Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Opleiding creatief denken

Opleiding Creatief Denken

Noem het anders denken, omdenken of denken met een omweg. Vaste denkpatronen kan je doorbreken. Wat het oplevert? (Vernieuwende) oplossingen, baanbrekende ideeën, nieuwe inzichten, concrete plannen. Maar ook: draagvlak. En enthousiasme. 

Start2Create zet creatief denken tools in om je daar te laten komen. Èn traint jou ook in de tools. In de opleiding creatief denken ervaar je niet alleen hoe je anders kan denken. Je leert ook hoe je het zelf kunt inzetten in je werk. Hoe? Dat leer je in onze opleiding.

Data opleidingen

 

De kracht van creatief denken

De kracht van de creatief denken is tot nieuwe ideeën, inzichten en concrete plannen te komen. Maar dat niet alleen. Je leert een verschil te maken door betrokkenheid en draagvlak te creëren. In plaats van te adviseren en te overtuigen neem je mensen op een andere manier mee. Met energie en een lach.

Hoe gek iets ook lijkt in eerste instantie, altijd kom je tot plannen. Concreet. Praktisch uitvoerbaar. Je leert diverse soorten tools en hoe je ze kan toepassen op allerlei vraagstukken.

 

Creatief denken in de Start2Create Academy

Webinar Creatief DenkenTijdens deze driedaagse opleiding creatief denken leren de trainers van Start2Create je diverse tools (werkvormen) om anders te denken. Anders te doen. Anders te werken. Met de methodiek van creatief denken. En ook een hoop andere tools.

Je komt ook voor de groep te staan. Je begeleidt tools of je schrijft – beiden in de rol van facilitator. Ook leer je wat je wel – en wat je beter niet – kan doen om anderen mee te krijgen.

Ook ervaar je hoe het is om zelf anders te denken. Juist omdat je in deze opleiding de eerste twee dagen achterelkaar aan de slag gaat. Dat geeft de meeste impact. We sturen je naar huis met een rugzak vol tools. En een andere blik.

 

Creatieve tools leren toepassen

Opleiding creatief denken kortWe laten je zien wat de stappen van de tools zijn. En we laten je ook in valkuilen trappen. Wees gerust, het is niet eng. Altijd met een lach.

We laten je zien hoe je met de tools een samenwerking anders kan insteken. Hoe je kan faciliteren.

Ja, je kan tot nieuwe ideeën komen met creatief denken. Maar ook: ideeën concreter maken. Op een andere manier keuzes maken. Richting geven aan plannen, aan de toekomst, of aan zwartgallige scenario’s. Weerstand uit een groep of persoon halen op een andere manier dan je eerste ingeving is. Mensen betrokken maken en zelf bedenker van een plan. Met een hoop lol en energie. Met afstandsbedieningen, Barbapappa, absurd denken, marsmannetjes en kleuren.

Meer over creatief denken 

 

Na deze opleiding creatief denken:

  • Herken je vaste patronen in de eigen organisatie en weet je daar doorheen te breken
  • Kun je jezelf en anderen uit het ‘ja, maar…’ denken halen
  • Weet je creatief denken feilloos uit te leggen en waarvoor het kan werken
  • Weet je hoe je vragen kan formuleren en tools (werkvormen) kan uitkiezen
  • Kun je anderen nieuwe plannen en oplossingen laten ontwikkelen
  • Herken je je eigen krachten en valkuilen, ook bij het inzetten van de creatief denken tools
  • Weet je aan de hand van praktische tips hoe je communicatie effectief kunt inzetten
  • Kun je vergaderen op een leuke, effectieve manier

Minimaal aantal deelnemers is 6 personen, maximaal 12.

 

Meer opleidingen

De opleiding of een aantal trainingen online, dat kan ook! Ontdek hier hoe je online je skills kan trainen om zelfstandig, met je collega’s (online of op kantoor) op een andere manier vraagstukken, problemen of projecten kan aanvliegen. In een meerdaagse opleiding. Maar in een of twee trainingen kan je ook al een basis leggen.

Online opleiding creatief denken

Online training creatief denken

 

Of ben je werkzaam in de sport? Ontdek dan eens hoe je creatief denken in sportorganisaties of met sportverenigingen kan inzetten.

Creatief denken in de sport

 

 

Data en inschrijven

Twee dagen achter elkaar en een aantal weken later dag drie.
Locatie, lunch, diner, overnachting en ontbijt zijn allemaal inbegrepen.
Prijs: € 1.450,- ex btw per persoon.

Kijk hier voor de data van onze open Academies.
De opleiding kunnen we ook incompany verzorgen.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Vul het formulier hieronder in of neem contact met ons op via kyra@start2create.nl of etienne@start2create.nl. Bellen kan ook: 06-19836263.INSCHRIJVEN

Laat je inspireren. Ontdek hoe je anders kan denken. Hoe je anders denken kan toepassen. Blijf op de hoogte van Start2Create. Met de nieuwsbrief.


Door het formulier te versturen ga je akkoord met ons privacybeleid en gebruikersvoorwaarden.