Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media
tennisvereniging creatief denken

Welkom op de Club

Met Welkom op de Club laten we je met een compleet andere blik naar de gastvrijheid van je sportvereniging kijken. Ben je wel zo gastvrij als je denkt? Ontdek het in een sessie met Start2Create. Met veel sportvoorbeelden, creatief denken en een lach. Je gaat met nieuwe inzichten en concrete ideeën naar huis.

 

De Route van de Sporter

Welkom op de Club voorbeeldAan de hand van veel sportvoorbeelden laten we je met andere ogen kijken naar de route die iemand aflegt op je complex. Een (potentieel) lid of vrijwilliger kan van alles zien of meemaken, wat de beleving uiteindelijk maakt. Of breekt. En wat is die eerste indruk?

Met een lach en een knipoog geven we je inspiratie en concrete ideeën. We zetten je op een ander been. We laten je ook anders denken door middel van creatief denken tools.


Belang van echt contact

We starten de Welkom op de Club sessie op een andere manier dan je zou verwachten. Niet het traditionele voorstelrondje, maar we zetten de ‘Wie-Ben-Jij?’-vragenkaarten in. Een energieke aftrap, een lach gegarandeerd.

Belang van echt contactJe maakt kennis met andere deelnemers op een verrassende manier, ook als je elkaar al kent. Dit geeft meteen inspiratie om op een andere manier contact te leggen met de leden van je vereniging. Of nieuwe, of potentiële leden. Een praktische tool, die inspiratie geeft om mee aan de slag te gaan.

Wil je zelf de kaarten inzetten in je organisatie of op je sportvereniging? Dat kan. Je kan ze hier bestellen.

Met de ‘Wie-ben-jij?’-vragenkaarten en de interactieve presentatie zijn we 30 tot 40 minuten bezig. Hierna kunnen we verder met creatief denken. Of het gastvrijheidsspel. Of beiden.

 

Creatief denken

Hoe worden we de meest gastvrije sportvereniging van de stad?
Hoe zorgen we voor het allerleukste ontvangst voor bezoekende teams?
Hoe werven we nieuwe jeugdleden?

Hoe binden we onze vrijwilligers?

We laten je anders denken. Door creatief denken tools toe te passen. De methodiek van creatief denken is op elke vraag toepasbaar. In lijn met het thema gastvrijheid kunnen we allerlei creatieve tools doen met de groep. Maar we kunnen ook vragen over leden of vrijwilligers aanvliegen, of nieuw sportaanbod en anders samenwerken. Uitkomsten zijn altijd uniek, anders en concreet. Je zet je brein op een andere manier aan.

Je komt verder dan standaard oplossingen. Door anders te denken. We doorbreken de bekende discussies van ‘Ja, maar..’, ‘Dat kan helemaal niet!’ of ‘Dat kost te veel geld!’ Je doorbreekt vaste denkpaden en komt via een omweg van anders denken altijd tot een concrete oplossing.

Ontdek hier we nog meer doen met creatief denken!

 

Welkom op de Club gastvrijheidsspel

Welkom op de Club Gastvrijheidsspel spelenTijdens het gastvrijheidsspel doorloop je de route van de sporter. Op die route kom je van alles tegen.

Kies een pion en begin bij ‘Start’. Gooi de dobbelsteen. Laat een ander het kaartje voorlezen en beantwoord de vraag naar aanleiding van de situatie op jouw club. Je wint of verliest leden aan de hand van jouw antwoorden en jouw visie op wat er speelt op de club. Je kan het spel uitspelen, of ervoor kiezen met elkaar een kwartier of een half uurtje te spelen.

 

Rood staat voor de club. Ook ouders, trainers, vrijwilligers.
Blauw staat voor beleid. Gemaakte plannen, maar ook structuur op je vereniging.
Groen staat voor het onderhoud van het complex. Binnen en buiten. En materialen.
Geel staat voor de bar of horeca. Heb je geen bar, dan laat je deze categorie er gewoon uit.
Witte kaarten zijn stellingen. Je onderbouwt je mening op de stelling.
Oranje kaarten: je hebt mazzel of pech! Je hebt geen invloed op de situatie, je wint of verliest leden.

We kunnen ook meerdere spellen tegelijkertijd inzetten.
Het gastvrijheidsspel is op verschillende manieren te spelen op de vereniging. Hoe? Lees het hier!

Het gastvrijheidsspel kan je ook hier bestellen.

 

Keynote Welkom op de Club

Welkom op de Club is een interactieve presentatie in combinatie met creatief denken. Dit kan met kleine groepen, maar ook voor een grote groep op je congres. In +/- een half uur nemen we je mee in tal van voorbeelden, maak je op een andere manier contact met de persoon naast je en ga je met inspiratie en concrete ideeën naar huis.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons via Kyra:
[email protected] / 06 19 83 62 63.