Download hier de Rode Kaart 

Met de Rode Kaart heb je nu een stok achter de deur om buiten de kaders te denken. Oordelen uitstellen helpt bij iedere brainstorm, strategische sessie of heisessie. 

Een oordeel hebben we allemaal. Maar stel hem nog even uit!
‘Ja, maar…’, ‘Dat kan niet’, ‘Dat hebben we al eens geprobeerd!’. Herkenbare uitspraken?

Op de achterkant vind je de 20 Verboden. Twintig herkenbare uitspraken uit iedere vergadering. Hoor je een van de uitspraken voorbij komen? Toon elkaar spreekwoordelijk de Rode Kaart. Moet je de vergadering of sessie verlaten? Natuurlijk niet! Het helpt je vooral even scherp te blijven.

Download de Rode Kaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontdek hieronder ook onze andere tools

Toolbox

Uit de ‘Ja, maar…’ en in de ‘Ja, EN…!’ In onze toolbox vind je een aantal werkvormen om anders te vergaderen. En om in korte tijd tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Wil je de toolbox direct in je mail? Klik dan hier.

”Wie-ben-jij” vragenkaartjes

Vaak vertellen mensen wat ze doen, in plaats van wie ze zijn. Maar wie ben je nou als persoon? Wat onthoud je echt van de ander? Met de Wie-Ben-Jij?-vragen voer je een héél ander gesprek, met een lach.

Kleurentool

Word je tureluurs van al die mensen die nooit iets afmaken? Vraag je je af waarom iemand afhaakt als je enthousiast je idee presenteert? Of waarom het toch zo lastig blijft knopen door te hakken binnen je team? Klik hier en start direct de kleurentool.