Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Online opleiding creatief denken

Online opleiding creatief denken

In de online opleiding creatief denken van Start2Create leer je diverse tools (werkvormen). Leer zelf anders denken en hoe je anderen daarin meeneemt. Dat kan normaal gesproken in een opleiding echt met een groep, op locatie, maar we zetten onze denkkracht ook graag online voor je in.

Je krijgt live training van een van onze trainers. In vijf sessies van twee uur. Hierna is er een dag dat we echt bij elkaar komen. Ontdek hier het programma.

Met een van onze trainers krijg je een intake. Je kan al je vraagstukken op ons afvuren. Bij alle deelnemers halen we de vraagstukken en persoonlijke doelen op.

 

Sessie 1

Dat het kennismaken online is, is al anders. Maar wij maken het nóg een beetje anders. Ook als je elkaar al kent. Tien minuten.

Hierna krijg je een korte uitleg van creatief denken, wat je kan met de Rode kaart en ervaar je enkele creatief denken tools. Hoe? We pakken een vraag uit de groep en passen daar een tool op toe. We trappen je vaste denkkaders omver. Dat kan Out-of-the-Box denken zijn, maar ook op andere manieren. In de hele opleiding leer je diverse denktechnieken.

Je krijgt na de sessie een tool mee om je brein te trainen. Dat kan in vijf minuten. Of meer. Je mag het zelf bepalen. Feit is dat je je eigen creativiteit kan trainen. Hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt.

 

Sessie 2

We starten met tool om je brein op scherp te zetten. We pakken ook weer vraagstuk uit de groep, waar we vervolgens een tool op loslaten. En je oefent zelf diverse tools met de groep. Steeds krijg je feedback. Je leert niet alleen de stappen van de tools, maar ook de valkuilen. Zodat je ze kan toepassen met anderen.

Een van de tools geven we je na de sessie mee om te oefenen in de praktijk. Dat kan alleen en thuis, maar dat kan ook online met een van de deelnemers in de groep. Deze tool duurt maximaal 20 minuten, inclusief voorbereiding.

 

Sessie 3

Waar ben je tegenaan gelopen met de tool? En wanneer, hoe en met wie zet je deze tool nou in? We stomen je klaar om deze tool ook in te zetten bij een groep waar weerstand is, of waar je het verwacht.

Je leert ook nieuwe tools. En we gaan een stap verder. Weer ervaar je andere denktechnieken. Je krijgt per persoon feedback op hoe je de tool uitlegt en begeleidt. En daar hoort ook je intonatie bij. Hoe neem je mensen mee in je verhaal en met je stem?

Je leert diverse tools in te zetten om anderen mee te krijgen. In het ontwikkelen van een idee, maar dat kan ook voor bestaande plannen of projecten zijn.

 

Sessie 4

Hoe kan je de uitkomsten uit tools concreter maken? Hoe creëer je draagvlak onder mensen? Hoe kan je spelen met de tools om anders om te gaan met weerstand? Moddergooien is ook een van die tools die je daarvoor kan inzetten.

En hoe ziet je voorbereiding voor een sessie er eigenlijk uit? Daar trainen we je ook in. Je krijgt een casus mee en mag in de laatste sessie een tool erop toepassen met de groep.

 

Sessie 5

We doorlopen diverse tools aan de hand van jouw casus en die van anderen.
Ook dan krijg je weer feedback op de tools die je begeleidt.

 

Optioneel: slotdag

Hierna volgt een dag waarop we ècht bij elkaar komen. We gaan van online naar offline zodra het kan!
Ongeveer twee maanden na het eerste deel van de online opleiding. Zo kan je oefenen in de praktijk.

Hoe ziet die slotdag er dan uit? Een faalsessie. En: hoe je zelf voor de groep staat en de mensen begeleidt. Jij kan ook aangeven welke tool je nog wilt leren. Of dat je meer wilt weten over hoe je mensen meekrijgt, of uitkomsten nog concreter kan maken.

En ook als Corona roet in het eten gooit, staan we voor deze slotdag online voor je klaar.

 

Praktische informatie

Duur: Deze online opleiding is 5 dagen, 2 uur per dag.
Prijs: 750,- per persoon (vrijgesteld van BTW).
De slotdag: € 250,- (vrijgesteld van BTW).

Aantal deelnemers: 6 – 10 personen
Begeleiding: twee trainers.
Wanneer: zodra de groep rond is, plannen we de opleiding.

Wil je meer informatie? Vul dan het formulier hieronder in.
Of neem contact op met ons, via Kyra: kyra@start2create.nl / 06 19 83 62 63.