Strategische sessie

In de strategische sessies die Start2Create begeleidt is creatief denken de rode draad. De methodiek zet aan tot anders denken. We laten je team of organisatie op een dynamische manier tot oplossingen, een toekomstvisie of strategie komen. Dat doen we middels diverse wasprogramma’s.

Ontdek onze wasprogramma’s

Strategische sessie met creatief denken

Misschien herken je het wel. De bedrijfspresentatie met ‘zo gaan we het de komende jaren doen!’ Of je bent op zoek naar interactie en hoort vervolgens steeds ‘ja, maar…’, ‘dat kost te veel geld!’. Of je weet niet hoe je mensen meekrijgt. Deze cirkel doorbreken we in strategische sessies.

We laten teams en organisaties anders denken over plannen, visie en praktische oplossingen. Dat doen we niet via de bekende weg middels een standaard overleg of brainstorm. We benutten de dynamiek in de groep en laten oplossingen uit de groep zelf komen.

Zo hoef je als MT of directie niet de plannen zelf te schrijven en daarna naar draagvlak te zoeken. In een strategische sessie waarbij je creatief denken inzet, draaien we de boel om.

Benieuwd hoe dit in de praktijk eruit ziet? Bekijk het in onze video.

Strategische sessie in beeld

Hoe pakken we strategische sessies aan?

Hoe laat ik mijn medewerkers ondernemender denken?

Hoe kunnen we nieuwe klanten benaderen?

Hoe kunnen we meer uit een heisessie halen?

In een strategische sessie of traject zetten we met  Start2Create de vraagstukken óók strategisch in. We kijken naar hoe we de vraagstukken waar jij mee komt, raak kunnen formuleren. En we kijken naar welke vraagstukken we wanneer inzetten.

We denken mee in wie je bij de sessie(s) betrekt en hoe je tijdens de sessies en daarna draagvlak kan krijgen onder je stakeholders.

Plannen, plannen. En nu?

Met de tools die we inzetten begeleiden we groepen in het maken van allerlei soorten plannen. Een, of meer. Na een strategisch traject weet je wat er leeft en wat de prioriteiten zijn. Met creatief denken ontsnap je niet alleen uit je eigen tunnelvisie, maar kom je ook tot concrete input waar je misschien niet eerder aan had gedacht.

En dan is het zaak over te gaan tot actie. In ons was programma de Fijne Was helpen we je hierbij. We zijn dan een stok achter de deur voor je team of organisatie bij de uitvoer.

Wil je in kortere tijd tot actie over gaan? Dan is een creatieve sprint misschien wat voor je organisatie.

Creatieve sprint

 

Meer weten?

Wil je meer informatie? Vul het formulier hieronder in, of neem contact met ons op via kyra@start2create.nl of etienne@start2create.nl. Bellen kan ook: 06-19836263 (Kyra).