Inspiratie +

Bouwen aan groei en gedragsveranderingMet Inspiratie + begeleiden onze facilitators jouw team meerdere sessies. We gaan samen aan de slag om het ‘Ja maar…’-denken om te zetten in een ‘Ja, en!’-cultuur. We gaan van bedenken naar doen om het beste uit jouw mensen te halen.

Inspiratie+

Het begint vaak bij Inspiratie. Je hebt een heleboel ideeën bedacht door die eerste sessie Creatief Denken. En dan? De wil is er om het aan te pakken. Alleen heeft het team begeleiding nodig in het doorpakken. Om over te gaan tot actie. Het lef te hebben om strategie en jaarplannen te verwezenlijken.

Tada: Inspiratie+! Voor teams die willen doorpakken. Ideaal voor de heisessies of kwartaalsessies. Gedragsverandering is niet in een ochtend of middag gerealiseerd: 5% is leren en 95% is herhaling.

Van bedenken naar doen.

Een inspiratiesessie is leuk, inspirerend en teambuilding. De doeners onder ons weten wel door te pakken. Toch blijft vaak de vraag: Hoe nu verder? In dat geval zijn wij je stok achter de deur.

Eén is eigenlijk géén

Leuk die ene sessie toen, maar wat hebben we ook al weer gedaan? Tja… het waren leuke ideeën, maar het gaat ons toch niet lukken.

Voor je het weet steekt de ‘Ja, maar…’ weer de kop op. De grootste rem op groei, verandering en uitvoer.

Een tweede sessie na een inspiratiesessie zorgt ervoor dat mensen aan de slag gaan met de ideeën en concepten. Dat uitkomsten levend blijven en dat je het eigenaarschap echt kan gaan benutten.

Stap 1: Nieuwe inspiratie opdoen

De inspiratiesessie staat in het teken van ideeën bedenken. Oftewel: divergeren. We pakken daarvoor de vraagstukken uit de organisatie. Hier leggen we een diversiteit aan tools op. We dagen het team uit om te denken in kansen en hoe iets wel kan. Ook laten we mensen geregeld stemmen, zodat je weet waar de mensen de meeste kansen in zien. Oftewel: waar het eigenaarschap ligt. Zo heb je je eerste keuzes gemaakt.

Stap 2: Keuzes maken en… doen

Het leuk om allemaal plannen te bedenken, maar dan? We krijgen die vraag vaak nadat we een inspiratiesessie hebben gegeven. De wil om te veranderen is er.

 • Maar hoe worden die ideeën nu eigenlijk concreet? En hoe zorgen we echt voor uitvoer?
 • Hoe maak je je vertaalslag naar strategie en jaarplannen?

Hiermee gaan we aan de slag in de vervolgsessies. De plannen uit de Inspiratiesessie kunnen nog veranderen of aangepast worden.

Het doel blijft hetzelfde: van bedenken naar doen.

“De strategische sessie ging makkelijker dan gedacht. Ik had gedacht dat mensen cynisch of lacherig zouden zijn. Mensen hebben echt plezier gehad. Zestien mensen en alle zestien waren enthousiast.”

Wat levert Inspiratie+ op?

Wel zo fijn om van te voren te weten wat het je oplevert.

 • Plannen worden met elkaar gemaakt en bedacht;
 • Een energiek team dat de verbinding met elkaar zoekt. Teambuilding dus;
 • Concrete ideeën die je de volgende dag al kunt testen
 • Een basis voor een jaarplan of strategie;
 • Een #jaEn cultuur binnen je bedrijf.
Ik wil graag meer weten! Laten we even bellen.

  Onze kijk op leren

  Iedereen kan creatief zijn. Echt waar. Je moet alleen je brein de juiste prikkels geven. Start2Create helpt daarbij. We houden niet van eindeloos discussiëren, dus we gebruiken tools uit de Creatief Denken Methodiek. Mensen komen in beweging en gaan van ‘Ja, maar…’ naar ‘Ja, en!’

  Een sessie met Start2Create is gegarandeerd snel en effectief. Het zit ‘m in de combinatie dynamiek, plezier en tools.

  Het team

  Kyra van Leeuwen

  Speelde als golfster op de Europese Tour. Maakte al vroeg kennis met ondernemen en het trainersvak.

  Etienne Verhoeff

  Sportjournalist van huis uit, met een bak aan ervaring als presentator op radio en televisie. Etienne is een echte ondernemer.

  Daniëlle Krijger

  Al op jonge leeftijd gevormd door de turnsport. Daniëlle herken je aan haar lef, energie en lach.

  Onze andere programma’s

  Geen Ja maar, maar Ja en…! Denken in kansen en mogelijkheden in plaats van steeds een beperking op te leggen. We dagen je uit anders te denken tijdens een strategische sessie, teambuilding sessie of bij het ontwikkelen van plannen voor je organisatie.

  Programma’s