Creatief vrijwilligers werven

Heeft jouw vereniging ook een tekort aan helpende handjes? Levert vrijwilligers werven, zoals je het altijd gedaan hebt op je vereniging, te weinig op?

Er zijn meerdere oproepen gedaan op social media en de website.
Mensen zijn persoonlijk gevraagd.
Een groepje mensen van de club heeft een hele lijst van leden afgebeld.

En toch blijkt er weinig tot geen respons. In een creatief denken sessie met het thema ‘vrijwilligers werven en behouden’ kijk je verder dan de geijkte oplossingen.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je had

Door creatief denken ervaar je wat het is om buiten de vaste denkkaders te treden en tot nieuwe inzichten en ideeën voor je club te komen. Vaak uit onverwachte hoek.

Na een sessie creatief denken ga je altijd met een glimlach en concrete ideeën naar huis. Gemiddeld komen er 8 tot 15 bruikbare ideeën uit een creatief denken sessie.

Meer over creatief denken

 

Vrijwilligers werven met creatief denken: ook online

Deze sessie is dynamisch en interactief, ook als we het online faciliteren. Als je denkt achterover te kunnen leunen en af en toe aantekeningen te maken, dan heb je het mis! In groepjes ga je aan de slag met allerlei creatief denken tools.

We formuleren een specifiek vraagstuk en laten daar een van onze creatieve tools op los. Door absurd te denken, crimineel, of in de huid te kruipen van bekende personages kom je tot onverwachte oplossingen. Elke tool, oftewel werkvorm, is van korte duur.

Een sessie duurt +/- 2 uur.


Sessie aanvragen of vergoed krijgen? Lees onder de foto verder.

Train je Brein (korte training creatief training)

Aanvragen sessie vrijwilligers werven

Je kan via ons contactformulier een sessie aanvragen, of je kan direct contact opnemen met Kyra (kyra@start2create.nl / 06 19 83 62 63).

Ben je een sportvereniging, of ben je een gemeente waar meerdere verenigingen een tekort aan vrijwilligers hebben? En sluit deze uitdaging ook aan op de ambities van het lokale sportakkoord? Dan kan je ook deze sessies aanvragen via de sportservicelijst:

Welkom op de Club:
Een eenmalige inspiratiesessie over beleving op de club en kansen om leden/vrijwilligers te binden.

Meer vrijwilligers door creatief denken: Een serie van drie sessies waarin we creatief denken toepassen op vrijwilligersvraagstukken uit de groep. Ook leer je hoe je creatief denken kan doorzetten op de vereniging.

De aanvraag loopt dan altijd via de adviseur lokale sport.

Meer over deze services

 

Deze sessies over vrijwilligers werven wordt altijd gegeven door twee facilitators van Start2Create.