Programma’s Start2Create

Start2Create kan jouw team of organisatie op een aantal manieren begeleiden. Dit kan in een of meerdere sessies. Met het MT, met één afdeling, maar ook met meerdere afdelingen. Onze aanpak is altijd anders en creatief denken.

Onze aanpak hebben we gegoten in wasprogramma’s. We werken met de Voorwas, Kreukherstel en de Fijne was. Met deze programma’s kan je je team of organisatie op maat door de wasstraat halen.

Bekijk hier onze wasprogramma’s.

Wasprogramma 1: De Voorwas

Dit is een eenmalige aanjaagsessie van 1 dagdeel, waarin we inspireren en aanzetten tot anders denken. Of zet het in als teambuilding sessie.

We doorbreken de vaste, geijkte denkpatronen. Je komt tot meerdere ideeën en oplossingen voor twee of drie vraagstukken. Hiervoor zetten we meerdere creatief denken tools in. De Voorwas begeleiden we ook online.

Contact opnemen

 

Wasprogramma 2: Kreukherstel

In 4 dagdelen gaan we aan de slag met meerdere vraagstukken en doelen. Dat kunnen praktische vraagstukken zijn, het ontwikkelen van nieuwe concepten of het vormen en uitwerken van visie en strategie. Dit kan met één of met meerdere teams.

In deze sessies komen de deelnemers gezamenlijk tot doelen en tot inzichten, ideeën en werkbare concepten, middels creatief denken.

Creatief denken en strategie

In sessie 1 brengen we de uitdagingen en vragen in kaart. Ook komen de deelnemers tot een groot, gedurfd doel. Deze visie pellen we in stappen af. In sessie 2 t/m 4 werken we steeds verder naar concrete doelen en concepten of oplossingen. Tussendoor coachen we ook MT of directie met betrekking tot de ambities en uitkomsten.

We kunnen de dagdelen verspreiden, maar dit programma kan ook in een ‘creatieve sprint’ van 2 dagen achter elkaar.

 

Wasprogramma 3: De Fijne Was

Dit is een maatwerkprogramma van 6 tot 8 sessies. Dit is programma 2, plus extra sessies met de groep of deelgroepen.

De sessies richten we in op maat. Dit kan zijn ondersteuning in de testfase (zoals een faalsessie waarin we kijken naar wat wel werkt en wat niet). Het kunnen ook sessies zijn om plannen verder te concretiseren. Of het zijn extra sessies waar nieuwe mensen bij zijn aangesloten.

Soms is het ook waardevol om de anders denken mindset meer te integreren in het team of de organisatie. Zo kan je ons meerdere keren laten terugkomen om sessies te begeleiden. Maar vaak kan je ook creatief denken heel goed zelf oppakken. In de driedaagse opleiding creatief denken weet je alles van creatief denken en hoe je overleggen (fysiek en online) zo kan faciliteren dat er energie bij je collega’s ontstaat en je tot concrete uitkomsten komt met draagvlak.

Meer over de opleiding creatief denken

 

Deelnemers en begeleiding

Bij elk programma kijken we naar de doelen en wat daarin de handigste groepssamenstelling is. Groepen bestaan uit minimaal 5 en maximaal 25 deelnemers, maar dit is ook afhankelijk van de doelen. Sessies worden altijd begeleid door twee facilitators van Start2Create.

Een dagdeel is +/- 2,5 uur. De programma’s kunnen we ook online begeleiden. Per dag is het dan maximaal 1 sessie van 2 à 2,5 uur.

Wie we zijn

 

Heb je vragen, wil je kennismaken of een keer sparren? Laat het ons hieronder weten, of neem contact op met Kyra (kyra@start2create.nl / 06 19 83 62 63).