Groene communicatiestijl

In kleurencommunicatie kenmerkt hoofdstijl groen zich door onder andere hulpvaardigheid, loyaliteit en willen uitblinken. Wat de kleur nog meer inhoudt, hoe je een groen persoon herkent en hoe je een brug kan slaan in communicatie, ontdek je hier.

Hoe communiceert een groen persoon?

Start2Create werkt met LIFO® kleurencommunicatie (Life Orientations). In de methodiek worden vier kleuren belicht: rood, geel, groen en blauw. Je bent niet een kleur, je hebt van alle kleuren wat.

Met deze hoofdstijl ben je zorgzaam en relatiegericht. Je neemt alleen genoegen met het hoogst haalbare en het liefste blink je uit. Je staat daarbij open voor de vragen en behoeften van anderen. Samenwerken vind je belangrijk.

Je eigen overtuigingen of idealen zijn een belangrijke graadmeter in de keuzes die je maakt. Rechtvaardigheid vind je belangrijk, onrechtvaardigheid haalt het bloed onder je nagels vandaan.

Hoe herken je een groen persoon?

Met veel woorden praten, of compleet willen zijn. Maar ook doorvragen op de essentie. Waarom gaan we dit doen? Of: waarom is dit belangrijk? Groen luistert aandachtig en laat de ander uitspreken.

Een groen persoon is net als geel mensgericht. Rood is meer georiënteerd op het einddoel en blauw meer op de taak. Van welke kleur(en) heb jij het meeste in je profiel?

Het kan zijn dat in een normale, comfortabele situatie groen jou typeert. Het kan ook zijn dat je juist in een voor jou ongunstige situatie (zoals stress) hoger scoort op groen. Je vindt het dan bijvoorbeeld moeilijk actie te ondernemen, raakt te veel betrokken of wordt zelfkritisch.

 

Meer over de andere kleuren

 

Benieuwd wat de valkuilen zijn van hoofdstijl groen? En hoe je het beste kan communiceren met groen? Lees dan hieronder verder.

Kleurentool

Word je tureluurs van al die mensen die nooit iets afmaken? Vraag je je af waarom iemand afhaakt als je enthousiast je idee presenteert? Of waarom het toch zo lastig blijft knopen door te hakken binnen je team? Klik hier en start direct de kleurentool.

Ik wil meer weten over een teamtraining kleurencommunicatie.Bel me terug!

  Valkuilen

  Het kan wel eens even duren voordat je een besluit neemt of tot actie komt. Er schuilt een perfectionist in jou. Je werkt jezelf dan tegen door een onpraktische of tijdrovende werkwijze. Beslissingen neem niet à la minute, het liefst slaap je er nog een nacht over. Of twee. Of drie.

  Je slaat door in je loyaliteit als je over-betrokken raakt of als je jezelf wegcijfert. Niet altijd heb je dat door, misschien pas als je jezelf echt voorbij bent gegaan.

  Onder spanning leun je meer op anderen voor advies en steun. Dat kan ten koste gaan van je besluitvaardigheid. Je neemt voor zaken te veel verantwoordelijkheid, of zelfs schuld.

  Kleurentool

  Word je tureluurs van al die mensen die nooit iets afmaken? Vraag je je af waarom iemand afhaakt als je enthousiast je idee presenteert? Of waarom het toch zo lastig blijft knopen door te hakken binnen je team? Klik hier en start direct de kleurentool.

  Hoe kan je meer halen uit communicatie met een groen persoon?

  Je treft een betrokken persoon die open staat om te helpen en samenwerken. Vraag je om een beslissing? Geef dan even de tijd en vraag de volgende dag om een antwoord.

  Welke communicatie spreekt aan?

  • Toon belangstelling
  • Toon loyaliteit
  • Houd rekening met anderen
  • Wees team-georiënteerd
  • Benadruk uitmuntendheid
  • Bepaal samen de doelen
  • Ondersteun en moedig aan
  • Luister aandachtig
  • Erken goede bedoelingen
  • Wacht met geduld het verloop af

  Meer over de andere kleuren

  Ik wil aan de slag.Bel me terug!

   Waarom Start2Create?!

   Van ‘Ja, maar…’ naar ‘Ja en…! Denken in kansen en mogelijkheden in plaats van beperkingen. We dagen je uit anders te denken tijdens een strategische sessie, teambuilding sessie of bij het ontwikkelen van plannen voor je organisatie.

   Met Start2Create tref je geen standaard training van zenden, lang zitten en rollenspellen. Wat dan wel? Dynamische tools, een glimlach en de creatief denken methodiek. Altijd praktisch ingestoken.

   Meer over Start2Create

   Kyra van Leeuwen

   Speelde als golfster op de Europese Tour. Maakte al vroeg kennis met ondernemen en het trainersvak.

   Etienne Verhoeff

   Sportjournalist van huis uit, met een bak aan ervaring als presentator op radio en televisie. Etienne is een echte ondernemer.

   Daniëlle Krijger

   Al op jonge leeftijd gevormd door de turnsport. Daniëlle herken je aan haar lef, energie en lach.