Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media
Vraagstukken oplossen

Opleiding creatief denken

Opleiding Creatief Denken

Noem het anders denken, omdenken of denken met een omweg. In onze opleiding creatief denken leer je anders denken zelf toepassen. Je vult je rugzak met praktische tools waarmee je op een andere manier tot nieuwe oplossingen, plannen en visie kan komen. En nog veel meer.

Je traint je eigen vermogen om anders te denken. Maar bovenal leer je anderen hierin mee te nemen. Of het nu je directe collega’s zijn, klanten of partijen waar je mee samenwerkt. In de opleiding leer je de stappen van de tools, de valkuilen en hoe je uitkomsten concreet maakt.

Data opleidingen

 

Wat levert de opleiding creatief denken je op?

In de opleiding ontdek je op wat voor vraagstukken, in welke situaties en ook met wie je creatief denken kan toepassen. Je vult je rugzak met tal van creatief denken werkvormen. Ook leer je hoe je de pet van facilitator opzet en hoe je anderen in de tools meeneemt.

Na de opleiding creatief denken kan je:

 • Zelf anders denken en uit vaste denkpatronen breken – samen met anderen
 • Met anderen in korte tijd nieuwe plannen en oplossingen ontwikkelen
 • Richting geven aan plannen, aan de toekomst, of zelfs aan zwartgallige scenario’s.
 • Nieuwe en andere energie brengen, zelfs als het om lastige onderwerpen gaat. Je weet anders om te gaan met weerstand en je weet hoe je aan draagvlak en eigenaarschap kan bouwen
 • Op een andere manier besluiten nemen
 • Op een andere, slimme of unieke manier omgaan met strategie of veranderingen
 • Een andere mindset brengen in je organisatie

En dat allemaal op een manier die niet voor de hand ligt.  Dat doen we met een hoop lol en energie. Met Barbapappa, absurd denken, marsmannetjes en kleuren.

Voor wie is de opleiding creatief denken?

Of je nu adviseur, projectleider of accountmanager bent. Coördinator. Directeur. Ondersteuner. Onderdeel van een team, of teamleider. In elke functie kan je creatief denken inzetten.

Met anders denken kan je meer halen uit je (wekelijkse) vergadering. Je kan je bijeenkomsten om visie of strategie met elkaar te bepalen anders inrichten. In wat voor overleg of sessie je ook belandt, we laten je zien hoe je aan de hand van creatief denken er meer uit kan halen.

Wat leer je in de opleiding?

In deze opleiding creatief denken leren de trainers van Start2Create je diverse tools (werkvormen) om anders te denken. Maar ook anders samenwerken. Anders beslissingen maken.

 

Zelf anders denken

Allereerst ervaar je hoe het is om zelf anders te denken. Juist omdat je in deze opleiding de eerste twee dagen achterelkaar aan de slag gaat. Dat geeft de meeste impact. Je gaat naar huis met een groot aantal praktische tools. Maar ook met een andere blik en een andere mindset.

Met de creatief denken kom je tot andere inzichten en oplossingen, ook voor je eigen vraagstukken. De kunst is alleen anderen ook hierin te betrekken. Niet door zelf te adviseren, maar door op een verrassende manier te faciliteren. Dat is de volgende stap.

Creatief denken tools

Welke soorten tools er voorbij komen in de opleiding, hangt af van een vraagstuk of het doel. Doordat we met vraagstukken uit de groep aan de slag gaan, ontdek je ook meteen hoe je een tool op een vraag uitkiest. Er zijn tools om:

 • tot nieuwe, concrete plannen te komen en om te innoveren
 • te spiegelen en tot nieuwe inzichten te komen
 • valkuilen uit plannen of projecten te halen
 • in korte tijd feedback en input uit groepen op te halen, zonder eindeloze discussies
 • tot toekomstvisie, kernwaarden en/of strategie te komen en dit praktisch te maken
 • weerstand voor te zijn of weerstand op een andere manier te tackelen dan je gewend bent

Onder andere door de verschillende manieren van stemmen zie je waar enthousiasme ontstaat. Zo ontdek je ook waar draagvlak nog ontbreekt. Daarom leren we je ook tools die je op dat soort momenten verder helpen en die je kan inzetten om te schakelen met de groep.

Meer over creatief denken 

Voor de groep

Je komt vooral zelf voor de groep te staan. En dat doe je niet alleen. Als je het creatief denken proces met z’n tweeën begeleidt, levert dat vele malen meer op. Doordat de één begeleidt en de ander schrijft houdt je het contact met de groep en blijft het tempo erin. Bovendien kan je elkaar aanvullen om de groep uit het vaste denken te halen.

In de opleiding ondervindt je aan den lijve hoe je een groep kan faciliteren. Niet alleen leer je de stappen van de tools, ook trap je ongetwijfeld in valkuilen (wees gerust, altijd met een lach). Door je eigen oordeel uit te stellen blijf je uit de inhoud. Daardoor zijn ideeën altijd van de groep. Bovendien ervaar je wat je allemaal kan doen om met weerstand om te gaan. Maar ook hoe je weerstand kan voorkomen.

Opleiding creatief denken kort

Creatief denken in de sport

Start2Create is ooit begonnen in de sport. Ben je werkzaam in de sport als verenigingsondersteuner of -adviseur, buurtsportcoach, of ben je misschien beleidsmedewerker bij de gemeente? Ontdek dan in onze opleidingen voor sportprofessionals hoe je met creatief denken je werk in de sport anders kan insteken.

Creatief denken in de sport

 

 

Aanmelden opleiding creatief denken

Minimaal aantal deelnemers is 6 personen, maximaal 12.

Twee dagen achter elkaar en een aantal weken later is dag drie.
Locatie, lunch, diner, overnachting en ontbijt zijn allemaal inbegrepen.
Prijs: € 1.450,- ex btw per persoon.

Kijk hier voor de data van onze open Academies.
Wil je met je eigen team aan de slag? Dan kunnen we de opleiding ook incompany verzorgen.

 

Heb je vragen of wil je een keer kennis maken? Neem dan contact met ons op (Kyra): 06 19 83 62 63 / [email protected] Of vul het formulier hieronder in.  INSCHRIJVEN

  Laat je inspireren. Ontdek hoe je anders kan denken. Hoe je anders denken kan toepassen. Blijf op de hoogte van Start2Create. Met de nieuwsbrief.


   Door het formulier te versturen ga je akkoord met ons privacybeleid en gebruikersvoorwaarden.