Stimuleer creativiteit in jouw sport

'Je hebt geen hal meer. Wat doe je dan als trainer met je sport?' 'Dan hebben we geen training, wat dan kan alleen in de hal.' Het is een van onze favoriete voorbeelden in sessies. Want er al natuurlijk altijd een manier om training te geven. Net zoals je een sport ook anders kunt doen en nieuwe spelvormen kunt bedenken. Laat je verrassen door de ideeën van jongeren, kinderen en ouderen.

We ❤️ tabletennis.

Maar dan wel kantoortafeltennis. Bij onze vrienden van Heemskerk hebben we jaren geleden al een kleine tafeltennistafel gekocht voor op kantoor. Want in beweging blijven en een beetje fun op kantoor breekt de zo lekker de dag. Geregeld pingpongen we even tussendoor.

Maar als we sommige trainers in onze sessie mogen geloven is het een hele moeilijke sport. Vooral technisch heel lastig om te leren.

Dat is een heerlijk dilemma.

Ga je voor de ideale techniek of gaat het om plezier, in beweging komen en teambuilding?

En dan heb je nog het spel en de regels. Want in principe is tafeltennis heel simpel:
– Een tafel
– Minimaal 2 batjes
– 1 bal
– 1 net

Gelukkig laat Pongfinity zien dat je ook op hele andere manier de sport kunt beoefenen en vooral ontdekken. En dat willen natuurlijk graag met je delen.

Bekijk de video hieronder en deze blog gaat onder video nog door.

Zoals het voor ondernemers en teams een goede oefening is om tien andere werkwijzen of producten te ontwikkelen. Kan het voor sportbonden of sportclubs ook goed zijn alle vaste kaders eens los te laten en je sport opnieuw uit te vinden.

Hoe doe je dat?

Er zijn tal val tools om je hierbij te helpen vanuit de Creatief Denken methodiek. Maar het allerbelangrijkste is de vaste kaders los te laten. Daarom kan het helpen om eens met hele andere kenmerken van een persoon of bedrijf te werken. Eerst deze eigenschappen, slogans, beelden die je erbij hebt opschrijven en dan door associëren op die woorden om een nieuwe spelvorm te bedenken. Want je brein dwingt je al snel in de oude spelvorm.

Of je kijkt gewoon op YouTube om je te laten inspireren door mensen die net even een stapje verder denken. Meeliften op de creativiteit van een ander is geen schande. Het mag. Sterker nog, het zet je hersenen in beweging, zodat je zelf weer nieuwe dingen kunt bedenken.

Benieuwd hoe jij je brein kunt benutten om nieuwe concepten te bedenken?
Of wil je met je team eens brainstormen op een andere manier?
Ontdek onze sessies en trainingen Creatief Denken.