Inspiratie +

Bouwen aan groei en gedragsveranderingMet Inspiratie + begeleiden onze facilitators jouw team meerdere sessies. We gaan samen aan de slag om de ‘Ja maar…’-cultuur om te zetten in een ‘Ja, en!’-cultuur. We gaan van bedenken naar doen om het beste uit jouw mensen te halen.

Inspiratie+

Het begint vaak bij Inspiratie. Je hebt een heleboel ideeën bedacht door die eerste sessie Creatief Denken. En dan? De wil is er om het aan te pakken. Alleen heeft het team begeleiding nodig in het doorpakken. Om over te gaan tot actie. Het lef te hebben om strategie en jaarplannen te verwezenlijken.

Tada: Inspiratie+! Voor teams die willen doorpakken. Ideaal voor de heisessies of kwartaalsessies. Gedragsverandering is niet in een ochtend of middag gerealiseerd: 5% is leren en 95% is herhaling.

Aanpak

Na de eerste inspiratiesessie komen onze facilitators terug voor een vervolgsessie. Dat kan na twee weken of na twee maanden. De keuze is aan jou.

Wacht je een half jaar of langer met die tweede sessie zijn de plannen al in dat overbekende laatje verdwenen om stof te vangen. Plan je geen vervolg is de kans ook groot dat je team het niet verder oppakt. Een tweede sessie na een inspiratiesessie zorgt ervoor dat mensen aan de slag gaan met de ideeën en concepten. 

Stap 1: Ideeën bedenken

De inspiratiesessie staat in het teken van ideeën bedenken. We pakken vraagstukken uit de organisatie. Leggen hier een tool op. Dagen het team uit om te denken in kansen en hoe iets wel kan. Hoe dat werkt? Laat dat maar aan ons over. Het komt goed.

En daarna: Strategie en jaarplannen maken

Het leuk om allemaal plannen te bedenken, maar dan? We krijgen die vraag vaak nadat we een inspiratiesessie hebben gegeven. De wil om te veranderen is er. Maar hoe worden die ideeën nu eigenlijk concreet? Daarmee gaan we aan de slag in de vervolgsessies. De plannen uit de Inspiratiesessie kunnen enigszins veranderen of aangepast worden. Het doel blijft hetzelfde: uitvoeren.

“De strategische sessie ging makkelijker dan gedacht. Ik had gedacht dat mensen cynisch of lacherig zouden zijn. Mensen hebben echt plezier gehad. Zestien mensen en alle zestien waren enthousiast.”

Wat levert Inspiratie+ op?

Wel zo fijn om van te voren te weten wat het je oplevert.

 • Plannen met elkaar gemaakt en bedacht
 • Een energiek team dat de verbinding met elkaar zoekt
 • Concrete ideeën die je de volgende dag kunt testen
 • Een basis voor een jaarplan of strategie.
 • Een #jaEn cultuur binnen je bedrijf.

En dit niet…
Verwachtingen zijn er om te managen. Dit krijg je niet: 

 • Geen nieuwe vorm van vergaderen
  We leren je de tools niet
Ik wil graag meer weten! Laten we even bellen.

  Onze kijk op leren

  Iedereen kan creatief zijn. Echt waar. Je moet alleen je brein de juiste prikkels geven. Start2Create helpt daarbij. We houden niet van eindeloos discussiëren, dus we gebruiken tools uit de Creatief Denken Methodiek. Mensen komen in beweging en gaan van ‘Ja, maar…’ naar ‘Ja, en!’

  Een sessie met Start2Create is gegarandeerd snel en effectief. Het zit ‘m in de combinatie dynamiek, plezier en tools.

  Het team

  Kyra van Leeuwen

  Speelde als golfster op de Europese Tour. Maakte al vroeg kennis met ondernemen en het trainersvak.

  Etienne Verhoeff

  Sportjournalist van huis uit, met een bak aan ervaring als presentator op radio en televisie. Etienne is een echte ondernemer.

  Daniëlle Krijger

  Al op jonge leeftijd gevormd door de turnsport. Daniëlle herken je aan haar lef, energie en lach.

  Onze andere programma’s

  Geen Ja maar, maar Ja en…! Denken in kansen en mogelijkheden in plaats van steeds een beperking op te leggen. We dagen je uit anders te denken tijdens een strategische sessie, teambuilding sessie of bij het ontwikkelen van plannen voor je organisatie.

  Programma’s