Kyra van Leeuwen

Speelde als topgolfer op de Europese Tour. Studeerde na haar sportcarrière af in organisatiesociologie. Ze houdt nu bijna geen club meer vast, maar zweet zich momenteel vooral de peentjes bij het halen van 10k stappen per dag.

Voordat ze met Etienne Start2Create oprichtte, gaf Kyra golfles en werkte ze in diverse organisaties. Van sport tot aan haven. ‘Als ik nu terugkijk, zat ik zelf – met anderen – vast in de geijkte denkpaden,’ vertelt Kyra. ‘Gewoon, omdat je niet beter weet. De pittige projecten hadden met de methodieken die ik nu ken heel anders kunnen lopen. Maar ja, dat is achteraf. Nu een beleidsmedewerker, manager of directeur helpen om de denkkracht van de mensen te benutten is een feest!’

Tijd om blind drie kaarten te trekken uit de Wie ben jij?-kaarten van Start2Create.

Wat staat er op jouw Bucketlist?

Een reis naar Indonesië. Er zijn aan de Indische kant van mijn familie zo veel interessante verhalen, daar zou ik wel eens verder in willen duiken. Mijn grootouders hebben op diverse plekken gewoond. Wat me gek genoeg is bijgebleven, is dat mijn oma mij vroeger tot tien heeft leren tellen in het Rotinees. Een taal gesproken door maar 10.000 mensen op een klein eiland links onder Timor. Waarom? Hoe kende ze die taal? Ik kan het haar niet meer vragen. Dus ja, ik zou daar heel graag een keer naartoe willen.

Naar welke muziek luister jij?

Dat kan van alles zijn. B.B. King, akoestisch, top 40. Maar ook downtempo, electronic of een flinke beat. Takkenherrie, zoals mijn collega’s het omschrijven. Dat draai ik graag in de avond op weg naar huis, als ik na een dag training even geen trek meer heb in gezongen nummers. Het houdt me ook goed wakker, haha.

Een team is voor mij…

als je voelt dat je meer uit jezelf haalt door de mensen om je heen, EN dat je datzelfde ook bij de ander voor elkaar kan krijgen. Een voorbeeld: op het Europees Landen Team Kampioenschap sta je met 6 individuele golfers. Een jaar dat ik speelde wonnen we zilver, omdat dàt precies klopte. En nu met Start2Create ervaar ik hetzelfde. We faciliteren sessies altijd met 2 personen of meer. Je vaart mee op de kracht van een ander en vult elkaar aan. En dan na een sessie denk je verrek, dit was goed èn leuk.

Bekijk ook Kyra’s video over topsport en de link met creatief denken.

Laatste blogs van Kyra

Aannames? Ontmoet ANNA!

Aannames. Ieder mens maakt bewust en onbewust aannames. Elke dag weer, meerdere keren. Hoe vaak hoor jij je collega of je partner niet zeggen: ‘Oh, ik dacht dat…’ of ‘Ik wilde het voor je oplossen…’ Ontmoet daarom ANNA: Altijd Navragen Nooit Aannemen!


Vier tips voor effectief samenwerken

“Willen jullie deze sessie begeleiden? Want de mensen moeten meer met elkaar samenwerken!” We krijgen met Start2Create dikwijls de vraag. Bij het uitvragen wordt het interessant. Ons eerste vragenvuur in de intake zet vaak al aan het denken. Soms leidt het tot een tof proces, waar een gedragen groeiplan uit komt. Of de dynamiek en verbinding tussen stakeholders ontstaat in grotere getale tijdens een Omgekeerd Congres.

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht! Vrijwel elke sportclub of vrijwilligersorganisatie kampt met vraagstukken over werven en behoud.

10 jaar sessies en dus ook een berg aan uitkomsten: deze willen we je niet onthouden.