Een online teamsessie

In een online teamsessie laten we jou en je collega’s anders denken. Je breekt uit de standaard manier van vergaderen. Met Start2Create passen we creatief denken toe om teams en organisaties te helpen met hun vraagstukken. En dat doen we ook online.

 

Online teamsessie met creatief denken

Een saaie presentatie. Interactie die stokt en zorgt voor een ongemakkelijke stilte. Een enorme uitloop van de sessie. Geen concrete resultaten of actieplannen. Elk overleg gaat hetzelfde en de energie holt achteruit. Herkenbaar? Start2Create faciliteert sinds begin 2020 ook online sessies creatief denken voor teams en organisaties. 

In een inspiratiesessie maak je kennis met twee of drie creatief denken tools. Naast de aanzet tot anders denken doe je ook een hoop concrete ideeën op. En wel zo concreet dat je ermee aan de slag kan. De sessie kan in een uur of twee uur. Deze sessie is ideaal als je eens een andere blik wilt werpen op uitdagingen, maar is ook in te zetten als teambuilding sessie.

Teamsessie creatief denken

 

Hoe ziet een online teamsessie eruit?

Er is altijd snelheid, energie en een lach in de sessies met Start2Create. Er zit altijd tijdsdruk in de tools. Noem het pressure cookers. In korte tijd komt meestal de meeste creativiteit bovendrijven en het is bevorderlijk voor de energie en interactie in de groep.

We nemen een of meer vragen uit de groep als vertrekpunt. Hier passen we creatief denken op toe. Dat is altijd een werkvorm, waarbij je eerst een uitstap maakt naar compleet anders denken. Daarna brengen deze uitkomsten altijd thuis naar concrete, bruikbare ideeën of plannen.

Online benutten we ook van alles voor een efficiënte en leuke interactie:
Breakout Rooms, waar we in een fysieke bijeenkomst uiteen gaan aan verschillende tafels.
Polling, om te stemmen en te kijken waar het meeste enthousiasme naar uit gaat. En zodat je weet waar het meeste draagvlak voor is.

De groepsgrootte is ideaal tussen de 6 en de 25 mensen. Maar meer of minder kan ook.
De sessies faciliteren we altijd met twee van onze collega’s van Start2Create.

Online traject met je team

In een online traject werk je met je team of organisatie gericht aan een aantal vraagstukken. Diverse methodieken van creatief denken halen je niet alleen uit de standaard manier van overleggen. Je komt in kortere tijd tot meerdere concrete, bruikbare uitkomsten. Omdat we meerdere keren bij elkaar komen train je ook meteen je anders denken mindset.

De wasprogramma’s Kreukherstel en De Fijne was passen het beste bij complexere vraagstukken, het ontwikkelen van visie, of als je meerdere sessies wilt wijden aan het trainen van de anders denken mindset van je medewerkers.

Ontdek al onze wasprogramma’s 

 

Waarom een online teamsessie?

Bij een overleg op locatie heb je al enkele bekende uitdagingen. Mensen die vaak beren op de weg zien, het vaakst aan het woord zijn of juist de stille mensen. Online zijn de uitdagingen nog groter om de interactie optimaal te benutten. Wat er vaak voorkomt is dit:

Ideeën en oplossingen worden afgewisseld met de kritische noot van een ander.

In een online teamsessie breken uit we dit patroon en laten we mensen op een dynamische manier anders denken. Dat doen we middels creatief denken tools, oftewel interactieve werkvormen. De structuur in de interactie zorgt er niet alleen voor dat je anders denkt, maar ook dat je in kortere tijd tot oplossingen komt die gedragen worden door de groep.

Meer over creatief denken

 

Met Start2Create laten we op een dynamische manier mensen anders denken. Over praktische vraagstukken, maar ook missie, visie en strategie. Dat doen we aan de hand van creatief denken, in drie wasprogramma’s. Meer over de programma’s lees je hier.

 

Wil je een keer kennismaken, een sessie aanvragen of heb je vragen? Laat het hieronder weten!