Welkom op de Club

Start2Create is ooit begonnen met 'Welkom op de Club', een inspiratiesessie voor (sport)verenigingen over beleving en binden van sporters. Door anders te denken, of noem het omdenken, ontdek je vanuit onverwachte hoek kansen voor je vereniging. 

Nieuwe sporters een welkom gevoel geven, leden binden, vrijwilligersvraagstukken of de zichtbaarheid van je vereniging. Waar je als vereniging ook tegenaan loopt, met Welkom op de Club is er altijd een tool of methodiek die je praktische en concrete ideeën aanreikt waar je morgen al mee aan de slag kan. We zetten aan tot anders denken, laten je een frisse blik werpen op de beleving van sporters op je complex of je kan het gastvrijheidsspel spelen. De sessie is altijd op maat.

Resultaat? Praktische en concrete ideeën die je de volgende dag al meteen kan toepassen. Altijd met snelheid, energie en een lach.

Welkom op de Club gastvrijheidsspel

Met het gastvrijheidsspel doorloop je ‘route van de sporter’ in spelvorm. Je kan leden winnen of verliezen aan de hand van jouw antwoorden (of jouw visie) op wat er speelt op de club.

Hoe het werkt? Er zijn 6 categorieën vragen. Die gaan over de club, ouders, trainers, vrijwilligers, beleid, het onderhoud van het complex en de bar. Ook zijn er stellingen. En net als met Monopolie zijn er kanskaarten waarmee je dikke pech of mazzel kan hebben.

Je ontdekt tientallen tips en ideeën voor je vereniging. Het spel is te spelen met deelnemers van dezelfde vereniging of juist meerdere verenigingen.

Het gastvrijheidsspel kan je hier bestellen. Je kan het spelen ook los van de sessie Welkom op de Club.

Meer over het gastvrijheidsspel

De Route van de Sporter

We crossen met Start2Create door het hele land. Dan komen we tal van momenten tegen die een glimlach opleveren of die ons juist verbazen. Al met al, we hebben een ton aan voorbeelden waar sporters positief mee verrast worden of juist weggejaagd kunnen worden.

In een interactieve presentatie van zo’n 15-20 minuten laten we je met andere ogen kijken naar de route die een bezoeker of sporter aflegt op je locatie. Wat is eigenlijk die eerste indruk? Wat maakt of breekt uiteindelijk een beleving? Ben je in staat om iemand echt tot ambassadeur te maken van je vereniging?

Resultaat? Met de Route van de Sporter ontdek je blinde vlekken en doe je praktische ideeën voor je eigen vereniging.

De route fysiek lopen

Zit je met meerdere verenigingen in een sporthal of sportcomplex? Dan kan je ook de route letterlijk met elkaar doorlopen. Doordat we je brein al op een andere manier hebben aangezet, kijk je met een andere blik naar de beleving van de sporter en hoe je dit op een andere manier kan insteken.

 

Anders en creatief denken

Of noem het omdenken, of out-of-the-box denken. We kunnen je absurd laten denken of de vraag anders stellen. Maar soms zijn het Barbapappa, Winnie de Poeh of Donald Trump die tot verrassende uitkomsten leiden. 

Welke tool we ook inzetten, je komt tot meerdere inzichten en ideeën waar je niet snel aan zou denken. In korte tijd, en met een lach. We halen altijd vragen op uit de groep. De tools zijn op vrijwel elke verenigingsvraag toepasbaar.

Je breekt uit de geijkte denkpatronen en de bekende discussies als ‘Ja, maar..’, ‘Dat kan helemaal niet!’ of ‘Dat kost te veel geld!’. Dat doen we altijd op een dynamische en interactieve manier, ook in online sessies. Je komt via een omweg van anders denken altijd tot een concrete oplossing.

Meer over creatief denken

Sportservicelijst

Welkom op de Club is onderdeel van de sportservicelijst van NOC*NSF en aan te vragen via de adviseur lokale sport. Via de sportservicelijst bieden we deze service fysiek en online aan. Er is via deze weg een (gedeeltelijke) vergoeding beschikbaar.

Onderwerpen zijn altijd op maat. We werken met vraagstukken van verenigingen over bijvoorbeeld leden, vrijwilligers, zichtbaarheid. Maar wil je een bijeenkomst organiseren m.b.t. het lokale sportakkoord en het breder insteken, dan kan dat ook.

Duur: +/- 2,5 uur
Fysiek / online: kan allebei
Aantal deelnemers: 5 – 25 of in overleg meer.

Wil je meer informatie of Welkom op de Club met ons inplannen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of via info@start2create.nl.