Start2Create Toolbox

Je kan middels de creatief denken methodiek uit de traditionele manier van denken en vergaderen breken. Met de tools heb je praktische handvatten voor je aankomende vergadering, heisessie of brainstorm.

Toolbox met creatieve werkvormen

Als je doet wat je deed, krijg je wat je had. De toolbox helpt je te komen tot vernieuwing. Uit de geijkte denkpaden stappen.

In deze toolbox vind je een aantal tools om je creativiteit te trainen en anders te vergaderen of te brainstormen met collega’s. Vul het formulier in en je ontvangt de toolbox gratis in je mail!

Start2Create zet o.a. deze tools in bij teamsessies en strategische trajecten. Ook trainen we professionals in onze Academy. Creativiteit, leiderschap en lef vind je terug in al onze trainingen en opleidingen.

 

Laat Start2Create je volgende heisessie begeleiden

Leer de tools faciliteren (opleiding creatief denken met LEF)

Download de toolbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe zet je de toolbox in?

Allereerst, kies een moment. Het is handig wat tijd in te ruimen in je vergadering of brainstorm.

  • Voor de Omgekeerde Vraag is dat 5 a 10 minuten.
  • Een innovatietool als absurd denken een klein half uur als je dit voor het eerst doet. In je eentje, of als je het vaker met collega’s toepast, dan gaat het sneller.

Maar ook: heb LEF het eens anders te doen dan anders, zodra je het moment herkent dat mensen blijven hangen in de Ja, maar… of de geijkte denkpaden. Het moment zelf onderbreken dus. Spannend? Als je de spelregels en de tools toepast heb je een enorme houvast.

Pak een prangend vraagstuk. En: Formuleer er een HOE-vraag op.
Hoe kunnen we, hoe krijgen we, hoe zorgen we ervoor dat…

Maak de vraag niet te ingewikkeld en prop er niet te veel in. Houd de vraag kort en simpel. KISS: Keep it Simple Stupid.

De Start2Create Academy

Wil je een stap verder en meer lef en creativiteit in je organisatie brengen? Naast dat de tools werken bij vernieuwing, gaat het intussen ook om strategie, leiderschap, keuzes maken en groepen in beweging krijgen. Je kan ons inschakelen, maar je kan het ook zelf leren.

  • Training Brainstorm Technieken (2 daagse)
    Professioneel leren brainstormen met collega’s, opdrachtgevers. Creatief denken methodieken voor conceptontwikkeling.
  • Opleiding creatief denken met LEF (4 dagen)
    Creatief denken methodieken voor brainstormen, maar ook voor strategie, co-creatie en samenwerking. Met creativiteit en LEF werken aan je leiderschap.
  • Gesprekstechnieken (1 dag)

Ontdek de hele Start2Create Academy

It Starts with fun

“We zagen voor een sessie dat gesprekken van mensen vaak gingen over problemen. Wat er allemaal mis gaat,” vertelt Kyra van Start2Create. “En dan moesten wij nog beginnen. We dachten, dat kan anders! Met de Wie-Ben-Jij?-kaarten of de Startblokken heb je vanaf het eerste moment een lach en een andere dynamiek.”

Het traditioneel voorstelrondje op de schop gooien. Andere gesprekken met elkaar hebben, ook al ken je elkaar twintig jaar. Maar bovenal: een flinke dosis dopamine voor je brein. En dat is weer goed voor die creativiteit.

“We zien dat mensen niet alleen creatiever zijn, maar ook meer open naar elkaar. Elkaar kennen, is elkaar mogen, is elkaar vertrouwen, is elkaar gunnen. Wil je werken aan complexere vraagstukken, samenwerking of organisatiecultuur, dan is verbinding onmisbaar. Deze tools helpen daarbij.”

”Wie-ben-jij” vragenkaarten

Met de Wie-Ben-Jij?-vragen voer je een héél ander gesprek, met onverwachte vragen en een lach. In te zetten als teambuilding, speeddaten of om collega's beter te leren kennen. Of een andere start van een bijeenkomst dan een traditioneel voorstelrondje.

Startblokken

De Startblokken voor teambuilding! Elk blokje kent een unieke vraag. Met een lach en in spelvorm kom je tot heel andere gesprekken. In duo's of met een groep. De blokkentoren is in te zetten op teamdagen, om elkaar beter te leren kennen of om weg te geven als origineel geschenk.

Waarom Start2Create?!

Uit de ‘Ja, maar…’ en in de ‘Ja, EN!’ Denken in kansen en mogelijkheden in plaats van steeds een beperking op te leggen. De facilitators van Start2Create dagen je uit anders te denken tijdens sessies, trainingen en opleidingen.

Altijd anders. Dynamisch. Een lach. En bovenal praktisch ingestoken, zodat je er meteen mee aan de slag kan.

Ontdek de kracht van anders denken

Ontdek hier onze programma's

Inspiratie

Nieuwe ideeën + teambuilding | 1 of 2 dagdelen

Meer informatie
Inspiratie +

Oplossingen voor vraagstukken | (jaar)plannen & strategie | vanaf 4 dagdelen

Meer informatie
Academy

Het trainingsaanbod van Start2Create waarmee je je als professional verder ontwikkelt.

Meer informatie

Kyra van Leeuwen

Speelde als golfster op de Europese Tour. Maakte al vroeg kennis met ondernemen en het trainersvak.

Etienne Verhoeff

Sportjournalist van huis uit, met een bak aan ervaring als presentator op radio en televisie. Etienne is een echte ondernemer.