Jaarplan maken in 1 dag

Personeelstekorten. Nieuwe klanten werven. De organisatie ontwikkelen richting de toekomst. Of leden werven voor een vereniging. Er is een tekort aan vrijwilligers. De uitdagingen zijn legio. Net als de oplossingen. Maar waar begin je? Structuur met een helder doel en een duidelijk plan voor een jaar biedt uitkomst.

Daarom introduceert Start2Create het Jaarplan-in-1-dag. Het doel: in één dag een gericht jaarplan kunnen maken. Voor je eigen organisatie, afdeling of team. Een plan om meer rust en focus te creëren. Om uit de waan van de dag te kunnen stappen en te kunnen doorontwikkelen. Kern van onze aanpak? We laten je anders denken.

Indruk van onze aanpak

Waarom een jaarplan in 1 dag?

Misschien herken je het wel, uitspraken als ‘Ja, maar…’ of ‘Dat kan niet”. Lange vergaderingen of tien ballen tegelijk omhoog houden. Dezelfde vraagstukken of ad hoc problemen die continu opduiken. Of plannen die van bovenaf opgelegd worden. Dit kan anders, dachten we.

Een jaarplan is essentieel om gebaande paden in je organisatie te doorbreken. Als je doet wat je deed, krijg je wat je had. Een jaarplan geeft je houvast, het is een kapstok. Het geeft je perspectief om door te ontwikkelen. Maar ook om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en de energie van mensen te beïnvloeden. Hiervoor hebben we onze ervaringen uit het bedrijfsleven en andere sectoren benut.

In ons vak als facilitator zien we ook geregeld dat draagvlak voor plannen ontbreekt. Het is vaak bedacht door een ander. En die ander loopt rond met de vraag: ‘Hoe kan ik de ander overtuigen?’ Hoe je een plan maakt voor een gedragen koers, heeft niet alleen met de bouwstenen zelf te maken. Ook met wie je vraagt mee te denken, de setting en de opbouw van de dag. Of wat voor soort leiderschap je hierna kiest.

Het jaarplan zorgt ervoor dat niet van alles een beetje wordt gedaan, maar dat je met elkaar gericht werkt aan de toekomst. En dit hoeft niet een ellenlang proces van maanden te zijn. Het kan ook in 1 dag.

Waar bestaat het jaarplan uit?

We werken met een diversiteit aan tools om een aantal essentiële onderdelen in te vullen. Die onderdelen zijn kernwaarden, een BHAG, een SWOT-analyse, kwartaalthema’s en een lijst van zaken die je niet meer gaat doen. Onze aanpak hierin is niet via de bekende wegen. 

1. Kernwaarden bepalen, oppoetsen of vernieuwen
Geen loze begrippen, maar ze zijn geladen met verhalen. Zo krijgen de kernwaarden betekenis en gaan ze leven. Ze worden zelfs een basis om keuzes mee te maken.

2. Een BHAG – Big Hairy Audacious Goal
We werken niet met de bekende stip aan de horizon. De BHAG is het grote, gedurfde doel dat een andere energie geeft. En het móet een glimlach opleveren.

3. Een SWOT-analyse
Op een snellere en leukere manier middels creatief denken. Om blinde vlekken en kansen op te sporen binnen een half uur.

4. Jaardoel en kwartaalthema’s
Elk jaar krijgt een eigen doel. In lijn daarmee de kwartalen met elk een eigen thema, concrete acties en manier om succes te vieren. Door de thema’s creëer je focus. En een glimlach. Bovendien, iedereen binnen de organisatie kan makkelijker keuzes maken. 

5. Stop-to-do list
Soms is het goed om te stoppen met bepaalde dingen. De lijst helpt je valkuilen eerder te herkennen. 

Het wordt geen ellenlang document. In de basis heb je al in één A4 je aanpak voor het komende jaar. 

Overzicht, focus en draagvlak

Het Jaarplan-in-1-dag geeft je overzicht, draagvlak en zorgt voor focus bij iedereen. Door het Jaarplan-in-1-dag wordt je gedwongen tot de kern te komen.

In de sessie blikken we ook zeker verder dan 1 jaar. We laten je met een andere bril op naar de toekomst kijken. Je doet dus ook zeker inspiratie op voor volgende jaren. Een groot gedurfd doel, jaardoelen en kwartaalthema’s geven je overzicht.

We laten je ook uit de waan van de dag stappen. En flink. Uitdagingen vliegen we aan met creatief denken methodieken. Je weet na deze dag dus al waar je concreet mee aan de slag kan. En dat zijn niet zomaar 20 verschillende ideeën. Als je ze ophangt aan je overzicht, dan weet je waarvoor je kiest. Focus dus.

Verweven in onze methodieken en aanpak zijn micro-technieken om te bouwen aan draagvlak en eigenaarschap. Van uitnodiging, setting en aanwezigen tot aan de opbouw van vraagstukken op een dag. We zetten in op lach, openheid en interactie om tot een plan te komen waar een ieder input op heeft geleverd.

Hoe gaat een jaarplan je verder helpen?

Het doel van een jaarplan maken is focus op de ontwikkeling van je organisatie. Van vernieuwen of groeien tot aan meer een team worden met elkaar.

Met dit jaarplan zorg je ervoor dat:

– Je als manager of bestuurder niet meer politieagent of brandweerman hoeft te zijn, maar de CEO of manager van een organisatie. 

– Je als team of organisatie een gezamenlijk doel hebt, met de neuzen dezelfde kant op.

– Er meer eigenaarschap komt bij medewerkers, maar ook hoe nieuwe teamleden hun plek kunnen vinden.

– Je elk kwartaal (meerdere) succesmomenten creëert en hoe je dit met elkaar kan vieren.

Met Start2Create begeleiden we organisaties in bedrijfsleven, sport, onderwijs, zorg in het maken van (meer)jarenplannen. Dat doen we middels ‘was’programma’s op maat.

Met het programma Kreukherstel heb je je jaarplan in 1 dag. Met het programma Fijne Was bouw je verder aan actieplannen, taakverdeling en eigenaarschap voor concrete acties.

Wasprogramma’s Start2Create

Zelf de tools leren?

In de Start2Create Academy leer je de tools die wij inzetten. Van tools uit inspiratiesessies tot aan strategische trajecten. Wil je zelf de elementen van Jaarplan-in-1-dag beheersen? Dan kan je ook aan onze driedaagse Start2Create Academy meedoen.

De eerste twee dagen vinden achter elkaar plaats. Dag 3 is zes weken later, zodat je in de tussentijd de tools hebt kunnen toepassen in de praktijk.

Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 12.

Aanmelden & data

Wil je meer weten?

Hulp nodig bij het maken van jaarplannen op een creatieve manier die energie geeft? Of wil je meer weten over het programma Jaarplan in 1 dag? Neem dan contact met ons op (Kyra): 06 19 83 62 63 / kyra@start2create.nl. Of vul het formulier hieronder in.