Heractiveer je creativiteit

Met o.a. de creatief denken methodiek stap je uit de gebaande denkpaden. Zelf, maar ook met je team. Je ontdekt oplossingen of ideeën waar je niet eerder aan hebt gedacht. Praktisch ingestoken.

Heractiveer je creativiteit

Het is de normaalste zaak van de wereld creativiteit bij kinderen te stimuleren. Van nature zijn we als mens ook creatief. Alleen, gaandeweg in ons leven, wil dat nog wel eens de kop in worden gedrukt.

We vergaderen oeverloos lang. En de neiging is meteen het beste idee en de beste oplossing te pitchen. Resultaat: veel ‘Ja, maar…’ en beren op de weg.
Kritiek, in plaats van denken in ‘Ja, EN!’

Maar hoe verlaat je die geijkte denkpaden?

Het goede nieuws: je kan dit heel goed trainen. Op kleine, simpele manieren. En, je kan vandaag al beginnen.

Start2Create faciliteert teamsessies.
Ook kun je je vaardigheden ontwikkelen in onze Academy.

"Je merkt dat je veel losser wordt in je denken. En de anderen om je heen ook. Het zijn hele fijne tools!'

Wat levert ‘Heractiveer je creativiteit’ op?

In een notendop: Je stapt uit de ‘Ja, maar…’ en ontdekt de wereld van ‘Ja, EN.’ Je traint jezelf in een flink staaltje probleemoplossend denkvermogen. Maar bovenal, je ontdekt nieuwe manieren van denken. De praktische tools geven bovendien je de praktische vertaalslag. Want hoe leuk is het om met een bedacht inzicht, idee of concept meteen aan de slag te kunnen? Dezelfde dag nog, of wellicht morgen.

Wat één sessie je al oplevert:

  • Je traint je brein met o.a. de creatief denken methodiek en neurobics.
  • In korte tijd kom je tot veel vernieuwende inzichten en concrete uitkomsten.
  • Je bent klaar voor actie.
  • Handige tips om je eigen creativiteit te blijven trainen en stimuleren.
  • Je leert je collega’s op een heel andere manier kennen. Teambuilding dus!

Minimaal theorie, maximaal doen. Geen lange zit of luisteren. NEE! Je bent met ons volop in beweging.

Heractiveer je creativiteit – met je team

Ben je op zoek naar een unieke vorm van teambuilding, of zoek je frisse, nieuwe ideeën omdat die niet uit het gemiddelde teamoverleg komen?

De facilitators van Start2Create zijn thuis in tal van sectoren. Van gemeentes en sportorganisaties tot aan onderwijs, scholen en zorg: het leuke is dat op alle vraagstukken tools toe te passen zijn.

Aantal deelnemers: maximaal 25 of meer in overleg.

Duur: een ochtend of middag. Een hele dag kan natuurlijk ook.

Kosten: Op maat

Naar de programma’s

Ontwikkel jezelf als professional – en leer de tools

Lopen je brainstorms stroef en zoek je nieuwe werkvormen om met jezelf of je team toe te passen? In de tweedaagse training leer je allerlei innovatieve werkvormen. In twee dagen train je niet alleen je eigen creativiteit, ook krijg je tal van tools in handen die je kan inzetten voor conceptontwikkeling. Binnen je team of met opdrachtgevers.

Ben je een manager, directeur, ambitieuze Young Professional en op weg naar een leidinggevende functie? Dan is onze 4-daagse opleiding echt iets voor jou. In dit traject van een half jaar gaan we voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De basis is de creatief denken methodiek, maar die breiden we uit met een scala aan competenties.

Ontdek de hele Academy

“Waarom trainen jullie professionals graag in hun creatief denkvermogen?”

“Toen wij voor het eerst groepen naar actie begeleidden, zagen we vooral dat de ‘Ja, maar…’ de kop op stak,” vertelt Etienne Verhoeff. “De vrijwilliger bestuurder van de sportvereniging, een basisschool directeur, een ondernemer, het gebeurt bij iedereen. Het zorgt voor een blokkade. En wat energie gaf was dat een andere denktechniek ineens de boel openbrak naar denken in kansen. En niet een paar, maar een heleboel!

Inmiddels trainen we met de inspiratiesessie “Heractiveer je creativiteit” journalisten van redacties door het hele land. Marketing & communicatieteams zetten de knop om voor campagnes met lef. We leiden leerkrachten, bedrijfseigenaren en medewerkers van gemeentes op om het zelf toe te passen in hun werk.”

Waarom Start2Create?!

Uit de ‘Ja, maar…’ en in de ‘Ja, EN!’ Denken in kansen en mogelijkheden in plaats van steeds een beperking op te leggen. De facilitators van Start2Create dagen je uit anders te denken tijdens sessies, trainingen en opleidingen.

Altijd anders. Dynamisch. Een lach. En bovenal praktisch ingestoken, zodat je er meteen mee aan de slag kan.

We werken in trainingen en sessies altijd met vraagstukken uit de groep. Dus loop je ergens tegenaan in je werk of heb je een praktische vraag? Dan is dat je kans om uit de gebaande denkpaden te treden.

Ontdek de Start2Create Academy

Kyra van Leeuwen

Speelde als golfster op de Europese Tour. Maakte al vroeg kennis met ondernemen en het trainersvak.

Etienne Verhoeff

Sportjournalist van huis uit, met een bak aan ervaring als presentator op radio en televisie. Etienne is een echte ondernemer.

Daniëlle Krijger

Al op jonge leeftijd gevormd door de turnsport. Daniëlle herken je aan haar lef, energie en lach.