Innovatie

Van ideeën naar concrete plannenHet programma Innovatie is voor teams die willen doorpakken op heidagen of strategische sessies. Met de Innovatiesessies van Start2Create heb je in 2 dagen van veel verschillende ideeën concrete plannen gemaakt.

Innovatie

Het begint vaak bij Inspiratie. Je hebt een heleboel ideeën bedacht met behulp van de Creatief Denken Methodiek. Maar hoe maak je die nu eigenlijk concreet? De wil om te veranderen is er. En je team geeft aan toe te zijn aan eigenaarschap.

Tada: Innovatie! Voor teams die willen doorpakken. Teams die heidagen hebben of strategische sessies. Met het Innovatieprogramma van Start2Create heb je in 2 dagen van veel verschillende ideeën concrete plannen gemaakt.

Aanpak

In 4 of meer dagdelen gaan we met het team of de organisatie meerdere vraagstukken of uitdagingen aan. Het is nu niet alleen anders denken ervaren. We zijn ook je stok achter de deur om tot actie over te gaan.

Bouw je aan een meerjarenplan of strategie? Dan kan je de sessies ook organiseren met interne en externe stakeholders. Een frisse blik op de toekomst èn weten waar je de volgende dag al mee kan experimenteren.

We starten dit traject met een Ontdeksessie. Doel van deze ontdeksessie is om de organisatie te leren kennen, de uitdagingen aan te horen en de mogelijkheden. Kortom, wie zijn jullie? Waar loop je tegenaan? Wat speelt er? Wat is er al gedaan? En bovenal: wat wil je uit de sessies halen? Samen bepalen we de opbouw die past.

Leren. Bedenken. Doen.

Wanneer kunnen we aan de slag? Laten we bellen!

  Stap 1: Ideeën bedenken

  De eerste dag staat vooral in het teken van bedenken. Onze facilitators zetten het brein van alle deelnemers in een leerstand: ze leren denken in kansen in plaats van beperkingen.

  Met onze tools halen we zo veel input mogelijk op. Plannen en ideeën krijgen de ruimte, ze hoeven nog niet concreet te zijn. 

  We pakken vraagstukken uit de Ontdeksessie, maar ook vragen uit de groep. We leggen hier een tool op en dan starten de pressure cookers. Hoe dat werkt? Laat dat maar aan ons over. Het komt goed.  

  En daarna: Concretiseren

  Het leuk om allemaal plannen te bedenken, maar dan? We krijgen die vraag vaak nadat we een (inspiratie)sessie hebben gegeven. De wil om te veranderen is er. Maar hoe worden die ideeën nu eigenlijk concreet?

  In de sessies is dan ook ruimte om uitkomsten nog een slag verder uit te werken. We plannen de sessies ook zo, dat je ruimte hebt te experimenteren tussendoor. En te ontdekken wat wel en niet werkt.

  Plannen maken… hoe nu verder?

  Ideeën zijn er om te clusteren en trechteren (ook wel mappen). We maken groepjes en elke groep bepaalt zij wat het belangrijkste vinden. De beste ideeën werk je uit tot concrete ideeën waar je mee kan experimenteren. Want geen idee is in beton gegoten natuurlijk. 

  In strategische sessies kijken we ook naar de toekomst. Vanuit droombeelden en scenario’s kom je tot focus en visie voor het komende jaar of verder. Volgende stap: van de ideeën een funnel maken voor het jaarplan of de strategie.

  Concreter wordt het niet.

  Duidelijk, vernieuwend, creatief, niet vaag, erg gezellig, tijd vloog voorbij, iedereen goed bij het proces betrokken!

  Wat levert Innovatie op?

  Wel zo fijn om van te voren te weten wat het je oplevert. 

  • Plannen met elkaar gemaakt en bedacht
  • Een energiek team dat de verbinding met elkaar zoekt
  • Concrete ideeën die je de volgende dag kunt testen
  • Een basis voor een jaarplan of strategie.

  En dit niet…
  Verwachtingen zijn er om te managen. Dit krijg je niet:

  • Geen nieuwe vorm van vergaderen
   We leren je de tools niet
  • Nog geen #jaEN cultuur in je bedrijf
   Verandering kost tijd 

  Informatie opvragen

  Wil je meer weten over hoe wij een innovatie traject voor je team aanpakken?

  Vul het formulier hiernaast in, of neem  zelf direct contact op met Kyra (kyra@start2create.nl).

   

  Ontdek alle programma’s van Start2Create   Ik wil wel meer weten, dus bel me even terug!

    Onze andere programma’s

    Geen Ja maar, maar Ja en…! Denken in kansen en mogelijkheden in plaats van steeds een beperking op te leggen. We dagen je uit anders te denken tijdens een strategische sessie, teambuilding sessie of bij het ontwikkelen van plannen voor je organisatie.

    Programma's

    Onze kijk op leren

    Iedereen kan creatief zijn. Echt waar. Je moet alleen je brein de juiste prikkels geven. Start2Create helpt daarbij. We houden niet van eindeloos discussiëren, dus we gebruiken tools uit de Creatief Denken Methodiek. Mensen komen in beweging en gaan van ‘Ja, maar…’ naar ‘Ja, en!’ Een sessie met Start2Create is gegarandeerd snel en effectief. Het zit ‘m in de combinatie dynamiek, plezier en tools.

    Het team

    Kyra van Leeuwen

    Speelde als golfster op de Europese Tour. Maakte al vroeg kennis met ondernemen en het trainersvak.

    Etienne Verhoeff

    Sportjournalist van huis uit, met een bak aan ervaring als presentator op radio en televisie. Etienne is een echte ondernemer.

    Daniëlle Krijger

    Al op jonge leeftijd gevormd door de turnsport. Daniëlle herken je aan haar lef, energie en lach.