Anders Denken Podcast

Creatief Denken, of anders denken, kan je op zo veel manieren inzetten. In deze serie podcasts kijken we naar grote bedrijven en hoe ze, soms onbewust, door middel van anders denken tot hele nieuwe concepten komen. Benieuwd? Beluister hieronder onze podcasts. Apple Podcast  Spotify

ANDERS DENKEN PODCAST OVER DE GROTE GOUDEN M

De eerste aflevering in deze serie gaat over McDonalds. Hoe een klein hamburgerrestaurant uit San Bernardino, California, de wereld veroverde. En hoe het verdienmodel verder gaat dan enkel een hamburger of BigMac. In de podcast gebruiken we fragmenten uit The Founder, de film is ook te zien op Netflix.

 

ANDERS DENKEN PODCAST OVER IKEA

In Dubai is de reisafstand tot de IKEA vestigingen voor veel mensen een flinke investering. Zo zijn sommigen wel een uur onderweg. IKEA kwam tot een wel heel bijzonder concept in het Midden Oosten. Zij maakten van de reisafstand geen probleem, maar een oplossing.

 

DE CRISIS PODCAST OVER ANDERS DENKEN

De coronacrisis zorgt voor veel onrust binnen bedrijven. De economie komt een recessie. Maar de crisis biedt je ook kansen om tot nieuwe dingen te komen. In deze Start2Create Anders Denken podcast worden voorbeelden van Bavaria, Hotel New York en Dyson, besproken en praten we over waar de kansen liggen voor bijvoorbeeld het onderwijs. Juist nu liggen er kansen om te innoveren.

Benieuwd? Beluister hieronder onze podcasts.

> Apple Podcast
> Spotify

CRISISPODCAST

Los van alle ellende die het coronavirus met zich meebrengt, biedt een dergelijke crisis ook kansen. Kansen voor innovatie. Kansen om het eens anders te doen dan anders.

Niet iedere bedrijfstak is hier volop mee bezig. Zo blijkt in de podcast uit een ervaring van Etienne binnen het basisonderwijs. Hierin lijken docenten in hun cirkel vast te zitten door de leerlingen te helpen. Terwijl er misschien wel kansen liggen door ouders een helpende hand te bieden.

In de Anders Denken Podcast kijken Kyra, Rick en Etienne bovendien naar het bedrijfsleven. Waar de voorbeelden zich al aandienen. Van Bavaria tot Dyson.

Beluister hieronder de podcast.
Apple Podcast
 Spotify

 

 

Meer weten over anders denken?

Wil je meer weten over onze webinars of online creatief denken trainingen?
Kijk dan hier.

Of neem hieronder contact met ons op.