Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media
Congres creatieve training

Workshops en Congressen

Workshops en congressen

Start2Create geeft workshops en inspiratiesessies op congressen en thema-bijeenkomsten. De creatief denken methodiek is op tal van onderwerpen toe te passen. Ben je op zoek naar een energieke, interactieve workshop met veel snelheid en waar gelachen wordt? Zet dan de trainers van Start2Create in. Wij kunnen ook meerdere sessies parallel geven. En zelfs het plenaire gedeelte of een keynote sessie op je congres verzorgen.

 

Welkom op de Club

Met Welkom op de Club maken we deelnemers bewust van de kansen van gastvrijheid op de club. We starten met een paar rondes ‘speeddaten’ en het belang van echt contact. Daarna gaan we in op de route van de sporter.

Als sporter, bezoeker, gast of potentieel lid ga je van huis weg met een bepaalde verwachting. Die kan al gevormd zijn door je eerdere ervaringen. Denk aan een website, telefonisch contact of eerder bezoek. Vervolgens kom je op de club en maak je allerlei dingen mee en zie je van alles. Al die ervaringen zorgen voor een bepaalde beleving. En maken dat je wel of niet terugkomt. Wel of niet lid wordt, of ambassadeur wordt van de vereniging.
We laten deze route zien aan de hand van een korte, interactieve presentatie in combinatie met creatief denken. Met zo min mogelijk zenden, zo veel mogelijk doen. Het vervolg van de sessie steken we in met creatief denken, met vraagstukken uit de groep. Of we spelen het gastvrijheidsspel.
Duur van de sessie is 1 tot 2,5 uur. Welkom op de Club bieden ook aan in een keynote presentatie, bijvoorbeeld voor een grote bijeenkomst of congres.

Themasessies met creatief denken

In een sessie kunnen we de koppeling maken naar verschillende thema’s. Leden werven en behouden. Vrijwilligers werven en behouden. Je club maatschappelijk inzetten. Je club in de toekomst. Unieke sponsorproposities maken. 

We hebben ongeveer 25 tools ontwikkeld, die we op allerlei (sport)vraagstukken kunnen inzetten. Jij komt met de vraag, wij zoeken er een creatief denken tool op uit. Wil je tools, zoals de ‘Wie-Ben-Jij?’ kaartjes of het gastvrijheidsspel erbij inzetten? Dat kan ook. Je vindt ze hier.

Dit zijn niet de sessies die je van te voren verwacht. Je wordt gegarandeerd aan het lachen gemaakt en op een andere manier aan het denken gezet. Nieuwe inzichten en ideeën door uit de vaste denkkaders te stappen. Door creatief denken. Interactief. Doorliften op ideeën, absurd denken zonder grenzen of zelfs crimineel denken levert de gekste ideeën op. Door talloze sportvoorbeelden. Praktisch. We brengen de ideeën thuis. Naar een concreet plan. Hierna kun je direct gaan experimenteren op je club.

 

Creatief besturen

Je kunt ook de tools zelf leren. In het traject Creatief Besturen leer je als bestuurder in drie avonden creatieve tools inzetten. Je kan ze ten alle tijde gebruiken in je bestuursfunctie op de club, om tot nieuwe plannen te komen waar draagvlak voor is. Met het inzetten van de tools tackel je weerstand op een andere manier, maak je een ALV of gewone vergadering leuk en efficiënt en zorg je ervoor dat je als bestuurder zelf niet altijd je handen uit de mouwen hoeft te steken. Leer anders besturen. Creatief besturen. Door creatief denken in de sport in te zetten, kijk je anders naar vraagstukken en kom je tot nieuwe inzichten en oplossingen die je niet eerder bedacht had. Met draagvlak en betrokkenheid.
Lees verder onder de foto

Welkom op de Club

 

Congressen en sportcafé’s

Op een congres of sportcafé kunnen we ook meerdere sessies parallel geven. We kunnen ook de opening en afsluiting doen. Een keynote presentatie of zelfs het interview met de wethouder. Als je ons een beetje kent, dan weet je dat ons plenaire gedeelte een tikkeltje anders zal zijn dan je van te voren verwacht. Of je nu 40 of 400 mensen op je congres hebt, het blijft niet alleen bij zitten en luisteren.

 

Een keer sparren?

Onze sessies kunnen we aanpassen aan jouw wensen. Een korte inspiratiesessie, of meerdere sessies op een congres. Of zelfs een verdieping met creatieve tools en communicatie op een thema-bijeenkomst voor jouw bond of in jouw gemeente. Het kan allemaal.

Wil je meer informatie of een keer sparren? Neem dan contact op met Etienne of Kyra, door te mailen naar etienne@start2create.nl / kyra@start2create.nl of te bellen naar 06-19836263. Of vul onderstaand formulier in.