Training Creatief Denken

Training creatief denken

Met Nijntje, Trump of Nokia tot een unieke oplossing komen? Beleidsplannen maken op een manier die niet saai is, maar waar de mensen echt achter staan? De zweep erover om tot een toekomstvisie te komen, of naar Mars met draagvlak?

Hoe gek iets ook klinkt, het staat ergens voor. En denken via deze omwegen is wat we doen in sessies die wij faciliteren. Aan de hand van creatief denken methodieken zetten we je team of je organisatie anders aan het denken over vraagstukken en doelen. Dat doen we in diverse wasprogramma’s.

Ontdek hier onze wasprogramma’s 

Wanneer een training creatief denken?

Wat je uitdaging of doel ook is, met een training creatief denken kom je tot uitkomsten op een andere manier dan je gewend bent. In onze trainingen en trajecten zetten we creatief denken in om:

  • nieuwe ideeën, concepten of plannen te ontwikkelen
  • input op te halen voor beleidsplannen
  • toekomstvisie en strategie te ontwikkelen
  • interne en externe stakeholders op een andere manier te betrekken
  • nieuwe energie te geven in een team of organisatie

‘Jullie draaien echt de boel om. Als directie wilden we eerst onze kernwaarden en plannen presenteren, maar door deze andere aanpak heeft de organisatie zelf de input kunnen leveren. Het geeft een hoop energie en unieke inzichten.’
– Directeur recruitmentbureau.

 

Zelf tools inzetten met je team

Wil je zelf de methodieken van creatief denken toepassen in je werk? Dan is de opleiding creatief denken misschien iets voor jou of je team. Je kan de opleiding incompany volgen met je collega’s, of je kan meedoen aan een van onze open opleidingen.

Opleiding creatief denken

 

Tekst gaat verder onder de foto

Een traject met je team of organisatie

Wij begeleiden teams en organisatie naar nieuwe oplossingen. Dat doen we in diverse wasprogramma’s. Als er meerdere vraagstukken spelen, er (meerjaren)plannen te maken zijn, je een visie wil ontwikkelen dan is één teamsessie niet genoeg.

In een incompany training of traject ontwikkel je in relatief korte tijd nieuwe, werkbare oplossingen via een omweg van anders denken. Als MT of directie kom je niet zelf met een plan, maar we halen input op uit de groep. De groep draagt dus de ideeën.

Het programma Kreukherstel is hiervoor het meest gekozen programma.

Kreukherstel

 

Praktische informatie

De duur van een training hangt af van de vraagstukken, de deelnemers en het doel. We kunnen aan de slag in een paar uur, in een of meerdere dagen, of in een traject.

Wil je een keer kennis maken, heb je vragen of wil je een incompany training aanvragen? Neem dan contact op met Kyra: kyra@start2create.nl / 06 19 83 62 63.

Of vul het formulier hieronder in.