Welkom op de Club

Met Welkom op de Club laten we je met een compleet andere blik naar de gastvrijheid van je sportvereniging kijken. Hoe kan je (potentiële) leden een warm welkom geven? Hoe kan je je vereniging tot een beleving maken?

In deze sessie werken we met veel sportvoorbeelden en de methodiek van creatief denken. Het resultaat is nieuwe inzichten en praktische, concrete ideeën voor de vereniging.

 

De Route van de Sporter

We laten je met andere ogen kijken naar de route die iemand aflegt op je complex. Een (potentieel) lid of vrijwilliger kan van alles zien of meemaken, wat de beleving uiteindelijk maakt. Of breekt. En wat is die eerste indruk?

Met een lach en een knipoog geven we je inspiratie en concrete ideeën. We zetten je op een ander been. We laten je ook anders denken door middel van creatief denken tools.

Creatief denken

We laten je ook anders denken door creatief denken tools toe te passen. De methodiek van creatief denken is op elke vraag toepasbaar.

Hoe geven we onze leden weer een warm welkom?
Hoe kunnen we nieuwe sporters verrassen?
Hoe zorgen we ervoor dat onze leden hun leven lang lid willen zijn?
Hoe kunnen we onze leden behouden?

Met creatief denken doorbeek je geijkte denkpatronen en de bekende discussies als ‘Ja, maar..’, ‘Dat kan helemaal niet!’ of ‘Dat kost te veel geld!’. Dat doen we altijd op een dynamische en interactieve manier, ook in online sessies. Je komt via een omweg van anders denken altijd tot een concrete oplossing. Snelheid, interactie en een lach gegarandeerd.

Ontdek hier we nog meer doen met creatief denken.

 

Welkom op de Club gastvrijheidsspel

Welkom op de Club Gastvrijheidsspel spelenWe ontwikkelden het gastvrijheidsspel, gebaseerd op de ‘route van de sporter’. Er zitten 6 categorieën vragen in. Die gaan over de club, ouders, trainers, vrijwilligers, beleid, het onderhoud van het complex en de bar. Ook zijn er stellingen. En net als met Monopolie zijn er kanskaarten waarmee je dikke pech of mazzel kan hebben.

Je kan leden winnen of verliezen aan de hand van jouw antwoorden en jouw visie op wat er speelt op de club.

Het gastvrijheidsspel kan je hier bestellen. Je kan het spelen los van de sessie.

Gastvrijheidsspel bestellen

 

Meer informatie of aanmelden?

Welkom op de Club is onderdeel van de sportservicelijst van NOC NSF en aan te vragen via de adviseur lokale sport. Via de sportservicelijst bieden we deze service online aan.

Wil je meer informatie of Welkom op de Club als fysieke bijeenkomst inplannen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of via info@start2create.nl.