Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Training in Creatief Denken

Waarom training in creatief denken?

Door training in creatief te denken stap je even uit het bekende. Het is denken in mogelijkheden, in plaats van de bekende ‘Ja, maar…’, ‘Hebben we al eens geprobeerd’ of ‘Dat kost te veel geld.’ Creatief denken is niet alleen leuk, heeft ook een doel. Het komen tot nieuwe oplossingen, ideeën en concepten. Nieuwe inzichten. Veranderen van richting, of juist versimpelen wat je al doet. Verbeteren van plannen en input ophalen. Waardoor je betrokkenheid vergroot. En weerstand tackelt of zelfs voor bent. Anders contact leggen met elkaar. Teambuilding.

De kracht van creatief denken is buiten de bekende denkpaden treden. Onze creatief denken tools laten je tot ondenkbare ideeën komen. Denk aan ‘Beperkingen Wegnemen’, als geld, mankracht en technologie geen beperking zijn. Of denk aan je probleem anders bekijken door de ogen van Donald Duck of een ander bekend karakter. In elk creatief idee zit iets wat tot nieuwe ideeën en inzichten leidt.

 

Hoe wordt creatief denken belemmerd?

Iedereen heeft vaste denkpatronen die het denken bepalen, voor maar liefst 95%. Zonder deze vaste denkpatronen is het dagelijks leven een flinke uitdaging. Denk aan autorijden, waar je bij elke handeling niet meer bewust hoeft na te denken. Het zou toch wat zijn als elke autorit verloopt zoals je eerste rijles! Of als je bij iedere stap die je zet moet nadenken hoe je het ene been nou voor dat andere moet zetten.

Aan de andere kant belemmeren deze vaste patronen ons ook. Als je op zoek bent naar nieuwe oplossing kom je misschien wel op steeds dezelfde ideeën uit. Ideeën die je al vaker hebt geprobeerd of waarvan je weet dat ze niet of niet goed werken.

Waarom creatief denken?

Waarom creatief denken?

De weg van het probleem (A) naar het vinden van een oplossing (B) is dan geblokkeerd.

Bij Creatief Denken maak je de weg vrij om naar creatieve (of zelfs absurde) ideeën te komen. Start2Create helpt je met allerlei creatieve tools via een omweg te denken.

Waarom? Door helemaal buiten de vaste kaders te stappen zie je andere mogelijkheden. Vervolgens maak je deze ideeën altijd weer praktisch en concreet. Via deze omweg is de kans groot dat je op ideeën komt die je anders niet had bedacht. Bovendien levert het nieuwe energie en betrokkenheid onder de deelnemers op.

 

Kan iedereen creatief denken?

Ja, iedereen kan creatief denken! Ook al denk je misschien dat je niet zo creatief bent. Als je de juiste tools voor handen hebt kan je jezelf en anderen meenemen in het creatieve denkproces. Start2Create ontwikkelt haar eigen tools om sportprofessionals en sportbestuurders uit het vaste denken te halen. Dit komt terug in de trainingen die we geven in de sport, en daarbuiten. Creatief. Ben jij dat? Lees het hier in een van onze artikelen.

 

Wat levert training in creatief denken op?

Ook al komen we wel eens dezelfde vraag tegen, de uitkomst is altijd anders. ‘Hoe krijgen we meer vrijwilligers actief op de vereniging?’ is daar een voorbeeld van. Een van de resultaten uit een van onze sessies was: een kookworkshop organiseren door een sterrenchef. Voor alle vrijwilligers op een sportvereniging. Kookworkshop werd als cokeworkshop geschreven. Dat werd snuiven, snuffelen. Het concrete idee werd een snuffelstage voor vrijwilligers bij verenigingen in de buurt. En op een andere manier contact leggen met verenigingen, het netwerk uit te breiden en van elkaar te leren.

Start2Create heeft +/- 25 creatief denken tools die ingezet worden voor verschillende vraagstukken met verschillende doelgroepen.

 

Creatief denken ontdekken?

Etienne Verhoeff en Kyra van Leeuwen geven training in creatief denken. Zo kun je de tools ervaren en leren hoe ze op verschillende vraagstukken toe te passen zijn. Wil je daar meer over weten, of een keer meedoen? Kijk dan hier.