Welkom op de Club

Met Welkom op de Club laten we je met een compleet andere blik naar kansen voor je sportvereniging kijken. Denk aan het werven of behouden van leden, vrijwilligers of de zichtbaarheid van je vereniging. De sessie is altijd op maat.

We werken in deze sessie met allerlei interactieve tools die aanzetten tot anders denken, of noem het omdenken. En altijd met snelheid, energie en een lach. Resultaat? Nieuwe inzichten en praktische, concrete ideeën voor de vereniging waar je morgen al mee aan de slag kan.

NB: de sessie is ook in te zetten op vraagstukken over inclusief sporten en positieve sportcultuur.

 

De tools zijn op vrijwel elke verenigingsvraag toepasbaar.

Hoe werven we nieuwe leden? En jeugdleden?
Hoe kunnen we onze leden behouden?
Hoe vinden we nieuwe trainers?
Hoe krijgen we meer leden actief als vrijwilligers, misschien wel als bestuurder?

Met creatief denken doorbeek je geijkte denkpatronen en de bekende discussies als ‘Ja, maar..’, ‘Dat kan helemaal niet!’ of ‘Dat kost te veel geld!’. Dat doen we altijd op een dynamische en interactieve manier, ook in online sessies. Je komt via een omweg van anders denken altijd tot een concrete oplossing.

Ontdek hier we nog meer doen met creatief denken.

De Route van de Sporter

We zijn dus eigenlijk niet van de bekende weg en saaie presentaties. Maar er is één korte presentatie die we ook in het programma kunnen meenemen. De Route van de Sporter. In een interactieve presentatie van zo’n 15 minuten laten we je met andere ogen kijken naar de route die een bezoeker of potentieel lid aflegt op je locatie. Je kan namelijk van alles zien of meemaken, wat de beleving uiteindelijk maakt. Of breekt. En wat is eigenlijk die eerste indruk?

We laten je blinde vlekken ontdekken en praktische inspiratie opdoen, zodat de route die iemand aflegt nog meer een beleving wordt. Van de eerste indruk tot aan het moment dat iemand weer naar huis gaat.

Altijd met interactie, een lach en een knipoog.

 

Welkom op de Club gastvrijheidsspel

Welkom op de Club Gastvrijheidsspel spelenMet het gastvrijheidsspel, gebaseerd op de ‘route van de sporter’, speel je met anderen een interactief spel waar je tientallen kleine tips en ideeën uit haalt voor je vereniging.

Hoe het werkt? Er zitten 6 categorieën vragen in. Die gaan over de club, ouders, trainers, vrijwilligers, beleid, het onderhoud van het complex en de bar. Ook zijn er stellingen. En net als met Monopolie zijn er kanskaarten waarmee je dikke pech of mazzel kan hebben.

Je kan leden winnen of verliezen aan de hand van jouw antwoorden (of jouw visie) op wat er speelt op de club.

Het gastvrijheidsspel kan je hier bestellen. Je kan het spelen los van de sessie.

Gastvrijheidsspel bestellen

 

Meer informatie of aanmelden?

Welkom op de Club is onderdeel van de sportservicelijst van NOC NSF en aan te vragen via de adviseur lokale sport. Via de sportservicelijst bieden we deze service fysiek en online aan. Er is via deze weg een (gedeeltelijke) vergoeding beschikbaar.

Wil je meer informatie of Welkom op de Club als  inplannen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of via info@start2create.nl.