Trainingsbureau in creatief denken

De afgelopen jaren heeft Start2Create zich neergezet als trainingsbureau in creatief denken. Begonnen in de sport, inmiddels uitgebreid naar bedrijfsleven, gemeentes, onderwijs, zorg en vrijwilligersorganisaties.

In de diverse trainingen word je uit het vaste denken getrokken met verschillende creatief denken tools. Of je nu bestuurder bent of werkzaam bent in de sport of in het bedrijfsleven.

We laten teams en organisaties anders denken en tot oplossingen komen waar je niet eerder aan is gedacht. Kenmerkend aan de sessies is interactie, dynamiek, energie en een lach. Dit doen we in drie soorten wasprogramma’s. Benieuwd wel wasprogramma passend is voor jouw uitdagingen? Ontdek het hier.

Ontdek onze wasprogramma’s 

 

Incompany sessies Creatief Denken

Zoek je met je team, afdeling of hele organisatie naar oplossingen of nieuwe ideeën, maar loop je vast? Wil je meetings leuker en efficiënter insteken? Zoek je draagvlak, waar nu vooral weerstand is? Dan kan je in een of meer dagdelen met een incompany sessie Creatief Denken de boel eens op een andere manier insteken dan gewoonlijk.

“We zijn niet alleen op een andere manier gaan kijken naar oplossingen voor onze vraagstukken, als team zijn we ook dichter bij elkaar gekomen.” – medewerker onderwijsinstelling.

In de sessies ervaar je wat anders en creatief denken is. Je kan zelf vraagstukken inbrengen waar je in je werk tegenaan loopt. Met de tools kijk je met een andere blik naar je probleem en kom je tot nieuwe inzichten en plannen.

Meest gekozen wasprogramma: Kreukherstel

 

Creatief denken leren inzetten

Bij Start2Create kan je ook creatieve tools leren toepassen, om in te zetten in je eigen organisatie of daarbuiten. Je komt voor de groep te staan en gaat zelf de groep begeleiden met creatieve tools. Je leert vragen herformuleren, de juiste tool erop uitkiezen en hoe je groepen kan begeleiden naar praktische, concrete oplossingen.

In de driedaagse opleiding leer je de stappen en de valkuilen van de tools. Waar de facilitators van Start2Create ooit tegenaan zijn gelopen is de voedingsbodem van deze opleiding. We delen onze eigen ervaringen, zodat jij beter voorbereid bent op de overleggen waarin je ook zelf heel goed creatief denken kan inzetten, om er meer uit te halen.

Opleiding creatief denken

 

Wat drijft Start2Create als trainingsbureau in Creatief Denken?

“Noem het omdenken of anders denken. Met creatief denken doorbreek je de cirkel van ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je had. Dat is wat we beogen. Organisaties die vastlopen op problemen of vraagstukken uit hun cirkel halen. Je raakt soms bedrijfsblind zonder dat je het doorhebt. Het is fantastisch om te zien dat oplossingen vaak zo dichtbij liggen en praktisch uit te voeren zijn, dat je er als organisatie meteen mee aan de slag kan.”

“Bij het inzetten van de creatieve tools komt er veel energie los in de groep. Je werkt niet alleen naar nieuwe ideeën en oplossingen toe, je doet het vooral ook met een lach en plezier”, vertelt Kyra van Leeuwen. “Deze energie maakt het makkelijk deel te nemen voor iedereen, van introverte tot extraverte personen. Denk je misschien dat je niet creatief bent? Ook dan zul je versteld staan van wat jouw creatieve brein kan. Met de juiste tools, en doorliften op wat anderen roepen, kan je op de mooiste plannen komen.”

 

Wie zijn de trainers van Start2Create?

Kyra van Leeuwen en Etienne Verhoef hebben Start2Create opgericht. Etienne is van huis uit sportjournalist en presentator. Daarnaast is hij eigen ondernemer. Kyra is ex-topsporter (golf) en werkte in diverse organisaties binnen en buiten de sport.

“We zien dat er in de sport en in het bedrijfsleven vaak in vaste denkpatronen wordt gedacht. We hebben een trainingsbureau opgericht met een programma dat deelnemers laat zien wat de mogelijkheden zijn. En dat er meer kan dan je tot nu toe hebt gedaan”, aldus Etienne Verhoeff.

Samen met Karin Boeser, Rick de Jong en Simone Nelissen bestaat het team van Start2Create uit vijf facilitators.

Meer over ons

 

Meer weten?

Wil je meer informatie? Vul het formulier hieronder in, of neem contact met ons op via kyra@start2create.nl of etienne@start2create.nl. Bellen kan ook: 06-19836263 (Kyra).