Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Een online teamsessie

In een online teamsessie laten we jou en je collega’s anders denken. Je breekt uit de standaard manier van vergaderen. Met Start2Create passen we creatief denken toe om teams en organisaties te helpen met hun vraagstukken. En dat doen we ook online.

Interesse? Onderaan de pagina vind je het contactformulier.

 

Online teamsessie met creatief denken

In een inspiratiesessie maak je kennis met twee of drie creatief denken tools. Naast de aanzet tot anders denken doe je ook een hoop concrete ideeën op. En wel zo concreet dat je ermee aan de slag kan. De sessie kan in een uur of twee uur. Deze sessie is ideaal als je eens een andere blik wilt werpen op uitdagingen, maar is ook in te zetten als teambuilding sessie.

Wil je met je team je beleid of plannen finetunen? Input van stakeholders ophalen? Of met iedereen eens totaal anders denken over de toekomst van je project, team of organisatie? Ook strategische sessies begeleiden we online aan de hand van tools die je anders aan het denken zetten. Met snelheid, interactie en een lach.

 

Online traject met je team

In een online traject werk je met je team of organisatie gericht aan een aantal vraagstukken. Diverse methodieken van creatief denken halen je niet alleen uit de standaard manier van overleggen. Je komt in kortere tijd tot meerdere concrete, bruikbare uitkomsten. Omdat we meerdere keren bij elkaar komen train je ook meteen je anders denken mindset.

 

Waarom een online teamsessie?

Bij een overleg op locatie heb je al enkele bekende uitdagingen. Mensen die vaak beren op de weg zien, het vaakst aan het woord zijn of juist de stille mensen. Online zijn de uitdagingen nog groter om de interactie optimaal te benutten. Wat er vaak voorkomt is dit:

 

 

 

 

 

Ideeën en oplossingen worden afgewisseld met de kritische noot van een ander. Als je wat meer uitzoomt is dit eigenlijk wat er gebeurt:

 

 

 

 

 

In een online sessie laten we mensen op een dynamische manier anders denken. Door creatief denken tools, oftewel interactieve werkvormen om anders te denken, breek je uit deze vaste patronen.

Je komt in korte tijd tot een hoop, onconventionele oplossingen. Vandaar werken we naar concrete, bruikbare uitkomsten die je op korte termijn kan gaan testen. Er is echt wel ruimte voor een kritische blik, alleen net even op een andere manier dan je gewend bent.

Meer over creatief denken

 

Onze aanpak

Er is altijd snelheid, energie en een lach in onze sessies. We werken met pressure cookers, anders denken en dynamiek in de groep. 

We benutten ook:
Breakout Rooms, in korte tijd ga je in kleine groepen uiteen om vervolgens weer bij elkaar te komen en de opbrengst met elkaar op te halen. We wisselen plenair en Breakout Rooms steeds af voor de dynamiek.
Polling, is ideaal om te stemmen en te kijken waar het meeste enthousiasme naar uit gaat. En zodat je weet waar het meeste draagvlak voor is.

De groepsgrootte is ideaal tussen de 8 en de 20 mensen. Maar meer of minder kan ook!
De sessies faciliteren we altijd met twee van onze collega’s van Start2Create.

 

Wil je een keer kennismaken, een sessie aanvragen of heb je vragen? Laat het hieronder weten!