Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media
Webinar Creatief Denken

Online Masterclass: Online Faciliteren

Meer uit online meetings halen? Schrijf je dan in voor deze Masterclass!

Hoe richt ik een leuke en interessante sessie in?
Hoe doorbreek ik de sleur van saaie meetings?
Hoe komen we zonder te veel discussie tot een oplossing?
Hoe houd ik mensen aangehaakt?

 

Met de kennis die je in deze Masterclass Online Faciliteren opdoet, kan je allerlei online bijeenkomsten faciliteren. Een reguliere meeting of vergadering, om met anderen nieuwe concepten te ontwikkelen of het gewoon eens nieuw leven in te blazen. Je weet de sleur te doorbreken van een ‘ja, maar…’ discussies. En met de kennis van de Masterclass weet je ook hoe je mensen online aangehaakt houdt, en hoe je efficiënt input ophaalt.

 

Een online sessie succesvol faciliteren, hoe?

We passen het programma aan op de wensen van jou en je team. De blokken stel je zelf samen. Je kan een aantal creatief denken tools leren, maar je leert ook over de valkuilen van het begeleiden van een sessie, hoe je een sessie opbouwt, praktische tips om interactie te bevorderen (en ongemakkelijke stiltes en lange discussies te vermijden). En tips over gebruik van software.

Creatief denken & leren begeleiden
Creatief denken is heel goed online in te zetten. In de Masterclass kan je daarom ook een aantal creatief denken tools (werkvormen) leren, die je hierna ook zelf kan inzetten. Online, maar ook in een echte bijeenkomst. De tools zijn geschikt om groepen te begeleiden naar inzichten of nieuwe ideeën. Ze helpen je bovendien interactie te structureren en de energie en dynamiek in de groep te beïnvloeden. Met andere woorden: je kan ze inzetten om mensen aangehaakt te houden en verrassend uit de hoek te komen.

Inrichten van je sessie
Valkuil nummer 1 is een meeting of bijeenkomst die je fysiek zou houden, 1 op 1 te vertalen naar een online bijeenkomst. We laten je anders doelen stellen en keuzes te maken voor waar je je sessie (en dus de deelnemers) voor inzet.

Online software
Wij werken het liefst in Zoom om sessies te begeleiden, in verband met de opties waarmee je met groepen  creatief denken kan toepassen. We doorlopen in deze Masterclass de opties om je sessie interactief, leuk, verrassend en vooral efficiënt te laten verlopen. Ook als je werkt met Teams of andere software zijn een aantal dingen handig om rekening mee te houden.

 

 

Praktische informatie

Duur: 2 x 2 uur (+/- 1 week tussen de sessies)
Incompany prijs: op maat
Aantal deelnemers: 5 tot 10.

Wil je deze Masterclass individueel volgen? Bij voldoende aanmeldingen plannen we een open Masterclass. Prijs is € 450,- (vrijgesteld van BTW). Laat het ons hieronder weten!

Inschrijven