Welkom op de Club

Met Welkom op de Club laten we je met een compleet andere blik naar kansen voor je vereniging kijken. Denk aan het werven of behouden van leden, vrijwilligers of de zichtbaarheid van je vereniging. 

In deze sessie ervaar je meerdere methodieken die je aanzetten tot anders denken. Altijd met snelheid, energie en een lach. Resultaat? Praktische en concrete ideeën die je de volgende dag al meteen kan toepassen. Dat doen we met creatief denken methodieken, de route van de sporter of het gastvrijheidsspel. De sessie is altijd op maat.

Anders en creatief denken

Of noem het omdenken, of out-of-the-box denken. We kunnen je absurd laten denken of de vraag anders stellen. Maar soms zijn het Barbapappa, Winnie de Poeh of Donald Trump die tot verrassende uitkomsten leiden. 

Welke tool we ook inzetten, je komt tot meerdere inzichten en ideeën waar je niet snel aan zou denken. In korte tijd, en met een lach. We halen altijd vragen op uit de groep. De tools zijn op vrijwel elke verenigingsvraag toepasbaar. Bijvoorbeeld:

Hoe werven we nieuwe leden? Of jeugdleden?
Hoe kunnen we onze leden behouden?
Hoe vinden we nieuwe trainers?
Hoe krijgen we meer leden actief als vrijwilligers, misschien wel als bestuurder?

Als het gaat om vraagstukken met betrekking tot diversiteit en inclusie helpen we de vragen gerichter te maken. Hoe concreter de vraag, hoe concreter de uitkomsten.

Je breekt uit de geijkte denkpatronen en de bekende discussies als ‘Ja, maar..’, ‘Dat kan helemaal niet!’ of ‘Dat kost te veel geld!’. Dat doen we altijd op een dynamische en interactieve manier, ook in online sessies. Je komt via een omweg van anders denken altijd tot een concrete oplossing.

Ontdek hier we nog meer doen met creatief denken.

De Route van de Sporter

We zijn dus eigenlijk niet van de bekende weg en saaie presentaties. Maar er is één korte presentatie die we ook in het programma kunnen meenemen. De Route van de Sporter. In een interactieve presentatie van zo’n 15 minuten laten we je met andere ogen kijken naar de route die een bezoeker of potentieel lid aflegt op je locatie. Je kan namelijk van alles zien of meemaken, wat de beleving uiteindelijk maakt. Of breekt. En wat is eigenlijk die eerste indruk?

We laten je blinde vlekken ontdekken en praktische inspiratie opdoen, zodat de route die iemand aflegt nog meer een beleving wordt. Van de eerste indruk tot aan het moment dat iemand weer naar huis gaat.

De route fysiek lopen

Zit je met meerdere verenigingen in een sporthal of sportcomplex? Dan kan je ook de route letterlijk met elkaar doorlopen. Doordat we je brein al op een andere manier hebben aangezet, kijk je met een andere blik naar de beleving van de sporter en hoe je dit op een andere manier kan insteken.

 

Welkom op de Club gastvrijheidsspel

Welkom op de Club Gastvrijheidsspel spelenMet het gastvrijheidsspel doorloop je ‘route van de sporter’ in spelvorm. Je kan leden winnen of verliezen aan de hand van jouw antwoorden (of jouw visie) op wat er speelt op de club.

Hoe het werkt? Er zitten 6 categorieën vragen in. Die gaan over de club, ouders, trainers, vrijwilligers, beleid, het onderhoud van het complex en de bar. Ook zijn er stellingen. En net als met Monopolie zijn er kanskaarten waarmee je dikke pech of mazzel kan hebben.

Je ontdekt tientallen tips en ideeën voor je vereniging. Het spel is te spelen met deelnemers van dezelfde vereniging of juist meerdere verenigingen.

Het gastvrijheidsspel kan je hier bestellen. Je kan het spelen ook los van de sessie Welkom op de Club.

Gastvrijheidsspel bestellen

 

Meer informatie 

Welkom op de Club is onderdeel van de sportservicelijst van NOC*NSF en aan te vragen via de adviseur lokale sport. Via de sportservicelijst bieden we deze service fysiek en online aan. Er is via deze weg een (gedeeltelijke) vergoeding beschikbaar.

Wil je meer informatie of Welkom op de Club als  inplannen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of via info@start2create.nl.