Online Teambuilding 

Online Teambuilding 

16 februari 2021
/

Met de HR afdeling van een telecom provider faciliteerden we een online teambuilding sessie. Aanleiding? Wekelijks is er met elkaar overleg, maar dat wordt voor je het weet een sleur. In een uur pasten we twee creatief denken tools toe op het vraagstuk ‘hoe kunnen we online meetings leuker maken?’ Met een van de deelnemers, Amber, blikten we terug.

 

Amber, wat heb je aan de sessie gehad?

Vooral een gevoel van saamhorigheid met het team. Met bijna 20 collega’s ervaarden we een leuke, nieuwe manier van denken.

 

Hebben jullie nog uitkomsten uit de sessie uitgevoerd, en zo ja, welke?

Yes, zeker! Helaas namen we in diezelfde periode afscheid van een van onze collega’s. Voor dit afscheid hebben we gebruik gemaakt van de uitkomsten van de sessie! Daar werd echt een momentje van gemaakt. We checkten online in met het hele team. In plaats van een standaard kaartje en bloemetje legden we veel meer de focus op persoonlijk aandacht.

Ook doen we nu 3x per week een opstartmomentje met de hele afdeling, omdat er blijkbaar ook zo veel behoefte was aan informeel contact onderling!

 


Jullie hebben geregeld met elkaar (online) overleg. Hoe was het deze keer anders dan anders?

Er was veel meer energie, mensen werden gestimuleerd om actief deel te nemen en buiten hun eigen comfort zone te treden.

 

Staat er nog iets uit de creatief denken sessie op je netvlies of doet het nu nog iets met je?

Vooral de ‘ja, maar…’ minder vermelden is me heel sterk bijgebleven! Ik merk dat ikzelf sindsdien minder beperkend probeer te zijn in een brainstormsessie. Laat iedereen eerst zijn/haar gedachten spuien voor je dit ‘realistisch’ probeert te maken.

Zo’n online sessie als deze is ideaal om met je team uit te voeren. Je wordt continu getriggerd om energiek aan de slag te gaan en out-of-the-box te denken. Erg leuk!

 

Online teamsessie verkennen of aanvragen

 

Met Start2Create begeleidden we regelmatig online teambuilding sessies. We laten teams op een andere manier vergaderen, op een andere manier tot ideeën komen en elkaar op een andere manier leren kennen. Wil je met je collega’s leren hoe je dit zelf kan doen? Kijk dan eens naar onze Masterclass Online Faciliteren.

 

Wil je een keer kennismaken, of heb je vragen? Laat het hieronder weten!    Vergelijkbare blogposts