Inspiratie +

Bouwen aan groei en gedragsveranderingMet Inspiratie + begeleiden onze facilitators jouw team meerdere sessies. We gaan samen aan de slag om het ‘Ja maar…’-denken om te zetten in een ‘Ja, en!’-cultuur. We gaan van bedenken naar doen om het beste uit jouw mensen te halen.

Inspiratie+

Je hebt een heleboel ideeën, en dan? De wil is er om het aan te pakken. Alleen heeft het team begeleiding nodig in het doorpakken. Om over te gaan tot actie. Het lef te hebben om strategie en jaarplannen te verwezenlijken.

Tada: Inspiratie+! Voor teams en organisaties die willen doorpakken. Ideaal voor de heisessies of kwartaalsessies en strategische trajecten van bijvoorbeeld koersplannen. Gedragsverandering is niet in een ochtend of middag gerealiseerd: 5% is leren en 95% is herhaling.

Hoe ziet Inspiratie+ eruit?

Een eerste sessie is leuk, inspirerend en teambuilding. De doeners onder ons weten wel door te pakken. Toch blijft vaak de vraag: Hoe nu verder? In dat geval zijn wij je stok achter de deur.

De grootste rem op groei, verandering en uitvoer is dat het stokt na een leuke sessie. We willen er juist voor zorgen dat mensen aan de slag gaan met hun ideeën en concepten.

Met het Inspiratie+ programma hebben we de ruimte om meer en complexe vraagstukken op te pakken. Meer te halen uit een heisessie of strategische sessie.

De tools die we inzetten helpen je aan de focus van komend jaar en verder. Maar ook met de dag van morgen: creativiteit en lef echt tot uitvoer brengen.

Wanneer Inspiratie+?

Eén sessie is eigenlijk geen als je ambities wil bepalen, de neuzen dezelfde kant op wil krijgen, communicatie wil verbeteren, samenwerking wil bevorderen, stakeholders wil betrekken. En ga zo maar door.

Het doel is altijd: van bedenken naar doen. En dat kan op tal van onderwerpen.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • BHAG (grote, gedurfde doel) bepalen
 • Kernwaarden bepalen
 • Interne communicatie
 • Marketing en communicatie strategie
 • Koersplannen in het onderwijs
 • Ketenaanpak in welzijn, sport of sociaal domein

Jij komt met de uitdaging(en) en wij zoeken er een van de 40 de tools op uit.

Het geraamte van een plan kan al in 1 dag of 2 dagdelen staan. Zelfs met enkele kwartaaldoelen.

Dan is er alleen nog geen verandering of actie. Nog niet altijd een #jaEN mindset in de organisatie. Het automatisch brein en de ‘Ja, maar…’ kunnen weer de overhand nemen! Door kwartaalsessies, congressen met deelsessies of trajecten met verschillende stakeholders, blijf je de stappen maken. Meer dan alleen Inspiratie dus.

“De strategische sessie ging makkelijker dan gedacht. Ik had gedacht dat mensen cynisch of lacherig zouden zijn. Mensen hebben echt plezier gehad. Zestien mensen en alle zestien waren enthousiast.”

Wat levert Inspiratie+ op?

Wel zo fijn om van te voren te weten wat het je oplevert.

 • Plannen worden met elkaar gemaakt en bedacht;
 • Een energiek team of netwerk dat de verbinding met elkaar zoekt. Verbinding en teambuilding dus;
 • Concrete ideeën die je de volgende dag al kunt testen;
 • Een basis voor een jaarplan of strategie;
 • Een #jaEn cultuur
Ik wil graag meer weten! Neem contact met mij op.

  Onze kijk op leren

  Iedereen kan creatief zijn. Echt waar. Je moet alleen je brein de juiste prikkels geven. Start2Create helpt daarbij. We houden niet van eindeloos discussiëren, dus we gebruiken tools uit de Creatief Denken Methodiek. Mensen komen in beweging en gaan van ‘Ja, maar…’ naar ‘Ja, en!’

  Een sessie met Start2Create is gegarandeerd snel en effectief. Het zit ‘m in de combinatie dynamiek, plezier en tools.

  Kennismaken?

  Wil je meer weten over wie we zijn en hoe wij een sessie of traject voor je team aanpakken?

  Vul het formulier hiernaast in, of neem  zelf direct contact op met Kyra (kyra@start2create.nl).

      Onze andere programma’s

   Geen Ja maar, maar Ja en…! Denken in kansen en mogelijkheden in plaats van steeds een beperking op te leggen. We dagen je uit anders te denken tijdens een strategische sessie, teambuilding sessie of bij het ontwikkelen van plannen voor je organisatie.

   Programma’s