Opleiding creatief denken

Opleiding Creatief Denken

Noem het anders denken, omdenken of denken met een omweg. In onze driedaagse opleiding creatief denken leer je anders denken aan de hand van diverse tools (werkvormen). Èn je leert hoe je diverse tools zelf kan inzetten. In vergaderingen, bijeenkomsten of zelfs 1-op-1.

Uit de bekende vergadersleur stappen. De ‘Ja, maar…’ ombuigen naar ‘Ja, EN!’ Anderen meekrijgen, in plaats van in discussies blijven hangen. Hoe doe je dat? Er zijn een aantal praktische methodieken die je helpen uit de gebaande paden te stappen. En in korte tijd meer te bereiken. Met een lach.

Of het nu je directe collega’s zijn, klanten of partijen waar je mee samenwerkt, creatief denken kan je in allerlei overleggen of sessies benutten. In de Start2Create Academy, onze opleiding creatief denken, leer je de stappen van de tools, de valkuilen en hoe je tot draagvlak komt. Bovendien train je jezelf in faciliteren van het proces en andere vaardigheden.

Programma en aanmelden opleiding

 

Wat leer je in de opleiding creatief denken?

In deze driedaagse opleiding train jezelf in anders denken. En, hoe je anderen aan kan zetten tot anders denken. Bekende oordelen weet je eerder te herkennen en te doorbreken. Je ontdekt diverse methodieken, die praktisch in te zetten zijn. Dat doen we altijd met snelheid, interactie, energie en een lach.

Anders en creatief denken

Allereerst ontdek je hoe je uit onverwachte hoek tot verrassende nieuwe ideeën en inzichten kan komen. Hoe je tijdig valkuilen en blinde vlekken uit plannen kan halen. In korte tijd feedback en input kan ophalen, zonder aloude discussies of met steeds dezelfde mensen aan het woord.

We werken met vraagstukken uit de groep. Dus naast dat je je eigen anders denken mindset traint, krijg je ook nog eens een berg oplossingen voor je eigen uitdaging(en).

 

De tools zelf leren

Je leert ook hoe je de methodieken zelf kan toepassen. Zo kan je altijd uit de bekende overlegstructuur stappen, op diverse manieren. Maar bovenal zijn de tools jouw handvatten om anderen ook anders te laten denken. In plaats van de vraag te stellen: ‘Hoe overtuig in een ander?’ beland je bij ons in een proces van anderen eigenaar maken van ideeën. 

 

Faciliteren

Creatief denken is één, maar de tools toepassen en mensen erin begeleiden is een vak apart. Bijvoorbeeld:

 • Hoe zorg je ervoor dat je de ander meeneemt in wat je gaat doen?
 • Hoe kan je weerstand voorkomen, of er anders mee omgaan?
 • Hoe vergroot je draagvlak en eigenaarschap, door jouw woordkeuzes en hoe je er zelf staat?

Om dit in de vingers te krijgen kom je bij ons natuurlijk ook zelf voor de groep te staan. Iedereen krijgt dan ook de kans tools te begeleiden of te schrijven. Je ontdekt de valkuilen van de tools en hoe je mensen mee kan krijgen in het proces. Je krijgt feedback van de trainers over faciliteren en presenteren.

 

Uitkomsten inbedden in de organisatie

Er zijn organisaties die elke meeting een keer een methodiek toepassen. Of tijdens kwartaalmeetings of heisessies. Je ontdekt wanneer, maar vooral ook met wie je de tools kan toepassen wanneer je betrokkenheid wil vergroten. En hoe je uitkomsten verder kan afpellen, of kan benutten voor jaarplannen.

De opleiding is eerst twee dagen achter elkaar en een aantal weken later is dag drie. Zo heb je namelijk tijd tussendoor de tools in de praktijk in te zetten. 

En dit alles doen we op een manier die niet voor de hand ligt. Met een hoop lol en energie. Met Barbapappa, absurd denken, marsmannetjes en kleuren.

Aanmelden opleiding


Lees onder de foto meer over de inhoud van de opleiding

Start2Create Academy

 

 

Wat levert de opleiding je nog meer op?

Naast creatief denken methodieken en het faciliteren train je jezelf ook in deze vaardigheden:

 • Presentatievaardigheden
 • Inzicht in communicatiestijlen en hoe je deze actief kan benutten in sessies en gesprekken
 • Leiderschapsvaardigheden
 • Formuleren van vragen
 • Sessie design (vooraf je programma bepalen) en improviseren (inspelen op de groep en uitkomsten)

Kortom, met alleen de stappen van de tools ben je er nog niet. Er komt wat meer bij kijken en daar nemen we je in mee, zodat de drempel zo laag mogelijk wordt om het toe te gaan passen in de praktijk.

 

Voor wie is de opleiding creatief denken?

In elke functie kan je creatief denken inzetten. We hebben allerlei functies voorbij zien komen. Adviseur. Projectleider. Accountmanager. Verenigingsondersteuner. Directeur. Redacteur. Docent. Communicatieprofessional. HR medewerker. 

In de opleiding treffen we altijd een diversiteit aan sectoren en mensen met verschillende functies. Methodieken zijn binnen elk bedrijf en organisatie toe te passen, bijvoorbeeld als je:

 • De bekende vergaderstructuur wil doorbreken
 • Uit aloude discussies wil stappen
 • De stille mensen vaker aan het woord wil krijgen
 • Mensen zich wil laten uitspreken
 • Mensen eigenaar wil laten zijn van plannen
 • Anders of vernieuwend denken wil stimuleren of input efficiënt wil ophalen

 

Aanmelden

Minimaal aantal deelnemers voor de open opleiding is 6 personen, maximaal 12.
Prijs: € 1.750,- p.p. (vrijgesteld van BTW).
Locatie, lunch, diner, overnachting en trainingsmaterialen zijn allemaal inbegrepen.

Wil je met je eigen team aan de slag? Dan kunnen we de opleiding ook incompany verzorgen. Prijs is op maat.

 

Heb je vragen of wil je een keer kennis maken? Neem dan contact met ons op (Kyra): 06 19 83 62 63 / kyra@start2create.nl. Of vul het formulier hieronder in.