Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Trainingen

Training met creatief denken

Met Nijntje, Trump of Nokia tot een unieke oplossing komen? Beleidsplannen maken op een manier die niet saai is, maar waar de mensen echt achter staan? De zweep erover om tot een toekomstvisie te komen, of naar Mars met draagvlak?

Hoe gek iets ook klinkt, het staat ergens voor. En denken via deze omwegen is wat we doen in sessies die wij begeleiden. Aan de hand van creatief denken methodieken zetten we je op een ander been, maken we je aan het lachen en geven we je een aanzet tot anders denken. Dat doen we met een doel.

 

Wanneer creatief denken?

Creatief denken kan je op tal van vraagstukken toepassen. En op heel veel momenten. Je komt tot oplossingen of een aanpak op een andere manier dan je gewend bent.

Wat je uitdaging of doel ook is, Start2Create laat je anders denken. In onze trainingen en trajecten zetten we creatief denken in om:

  • oplossingen te vinden voor een prangend vraagstuk
  • nieuwe ideeën, concepten of plannen te ontwikkelen
  • input op te halen voor beleidsplannen
  • toekomstvisie te ontwikkelen
  • een strategie uit te werken
  • de stakeholders op een andere manier te betrekken

En er zijn nog veel meer momenten. Eigenlijk altijd wanneer je beren op de weg tegenkomt of eens wil ontsnappen uit de gemiddelde brainstorm waar weinig van overblijft. Want creatief denken is anders dan brainstormen.

Je kan creatief denken inzetten op zo ongeveer elk moment dat je ‘ja, maar…’, ‘dat kan helemaal niet!’ of ‘dat hebben we al eens geprobeerd’ hoort.

Creatief denken is ook anders samenwerken, anders communiceren, anders werken, anders denken. En, anders beslissingen maken.

Met de creatieve tools (werkvormen) die we inzetten kunnen we allerlei vraagstukken aanvliegen. Welke tool het wordt? Dat hangt af van de vraag of het doel. Dat is voor ons improviseren. Dat maakt het voor ons leuk. En voor jou praktisch.

 

Een training met je team of organisatie

Wij halen vraagstukken op en begeleiden je team of organisatie naar nieuwe oplossingen. Die vraagstukken kunnen van alles zijn. Een probleem waar je tegenaan loopt in je werk. Het vormen van nieuwe plannen. Communicatie. Samenwerkingen met andere partijen. Toekomstvisie ontwikkelen en praktisch maken. Alles wat een struikelblok is of wat je (anders) wil aanpakken.

Wij formuleren met de groep de vragen en kiezen er een tool op uit. In de incompany training ontwikkel je in korte tijd nieuwe, werkbare oplossingen via een omweg van anders denken.

Incompany trainingen

 

Zelf tools leren

Wil je zelf de methodieken van creatief denken toepassen in je werk? Dan is de opleiding creatief denken misschien iets voor jou of je team.

Je kan de opleiding incompany volgen met je collega’s, of je kan meedoen aan een van onze open opleidingen.

Data

 

Praktische informatie

De duur van een training hangt af van de vraagstukken, de deelnemers en het doel. We kunnen aan de slag in een paar uur, in een of meerdere dagen, of in een traject. Vooraf denken we met je mee.

Wil je een keer kennis maken, heb je vragen of wil je een incompany training aanvragen? Neem dan contact op met Kyra: [email protected] / 06 19 83 62 63.

Of vul het formulier hieronder in.