Over ons

Een sportjournalist en een profgolfster die samen een bedrijf oprichten. Dat is in een notendop het verhaal van Start2Create. Ooit begonnen Kyra van Leeuwen en Etienne Verhoeff met Welkom op de Club, de inspiratiesessie over gastvrijheid in de sport. Nu helpen zij tal van sportorganisaties, het bedrijfsleven, onderwijs, zorg en gemeentes bij hun uitdagingen, aan de hand van creatief denken. ‍

Dit maakt ons uniek

Een topsporter is altijd op zoek naar beter. Een sportjournalist zoekt altijd naar nieuws. Dus samen ontwikkelden ze trainingen, verbeterden ze hun methodiek en zochten ze de juiste manier om deelnemers te inspireren. Daarbij gebruikten ze de creatief denken methodiek, design thinking en de gedachten achter Deep Democracy.

Sport werd het eerste werkveld, maar als snel kwamen het sociale domein en het bedrijfsleven erbij. Inmiddels is Start2Create een creatieve en strategische partner voor diverse organisaties. Het doel is teams op een dynamische manier in beweging krijgen. De facilitators van Start2Create begeleiden groepen naar eigen ideeën, nieuwe inzichten en geven de ontwikkelaars eigenaarschap van de plannen.

Het bedrijf bestaat uit 5 facilitators die dagelijks teams en organisaties begeleiden in het anders denken.

Etienne Verhoeff

Sportjournalist van huis uit, met een bak aan ervaring als presentator op radio en televisie. Etienne is een echte ondernemer. Zo runt hij zijn (andere) bedrijf TIEN., presenteert hij Pitstop of Panenka voor het AD of maakt hij weer een nieuwe podcastserie.

Speelde als topgolfer op de Europese Tour. Studeerde na haar sportcarrière af in sociologie en richtte zich op diverse projecten. Ze houdt nu bijna geen club meer vast, maar zweet zich momenteel vooral de peentjes bij het halen van 10k stappen per dag.

Kyra van Leeuwen

Karin Boeser

Werkte bij grote sportorganisaties als verenigingsadviseur en consulent. Zij ging helemaal aan bij de opleiding creatief denken en is zo bij Start2Create beland. Waar Karin met Start2Create de snelheid in duikt, zijn Slowrun en yoga haar andere grote passies en begeleidt ze mensen naar fysiek en mentaal welzijn.

Met een flinke dosis aanpakken is Rick ooit begonnen als marketeer. Met zijn sportmarketing achtergrond doet hij meer voor Start2Create dan alleen sessies begeleiden. Rick staat tot drie avonden in de week als keeper in het doel.

Rick de Jong

Simone Nelissen

Raakte gespecialiseerd in interviewen, gesprekstechnieken en onderzoek doen. Zij begeleidt corporate bedrijven in hun klantreis en beleving van product en dienst. Simone schiet de beren op de weg voor je af. Haar positiviteit is niet te missen en met creatief denken weet ze jou daarin mee te nemen.