Etienne Verhoeff

Sportjournalist van huis uit, met een bak aan ervaring als presentator op radio en televisie. Etienne is een echte ondernemer. Zo runt hij zijn (andere) bedrijf TIEN., het creatief marketingbureau, en presenteert hij Pitstop of de Voetbalpodcast voor het AD. Of maakt hij weer een nieuwe podcastserie.

Voordat hij samen met Kyra Start2Create begon, was Etienne al actief als trainer. Niet alleen op het communicatievlak, maar ook strategisch. Zo begeleidde hij sportverenigingen naar een beleidsplan. ‘Creatief denken was wel de eye-opener voor mij om teams nog effectiever te helpen, maar ook een mooie spiegel voor mezelf’, vertelt Verhoeff. ‘Tel op een dag eens hoe vaak je vanuit een oordeel handelt, ja maar zegt of gelijk een idee in de prullenbak gooit zonder het een kans te hebben gegeven.’

Tijd om Verhoeff te onderwerpen aan drie vragen van de Wie ben jij?-kaartjes van Start2Create.

Wat is jouw lievelingseten?

‘Eitje deze vraag! Nee, geen ei, maar taco’s. In het bijzonder dubbeldekker taco’s. Ik heb een jaar in Amerika gewoond en onze verslaving daar was TacoBell. Als we naar de mall gingen, dan stond TacoBell op het programma bijvoorbeeld. Gezond is het niet, dan snap ik, maar zo goed. Helemaal met de Fire saus erbij. Verder eet ik heel gezond hoor.’

Ben je een ochtendmens of een avondmens?

‘Vroeger een avondmens, maar dat kwam omdat ik als sportjournalist ook vaak naar avondwedstrijden ging. Tegenwoordig heb ik een ingebouwde klok. Half zeven ben ik wakker en soms eerder. De ochtend is heerlijk vind ik. In alle rust even dingen kunnen regelen, terwijl de rest van het huis nog in diepe rust is.’

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

‘Dan sta ik op de golfbaan, achter de Green Egg of film kijken met dochterlief. De golfbaan is echt voor mezelf. Even anderhalf of twee uur niets en vooral met je eigen spel bezig zijn. Koken is een passie om iets lekkers te maken en het liefst door middel van de barbecue. En mijn dochter is gek op films, net als ik. Dus samen een filmmiddag of -avond is een klein feestje.

Bekijk ook de video over passie en creatief denken die we lieten maken over Etienne.

Laatste blogs van Etienne

Stimuleer creativiteit in jouw sport

‘Je hebt geen hal meer. Wat doe je dan als trainer met je sport?’ ‘Dan hebben we geen training, wat dan kan alleen in de hal.’ Het is een van onze favoriete voorbeelden in sessies. Want er al natuurlijk altijd een manier om training te geven. Net zoals je een sport ook anders kunt doen en nieuwe spelvormen kunt bedenken. Laat je verrassen door de ideeën van jongeren, kinderen en ouderen.

Start2Create neemt Groeiplan over

‘Hoe willen jullie groeien?’ Dat was de eerste vraag van Jeffrey Heerkens, oprichter en eigenaar van Groeiplan. Na bijna twee jaar weten Kyra van Leeuwen en Etienne Verhoeff het antwoord: Groeiplan overnemen. Per 1 januari gaan ze verder met het concept van Heerkens. ‘EN met een Start2Create sausje’, vertelt Verhoeff.

Hoe voetballers hun brein trainen

‘We trainen het brein van de jeugdspelers. Dat doen we bewust niet met de profspelers van FC Kopenhagen, want dat gaat ten koste van hun spel.’ Aan het woord is Jes Buster Madsen. Hij staat aan het hoofd van de research & development afdeling van FC Kopenhagen. Sinds een paar jaar zijn ze bezig met data en neurowetenschappen in het voetbal.