Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media
Congres creatieve training

Workshops en Congressen

Workshops en congressen

Start2Create geeft workshops en inspiratiesessies op congressen en thema-bijeenkomsten. De creatief denken methodiek is op tal van onderwerpen toe te passen. Ben je op zoek naar een energieke, interactieve workshop met veel snelheid en waar gelachen wordt? Zet dan de trainers van Start2Create in. Wij kunnen ook meerdere sessies parallel geven. En zelfs het plenaire gedeelte of een keynote sessie op je congres verzorgen.

 

Creatief denken

We zetten creatief denken in op tal van thema’s en vraagstukken. We laten je met een frisse blik anders kijken. Je komt tot nieuwe inzichten en oplossingen die concreet uitvoerbaar zijn voor je organisatie. We hebben ongeveer 25 creatief denken tools ontwikkeld.

Jij komt met de vraag, wij zoeken er een tool op uit. Welke dat is? Dat hangt van de vraag af. Er zijn tools om tot oplossingen te komen voor de vraagstukken waar je dagelijks tegenaan loopt. Denk aan innovatietools. Maar er zijn ook spiegel-tools. Tools om tot een toekomstvisie te komen. Of tools om weerstand te tackelen op een andere manier en om tot draagvlak te komen. We zetten je brein aan op een andere manier en laten je tot unieke inzichten en plannen komen.

Dit zijn niet de sessies die je van te voren verwacht. Je wordt gegarandeerd aan het lachen gemaakt en op een andere manier aan het denken gezet. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën door uit de vaste denkkaders te stappen. Door creatief denken. Interactief. Doorliften op ideeën, absurd denken zonder grenzen of zelfs crimineel denken levert de gekste ideeën op. Praktisch. We brengen de ideeën thuis. Naar een concreet plan. Hierna kan je er direct mee aan de slag.

Workshops kunnen in een uur, of langer. Of misschien is een teamsessie wel iets voor je.

 

Lees verder onder de foto

Congres creatieve training

 

 

Welkom op de Club

Ooit is Start2Create begonnen met Welkop op de Club. De training over gastvrijheid op sportverenigingen. En het werven en binden van leden en vrijwilligers. Aan de hand van creatief denken en vele sportvoorbeelden laten we je met andere ogen naar kansen voor de eigen vereniging kijken.

In deze sessie doorlopen we de route van de sporter en laten we je anders kijken naar contact maken. We passen ook creatief denken toe op vraagstukken uit de groep. Of we spelen het gastvrijheidsspel.
Meer weten over de invulling van een sessie? Ontdek het hier.
Duur van de sessie is 1 tot 2,5 uur. Deze sessie bieden we ook aan in een keynote presentatie, bijvoorbeeld voor een grote bijeenkomst of congres.

 

 

Creatief besturen

Je kunt als bestuurder ook de tools zelf leren. In het traject Creatief Besturen leer je hoe en wanneer je creatieve tools (werkvormen) kan inzetten. Je kan de tools ten alle tijde gebruiken in je bestuursfunctie. Bijvoorbeeld om tot oplossingen, nieuwe plannen of visie te komen. Met draagvlak van de rest van het bestuur en de achterban.

Je maakt een vergadering anders, leuk en efficiënt en haalt er meer uit in korte tijd. En, door het zelf inzetten van de tools zorg je ervoor dat je als bestuurder niet altijd zelf je handen uit de mouwen hoeft te steken, maar dat eigenaarschap in de organisatie komt te liggen. Hakken in het zand? Met het inzetten van de tools tackel je weerstand in je vereniging of organisatie op een andere manier.

Creatief besturen kan in een traject van drie avonden. Maar ook overdag.

 

Congressen

Op een congres, thema-avond of sportcafé kunnen we ook meerdere sessies parallel geven. We kunnen ook de opening en afsluiting doen. Een keynote presentatie of zelfs het interview met de wethouder. Als je ons een beetje kent, dan weet je dat ons plenaire gedeelte een tikkeltje anders zal zijn dan je van te voren verwacht. Of je nu 40 of 400 mensen op je congres hebt, het blijft niet alleen bij zitten en luisteren.

 

Een keer sparren?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Wil je meer informatie of een keer sparren? Neem dan contact op met Kyra, via kyra@start2create.nl / 06-19836263. Of vul onderstaand formulier in.