Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Toekomstsessie

Toekomstsessie

In een toekomstsessie met Start2Create kan je met je bond, stad of club visie ontwikkelen.

Een visie waar de bond de komende jaren naartoe moet. Het schrijven van een nieuwe sportnota. Een toekomstbeeld van de vereniging ontwikkelen. Iedere organisatie denkt na over de toekomst, maar hoe zorg je ervoor dat je een uitdagende visie ontwikkelt? En hoe zorg je ervoor dat leden, medewerkers of verenigingen mee gaan in je ideeën? Sterker nog, hoe krijg je ze actief om mee te denken over dat beeld?

Start2Create geeft niet alleen trainingen aan sportorganisaties in Creatief Denken. We begeleiden ook toekomstsessies en visie-avonden. Wij helpen je toekomstplannen te ontwikkelen. Sportnota’s te schrijven. De trainers van Start2Create gebruiken hiervoor de Creatief Denken methodiek. We doorbreken het cirkeldenken en proberen tot andere plannen te komen om bestaande en toekomstige uitdagingen aan te pakken. Net even anders dan je gewend bent.

 

 

Sportbond

Als bond heb je te maken met trends in de sportwereld. Je wilt erop inspelen, maar hoe? Bijkomende uitdaging is dat je clubs mee wilt nemen in de toekomst en dat ze zich actief gaan inzetten voor de sport.
Start2Create kan je helpen met je meerjarenbeleidsplan in toekomstsessies.

De verenging kan een wezenlijke bijdrage leven aan de ambities van de sportbond, maar hoe krijg je de vereniging actief? Voordat je een visie formuleert of beleid gaat schrijven en uitrollen, kan je ook visie-avonden organiseren om plannen te ontwikkelen, samen met de clubs. Start2Create begeleidt de avond aan de hand van Creatief Denken. We laten clubs actief hun plannen en ideeën presenteren op diverse vraagstukken. We pakken de trends erbij om hiervoor nieuwe inzichten en plannen te ontwikkelen.

Als bond kan je alle antwoorden van clubs meenemen om hiermee een visie te maken voor de komende jaren. Doordat de clubs zelf hebben meegedacht zullen ze eerder die ambassadeursfunctie voelen, creëer je draagvlak, en weet je wat er speelt.

 

In de stad

Een nieuw college, een nieuwe ambitie.

Daarnaast moet je wel een sportnota hebben waar je als gemeente mee aan de slag kan. Hoe ga je hiermee aan de slag richting de clubs? Heb je de nota geschreven en ga je deze uitdragen aan de clubs, of duik je met de clubs in de toekomst. Aan de hand van creatieve tools haal je toekomst ideeën voor de gehele sportgemeenschap in de gemeente. 

Door de input op te halen bij de verenigingen bouw je in de gemeente aan een gezamenlijke sportvisie.

 

Op de club

Hoe kijken leden tegen jouw club aan? Hoe krijg je hen mee in beleid? En hoe staat jouw vereniging ervoor in de toekomst?

Geen onbelangrijke vragen als je bezig bent met een visiedocument of beleid. Ben je als bestuur op de goede weg of leef je in aannames? Sluit het toekomstbeeld van jullie aan op dat van de leden? Want als daar een match is, is de kans op een actieve bijdrage van de leden vele malen groter. Is er (nog) geen match? Is er weerstand, zijn er vragen binnen de club of wil je input ophalen voor ideeën? Of wil je een nieuwe weg in slaan, maar weet je niet hoe? Dan bied een toekomstsessie met creatieve werkvormen je wellicht een uitkomst.

Door samen aan de slag te gaan met de uitdagingen van de toekomst met Creatief Denken tools, creëer je betrokkenheid en draagvlak voor het beleid. In korte tijd, en met zo veel mogelijk verschillende mensen, helpen wij je op een efficiënte manier je visiedocument te ontwikkelen. Dit doen we met de bestuursleden, maar ook met vrijwilligers en ouders tot aan gemeentemedewerkers en oud-leden.

 

Wil je meer informatie? Vul het formulier hieronder in of neem contact met ons op via kyra@start2create.nl of etienne@start2create.nl. Bellen kan ook: 06-19836263.INSCHRIJVEN VOOR IZINE

Blijf op de hoogte met het online magazine van Start2Create.


Door het formulier te versturen ga je akkoord met ons privacybeleid en gebruikersvoorwaarden.