Ontmoet Start2Create op de Nationale Sport Vakbeurs

10 november 2017

Ben je sportbestuurder en op zoek naar inspiratie voor je club? Loop je tegen problemen aan bij ledenwerving of ledenbehoud, vrijwilligers of juist met je sponsorbeleid? Beleef dan de route van de sporter op de Nationale Sport Vakbeurs in stand 170. Niet alleen de koffie staat voor je klaar, ook kun je bij ons lachen, energie halen en praktische ideeën opdoen. Lees meer

Generatie Z, wat kan je ermee als sportclub?

31 oktober 2017

Sportclubs in Nederland, let op! Redding is nabij! De redding voor uw club, het vrijwilligersbestand en daarmee de toekomst van de vereniging die u aan het hart ligt. Wie? Gen Z! Wie? Generatie Z. U beseft het misschien nog niet, maar echt, er liggen enorme kansen voor de vereniging in deze jongeren generatie.

Lees meer

Gastvrijheidsspel – Speel creatief!

11 oktober 2017

In het afgelopen jaar hebben ruim 500 sportclubs in Nederland het Welkom op de Club gastvrijheidsspel gespeeld. Ben je benieuwd naar de creatieve varianten van het gastvrijheidsspel die we zijn tegengekomen?

Lees meer

360 graden Welkom

12 september 2017

Hoe kun je als sportclub je leden en gasten aan de voorkant al een warm welkom geven? Een onvergetelijke indruk, waarbij je het gevoel krijgt dat de club je met open armen ontvangt?

Lees meer

Beleving op de club met een servet

26 februari 2017

Doe je nog een oproep voor vrijwilligers via de nieuwsbrief? Stap uit het traditionele denken en leer van topchef Segio Herman. Ontdek de kracht van een servet.

Lees meer

Help, ik zoek vrijwilligers! (1)

09 januari 2017

“Het is een tijdsding”, verzucht een voorzitter van een badmintonclub als we het gastvrijheidsspel spelen tijdens een Masterclass. “Mensen hebben minder tijd, willen minder doen. Dat moeten we maar accepteren!” Nee, accepteer het niet en probeer eens te kijken naar je huidige manier van werken.

Lees meer

Gastvrijheidsspel te koop

13 december 2016

Heb je in onze training Welkom op de Club het gastvrijheidsspel al gespeeld? Dan hebben we goed nieuws! Je kan het vanaf nu ook zelf op de club spelen, want ons spel is te koop.

Lees meer

3 praktische tips voor oprechte aandacht

29 november 2016

Een afstandelijke begroeting, geen aandacht krijgen, een bar die dicht is. En als we dit bespreken tijdens een training Welkom op de Club of Welkom Sponsor weet iedereen hoe ze een warm welkom moeten geven. Toch blijkt er vaak een aarzeling of schroom als het erop aan komt om oprechte aandacht te geven.

Lees meer

Wat je als sportclub kan leren van Spotify

23 oktober 2016

Spotify was onderwerp van een artikel in het Financieel Dagblad dit weekend. Niet de financiële resultaten maar de unieke bedrijfscultuur van Spotify kwamen aan bod. En dan ging het niet over het werken in squads, tribes en guilds, maar de bereidheid om te experimenteren en te falen.

Lees meer

‘De horeca weet niets van onze club!’

18 september 2016

‘Onze sportkantine wordt beheerd door een pachter, die weet niets van het reilen en zeilen van onze club.’ ‘Wat kan je er als club aan doen om dit wel voor elkaar te krijgen?
Dat is dan de eerste vraag die we gelijk opwerpen tijdens een training Welkom op de Club.

Lees meer

5 tips voor de AH Sportweken

26 augustus 2016

Ze zijn begonnen: de AH Sportweken. In de provincie Utrecht is deze week een unieke samenwerking gestart tussen Albert Heijn en NOC*NSF om mensen bij de vereniging te krijgen. Hierbij 5 tips die voor een warm welkom kunnen zorgen.

Lees meer

Ode aan de trainer

23 augustus 2016

Trainers zijn de ambassadeurs van jouw vereniging. Een trainer is onmisbaar bij het helpen groeien en verbinden van sporters, door er bij trainingen en bij wedstrijden te zijn.

Lees meer

Vraag maar raak!

08 augustus 2016

“Waarom?” “Maar waarom dan?” Steeds als je antwoord geeft op een vraag van een vijf-jarige deze vervelende boemerang-vraag terug krijgen. Vroeger lokten wij onze ouders ermee uit, of het zijn de kinderen van nu die het bij ons doen.

Lees meer

Gastvrijheidstoolbox gelanceerd

07 juli 2016

Hoe kunnen we clubs nog beter helpen? En hoe kunnen we ze inspireren op de club het gesprek te openen over gastvrijheid? Die vragen waren de basis voor onze Welkom op de Club Gastvrijheidstoolbox.

Lees meer

Match of mismatch?

14 maart 2016

Passen de verwachtingen van de sporter nog bij de inrichting van jouw vereniging? Is er een match of mismatch?Als er een mismatch is, dan kan reverse thinking over jouw sportclub je helpen!

Lees meer

Met gastvrijheid de sterkste verdediging

04 februari 2016

Om leden te binden en te werven kan je veel leren van topcoaches! Die beginnen namelijk altijd met de verdediging. Als gastvrijheid nou eens jouw verdediging wordt op weg naar groei!

Lees meer

Oprechte aandacht voor de vrijwilligers

10 december 2015

Met vrijwilligers zet je de deur open naar een gastvrije club. Maar de meeste sportclubs hebben het moeilijk om vrijwilligers te werven. Lees ons blog over buttons, de vrijwilliger en vragen stellen!

Lees meer

De route van de sponsor

20 november 2015

Gastvrijheid voor gasten of sporters is belangrijk. Maar gastvrijheid in je sponsorbeleid is net zo belangrijk! Een enorme kans om dat beleid eens onder loep te nemen.

Lees meer

Een bloemetje van Telfort

13 november 2015

Staat de klant centraal? Dat is de grote vraag bij het oplossen van klachten en problemen. Lees hier hoe het ook mis kan gaan!

Lees meer

Probeer eens te verrassen!

08 november 2015

De meeste clubs zijn al best gastvrij voor de sporter. Maar verrassen ze de gasten op de club ook? En wat houdt dat verrassen dan precies in?

Lees meer

Route van de gast in praktijk

14 oktober 2015

In oktober werd Kyra met het bedrijf P5Com fantastisch ontvangen op Golfbaan Waterland - Amsterdam, voor een golf bedrijvendag! Over de route van de gast van Welkom op de Club gesproken, lees Kyra's ervaringen.

Lees meer

Leer gastvrijheid van de super om de hoek

27 oktober 2015

Je gaat naar een nieuwe supermarkt in de buurt en iedereen herkent de zoektocht wel toch? Waar staat nou precies de appelmoes? Waar liggen de kruiden? Lees hoe supermarkt Jumbo bezoekers op weg helpt.

Lees meer

Oprechte aandacht begint bij jezelf

14 oktober 2015

Aandacht, oprechte aandacht, betekent ook eens aan mensen die je nog niet kent vragen stellen. Er is vaak schroom om op iemand af te stappen, maar er opent zich een wereld als je dit wel goed.

Lees meer

Een sponsor zit een klein hoekje

29 november 2015

Ook bij sponsoring kan je aandacht en gastvrijheid goed inzetten om het WoW gevoel op te roepen bij de sponsoren. Een sponsor wil net als een sporter of vrijwilliger verrast worden. Lees het blog dat Kyra en Etienne schreven voor www.sponsortjes.nl

Lees meer

Sponsorbeleid – Het grote gunnen

29 november 2015

Voor de website www.sponsortje.nl schrijven Kyra en Etienne met regelmaat een blog. Het eerste blog ging over het grote gunnen! Kansen voor een gastvrij sponsorbeleid.

Lees meer