in korte tijd ideeën en oplossingen. En bovenal: je krijgt mensen mee op een andere manier.

We zijn snel geneigd te schieten in een reflex van ‘ik moet iemand proberen te overtuigen.’ Door deze methodiek van anders denken, en mensen mee te nemen in een bepaalde werkvorm, zul je zien dat zij zelf ideeën gaan verzinnen waar ze zelf achter staan. In plaats van adviseren en overtuigen leer je te faciliteren.

 

 

Creatieve tools

We hebben zo’n 25 tools (werkvormen) die we op allerlei vraagstukken kunnen toepassen. Op de vraagstukken waar jij tegenaan loopt met je organisatie. Of team. Er zijn tools om tot nieuwe oplossingen en plannen te komen. Er zijn tools om tot nieuwe inzichten te komen. Tools kan je ook inzetten om input en feedback op te halen uit groepen. Online, en ook offline. Grote en kleine groepen. Tools om visie te ontwikkelen zijn er ook.

Je ervaart een aantal tools en we helpen jou en je team naar oplossingen en antwoorden. Maar we kunnen ook laten zien hoe je tools zelf kan toepassen. Dan heb je ons niet steeds nodig. Het leren van de tools bieden we aan in onze driedaagse opleiding creatief denken op locatie.

Je kan de cursus creatief denken individueel volgen, of met je team. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou of je team voor een online cursus? Neem dan contact met ons op.

 

Lees verder onder de foto

Cursus kleurencommunicatie

Online masterclass creatief denken

Creatief denken is heel goed online in te zetten. In de Masterclass kan je daarom ook een aantal creatief denken tools (werkvormen) leren, die je hierna ook zelf kan inzetten. Online, maar ook in een echte bijeenkomst. De tools zijn geschikt om groepen te begeleiden naar inzichten of nieuwe ideeën. Ze helpen je bovendien interactie te structureren en de energie en dynamiek in de groep te beïnvloeden. Met andere woorden: je kan ze inzetten om mensen aangehaakt te houden en verrassend uit de hoek te komen.

Meer over de online masterclass

 

Kennismaken?

We snappen dat je misschien helemaal niks snapt van dat creatieve denken. Of dat je wilt weten hoe onze andere cursussen eruit zien. Wil je meer informatie of een keer een 1-op-1 gesprek? Vul dan het formulier hieronder in.

Of neem contact op met ons, via Kyra: kyra@start2create.nl / 06 19 83 62 63.