Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Strategische sessies

Met o.a. de creatief denken methodiek helpen we je als organisatie op een andere manier op weg. Schrik niet van een groot gek doel. Of denken via een omweg. Anders denken. Het zijn onze tools waarmee je uit het vaste denken stapt en tot een visie komt. Een plan. Nieuwe doelen voor de toekomst. Door anders denken en anders samenwerken. 

 

Hoe werkt creatief denken?

Misschien herken je het wel. Je loopt vast op ideeën die al eerder de revue zijn gepasseerd. Want ze werken toch niet. Ja, maar. Het kost te veel geld. Of misschien een enkeling die zo vaak aan het woord is. Of je weet niet hoe je mensen meekrijgt.

Deze cirkel doorbreken we. We laten je anders denken. Anders(om) organiseren. Je komt samen tot plannen om bestaande en toekomstige uitdagingen aan te pakken. Of je komt tot kernwaarden of een visie, met het draagvlak dat je nodig hebt. Net even anders dan je gewend bent. Noem het omdenken, denken met een omweg.

We laten je ook andersom organiseren in deze sessie(s). We laten je anders kijken naar wie je hierbij betrekt. En op welk moment.

Benieuwd hoe dit in de praktijk eruit ziet? Bekijk het in onze video.

Strategische sessie in beeld

 

Creatief denken strategisch inzetten

Creatief denken is meer dan alleen oplossingen vinden of nieuwe concepten ontwikkelen. Je kan er plannen voor je organisatie of beleid mee maken, strategie en visie mee ontwikkelen, kernwaarden bepalen en concreet maken. Soms kan je in een of twee sessies al best veel bereiken. En soms is het een traject.

Ook kan het zijn dat we het combineren met de opleiding creatief denken. Dan zijn wij het – met de andere pet op – die de pittige vraagstukken begeleiden, maar kunnen een aantal mensen uit de eigen organisatie ook een hoop zelf oppakken. We begeleiden en trainen om diverse methodieken zelf toe te kunnen passen met de mensen uit de organisatie.

De strategie is daarnaast ook meer dan alleen het onderwerp. Het is ook de setting. We laten je anders kijken naar wie je in het proces betrekt en hoe je draagvlak kan krijgen onder je stakeholders. We kijken ook naar hoe we de vraagstukken raak formuleren en naar welke vraagstukken we wanneer inzetten.

Lees verder onder de foto

 

Plannen, plannen. En nu?

Met de tools die we inzetten begeleiden we groepen in het maken van allerlei soorten plannen. Een, of meer. Of soms zelfs het samenvoegen ervan. Met creatief denken ontsnap je niet alleen uit je eigen tunnelvisie, maar kom je ook tot concrete input waar je misschien niet eerder aan had gedacht.

Je ontdekt wat er leeft en waar anderen enthousiast van worden. Zodat ook zij het plan kunnen dragen.

 

Meer weten?

Misschien geeft één sessie je al een helder kader en een vertrekpunt waar je als organisatie zelf verder mee kan. Soms zijn meerdere sessies nodig.

Wil je meer informatie? Vul het formulier hieronder in, of neem contact met ons op via [email protected] of [email protected] Bellen kan ook: 06-19836263 (Kyra).