Welkom op de Club Gastvrijheidsspel

Maak een unieke reis door jouw club met het Welkom op de Club gastvrijheidsspel. Het gastvrijheidsspel levert je praktische, simpele ideeën op voor de club. Je kijkt met andere ogen naar de route die mensen afleggen op je complex en hoe ze je vereniging beleven.

Welkom op de Club gastvrijheidsspel

Wil je als vereniging eens een heel andere ALV neerzetten? Je bestuursvergadering opfrissen? Jeugd of nieuwe leden een keer actief betrekken? Met andere clubs, bijvoorbeeld op je sportpark, een effectieve bijeenkomst organiseren? Dan is het gastvrijheidsspel een uitkomst.

Met het spel kom je op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek. 180 verkapte tips voor sportverenigingen in de vorm van vragenkaarten. En, een leuke avond.

Met 6 categorieën vragenkaarten en ieder 10 lachende leden (fiches) speel je niet alleen tegen elkaar om te winnen, maar bespreek je een diversiteit aan onderwerpen in korte tijd.

Samen ontdek je kansen om leden, vrijwilligers en trainers te binden en te behouden. Het spel heeft je inspiratie om de gastvrijheid van je club en de route op het complex (nog) meer tot een beleving te maken.

Prijs per spel is 30,- exclusief verzendkosten.

  Hoe speel je het gastvrijheidsspel?

  Je legt het vel op tafel, kiest elk een pion (of vormt een team per pion) en je krijgt 10 blije leden (groene fiches). Je dobbelt om beurten met de dobbelsteen. De kleur waarop je eindigt is waar je met je pion naartoe loopt. Dan pak je de bijbehorende kleur kaart en beantwoorde je de vraag naar de situatie op de club. Eerlijk zijn dus!

  Je wint of verliest leden aan de hand van jouw antwoorden en jouw visie op wat er speelt op de club. De verschillende kleuren hebben elk een categorie vraag:

  • de club (rood)
  • beleid (blauw)
  • de locatie (groen)
  • de horeca of bar (geel)
  • discussiekaarten (wit).
  • kanskaarten (oranje). Pech of mazzel!

  Degene met de meeste leden aan het einde van de rit heeft gewonnen!
  Alle vragen zijn gebaseerd op echte voorbeelden uit de sport.

  Het spel is te spelen binnen een vereniging, maar ook met meerdere verschillende verenigingen. Er kunnen 6 deelnemers tegelijk deelnemen aan een spel, of je speelt een pion met een team van 2 of meer mensen.

  Wat levert het gastvrijheidsspel op?

  • Delen van kennis en ervaringen.
  • Plezier.
  • Op een andere manier naar kansen voor de club kijken.
  • Korte, effectieve discussies.
  • Ideeën opdoen om mee te experimenteren.

  Speel je het met de leden en vrijwilligers van je club? Dan krijg je inzicht in hun gevoel en gedachten bij de vereniging. Je ontdekt dat het beeld van de vereniging kan verschillen, omdat een ieder andere dingen meemaakt en ziet. De beleving van de club kan tot ieders verrassing verschillen.

  Speel je het spel met andere clubs? Dan doe je vooral inspiratie op door elkaars ervaringen en verhalen te horen.

  Onderdeel van Welkom op de Club

  Tijdens de inspiratiesessie Welkom op de Club doe je nieuwe inzichten en ideeën op voor je vereniging. Vaak uit onverwachte hoek, door o.a. de creatief denken methodiek.

  Door creatief denken stap je uit de gebaande denkpaden en kom je dikwijls tot unieke ideeën om de club een beleving te maken voor je leden en bezoekers. Of om vrijwilligersvraagstukken eens heel anders aan te vliegen.

  De Route van de Sporter geeft je direct inzicht in de beleving van sporters en bezoekers. Laagdrempelige kansen die je meteen aan kunt grijpen.

  Het gastvrijheidsspel kan je in de sessie spelen, of op een later moment op je eigen vereniging. Of met andere verenigingen samen.

  Welkom op de Club vind je ook terug op de sportservicelijst.

  Kyra van Leeuwen

  Speelde als golfster op de Europese Tour. Maakte al vroeg kennis met ondernemen en het trainersvak.

  Etienne Verhoeff

  Sportjournalist van huis uit, met een bak aan ervaring als presentator op radio en televisie. Etienne is een echte ondernemer.