Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Programma’s Start2Create

Start2Create kan jouw bedrijf of organisatie op een aantal manieren begeleiden. Dit kan in een of meerdere sessies. Met het MT, met één afdeling, maar ook met meerdere afdelingen. Onze aanpak is altijd anders en creatief denken.

 

Programma 1

Dit is een eenmalige aanjaagsessie van 1 dagdeel, waarin we inspireren en aanzetten tot anders denken. Of zet het in als teambuilding sessie.

We doorbreken de vaste, geijkte denkpatronen. Je komt tot meerdere ideeën en oplossingen voor twee of drie vraagstukken. Hiervoor zetten we meerdere creatief denken tools in. Dit begeleiden we ook online.

Contact opnemen

 

Programma 2

In 4 dagdelen gaan we aan de slag met meerdere vraagstukken en doelen. Dat kunnen praktische vraagstukken zijn, het ontwikkelen van nieuwe concepten of het vormen van visie en strategie. Dit kan met één of met meerdere teams.

In deze sessies komen de deelnemers gezamenlijk tot doelen en tot inzichten, ideeën en werkbare concepten, middels creatief denken.

Creatief denken en strategie

In sessie 1 brengen we de uitdagingen en vragen in kaart. Ook komen de deelnemers tot een groot, gedurfd doel. Deze visie pellen we in stappen af. In sessie 2 t/m 4 werken we steeds verder naar concrete doelen en concepten of oplossingen.

We laten deelnemers zelf ideeën uitkiezen (middels diverse manieren van stemmen) en vervolgens het ontwerp maken voor 1 of meer concepten om uit te rollen. We bereiden de deelnemers op deze manier voor op de testfase. Dat is de fase waarin zij zelf uitkomsten gaan uitrollen.

Dit programma kan in een ‘sprint’ van 2 dagen achter elkaar, maar we kunnen dagdeel 4 ook op een later moment plannen.

 

Programma 3

Dit is een maatwerkprogramma van 6 tot 8 sessies. Dit is programma 2, plus extra sessies met de groep of deelgroepen.

De sessies richten we in op maat. Dit kan zijn ondersteuning in de testfase (zoals een faalsessie waarin we kijken naar wat wel werkt en wat niet). Het kunnen ook sessies zijn om plannen verder te concretiseren. Of het zijn extra sessies waar nieuwe mensen bij zijn aangesloten.

 


Deelnemers en begeleiding

Bij elk programma kijken we naar de doelen en wat daarin de handigste groepssamenstelling is. Groepen bestaan uit minimaal 5 en maximaal 25 deelnemers, maar dit is ook afhankelijk van de doelen. Sessies worden altijd begeleid door twee facilitators van Start2Create.

Een dagdeel is +/- 2,5 uur. De programma’s kunnen we ook online begeleiden. Per dag is het dan maximaal 1 sessie van 2 à 2,5 uur.

Wie we zijn

 

Heb je vragen, wil je kennismaken of een keer sparren? Laat het ons hieronder weten, of neem contact op met Kyra ([email protected] / 06 19 83 62 63).