Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Strategische sessie

Strategische sessie

Schrik niet van een groot gek doel. Of denken via een omweg. Anders denken. Het zijn onze tools waarmee je uit het vaste denken stapt en tot een visie komt. Een plan. Nieuwe doelen voor de toekomst. Hoe je hier handen en voeten aan kan geven. 

Je kan tig vergaderingen spenderen aan het broeden op plannen. Of gewoon niet. Met o.a. de creatief denken methodiek helpen we je op weg om met collega’s op een andere manier naar de toekomst te kijken. Tot ideeën en plannen te komen. En ze bovenal praktisch en concreet te maken. Met draagvlak.

Deze sessie kan je met een aantal collega’s doen, of met je hele team. Afdeling. Organisatie. We kijken ook verder, naar partners.

 

Hoe gaan we te werk in een strategische sessie?

Misschien herken je het wel. Je loopt vast op ideeën die al eerder de revue zijn gepasseerd. Want ze werken toch niet. Ja, maar. Het kost te veel geld. Of misschien een enkeling die zo vaak aan het woord is. Of je weet niet hoe je mensen meekrijgt.

Deze cirkel doorbreken we. We laten je anders denken. Door je brein op een andere manier aan te zetten ontdek je kansen die je eerder misschien niet zag. Of jij wel, maar een ander niet. Je komt in een strategische sessie samen tot plannen om bestaande en toekomstige uitdagingen aan te pakken. Net even anders dan je gewend bent.

We halen vooraf de vragen op. En bekijken wat je uit een of misschien meerdere sessies wilt halen. We halen tijdens de strategische sessie ook vragen op uit de groep. Dan is het aan ons om de juiste tool erop uit te kiezen. Er zijn tal van (creatieve) tools die we kunnen inzetten, afhankelijk van de vraag of het doel.

 

Visie en plannen concreet maken, hoe?

We laten deelnemers hun uitkomsten presenteren op diverse vraagstukken. Ligt er al (deels) een plan en ben je juist op zoek naar dat draagvlak? Input? Ervaringen? Ook daar hebben wij tools voor.

We kijken ook naar wie er in de groep zit. Wat nodig is voor draagvlak. Waar enthousiasme is. Hoe we visie met de groep concreet kunnen maken.

De uitdaging is de plannen of een visie concreet te maken. Er daadwerkelijk wat mee te doen. Plannen die niet van bovenaf opgelegd zijn, maar samen bedacht en doorontwikkeld. Met alle antwoorden, input en nieuwe ideeën kan je een visie of plan vormgeven voor de komende jaren.

Misschien geeft één sessie je al een helder kader en een vertrekpunt waar je als organisatie zelf verder mee kan. Soms zijn meerdere sessies nodig.

 

 

Meer weten?

Ontdek meer over creatief denken, creatieve sessies en opleidingen in onze brochure.

Wil je meer informatie? Vul het formulier hieronder in of neem contact met ons op via kyra@start2create.nl of etienne@start2create.nl. Bellen kan ook: 06-19836263.INSCHRIJVEN

Laat je inspireren. Ontdek hoe je anders kan denken. Hoe je anders denken kan toepassen. Blijf op de hoogte van Start2Create. Met de nieuwsbrief.


Door het formulier te versturen ga je akkoord met ons privacybeleid en gebruikersvoorwaarden.