Kleurencommunicatie

Wat is kleurencommunicatie? En hoe kan kennis van kleuren je helpen effectiever te communiceren? De kleuren rood, geel, groen en blauw kunnen je een eind op weg helpen. Met Start2Create werken we met LIFO®. Praktisch ingestoken en vaak verhelderend in teamsessies.

Wat betekenen de kleuren en wat kan je er vervolgens mee? En wanneer wordt een kleur een valkuil, in plaats van een kracht? Je ontdekt het hier.

Mensgericht vs. Taakgericht.

Rood en blauw zijn de taakgerichte kleuren. Als rood of blauw je voorkeursstijl is, dan ga je het liefst voor een concreet eindresultaat. Je gaat doelgericht te werk. Groen en geel zijn de mensgerichte kleuren. Gesprekken en besluiten vinden plaats met oog voor een individu, groep of omgeving.

Weet: je bènt niet een kleur, je hebt van elke kleur iets in je profiel. En je kleurenprofiel kan ook veranderen, afhankelijk van de situatie.

Doe de kleurentool 

Kleurencommunicatie vanuit rood

Je gaat het liefst voor een helder en concreet doel. En ook zo snel mogelijk, geen getreuzel. Duurt iets te lang? Dan haak je af. Gas geven en onderweg bijschaven is op je lijf geschreven. Net als knopen doorhakken, waar de andere kleuren vaak baat bij hebben. Competitie en een uitdaging ga je niet uit de weg. 

Ontdek hier meer over rood

Kleurencommunicatie vanuit blauw

Je gaat, net als rood, graag voor een helder en concreet doel. Dat doe je alleen stap voor stap. Het liefst verzamel je bewijs of koppel je iets aan onderzoek of een model. Je hebt oog voor details en de (on)logica van zaken Door alles goed uit te denken en te analyseren weet je lijn in zaken te brengen.

Ontdek hier meer over blauw

Kleurencommunicatie vanuit geel

Je bent sociaal vaardig, weet haarfijn aan te voelen als er spanning is of wat je kan doen om het ijs te breken. Sfeer is voor jou belangrijk. Het liefst peil je de mening van anderen. Nieuwe ideeën en creatieve oplossingen bedenken is ook een van je talenten.

Ontdek hier meer over geel

Kleurencommunicatie vanuit groen

Je gaat voor het hoogst haalbare. De beste kwaliteit, het beste plan, de beste keuze. Ondanks je streven te willen uitblinken, blijf je bescheiden. Je staat er ook om bekend hulpvaardig, verantwoordelijk en loyaal te zijn. Bepaalde normen en waarden zijn voor jou belangrijk, alsook eerlijkheid en rechtvaardigheid.

Ontdek hier meer over groen

Meer halen uit communicatie: bruggen slaan

Met alleen kennis over je eigen communicatiestijlen en die van een ander ben je er nog niet. Door bruggen te slaan met andere stijlen kan je meer halen uit communicatie. 

Je hoeft zeker niet almaar in de huid van een andere kleur te kruipen. Door in je eigen kracht te blijven, terwijl je oog hebt voor wat de ander nodig heeft, kan je in de kleine momenten al meer halen uit communicatie.

Door snel to the point te komen weet je rood te boeien en de aandacht vast te houden. Rood haakt af als je verhaal te lang duurt. Durf net als rood direct te zijn en een mening te hebben. Als je ergens niet iets van zegt, dan zal rood blijven gaan en niet doorhebben dat jij afhaakt. 

Ben je in gesprek met hoofdstijl blauw? Weet dat je je verhaal dan onderbouwd moet hebben, het liefste met cijfers en argumentatie. En bereid je voor op de kritische ‘hoe’ vragen.

Hoofdstijl geel vaart goed bij vriendelijkheid en een compliment. Neem eens extra tijd voor informeel contact. Schiet ideeën niet meteen af, maar biedt structuur of ruimte om fouten te maken.

Hoofdstijl groen hecht waarde aan samenwerken en betrokken worden. Groen vaart goed bij samen doelen stellen en als je goede bedoelingen erkent. Wil je dat er een beslissing gemaakt wordt? Laat groen er dan een nachtje over slapen.

Doe de kleurentool 

Verdieping van de kleuren

Hoofdstijl en hulpstijl

LIFO® maakt onderscheid tussen je hoofdstijl (de kleur waar je het meeste van hebt), de hulpstijl (de kleur die daarop volgt) en je minst geprefereerde stijl. Per situatie kan het verschillen wat je kleurenprofiel is. Doorgaans zijn er twee kleuren die dominant zijn. Een vlak profiel is ook mogelijk, waarbij je van alle kleuren (bijna) evenveel hebt).

Verschillende situaties

In een voor jou spanningsvolle (of stressvolle) situatie kan je profiel er anders uit zien. Dat kan zijn tijdsdruk, een conflict of iets anders. Ook kan je profiel veranderen als je kijkt naar leerstijlen, onderhandelstijlen, zelf als trainer voor een groep staan of in contact met een leidinggevende.

Opbouw van een kleur

Elke kleur is opgebouwd uit drie onderdelen: intentie, gedrag en effect. De intentie is het meest betrouwbare: hoe je zou willen handelen. Je gedrag is hoe jij denkt dat je je intentie in gedrag weet om te zetten. Het effect staat voor de mate waarin je denkt het effect te hebben bereikt bij de ander. 

Als je op intentie, gedrag en effect steeds evenveel scoort, dan handel je hoe je het beoogt. Scoor je wezenlijk hoger of lager op een van deze, dan wordt het interessant. 

Bijvoorbeeld, je kan de intentie hebben om gestructureerd te werken maar in het gedrag of effect komt dit nauwelijks terug. Of, je hebt de intentie eens direct te zijn, maar bij de ander heeft het nauwelijks effect.

Start2Create werkt in trainingen niet met bekende rollenspellen of presentaties. In trainingen zetten we creatief denken methodieken in om tot concrete acties te komen, die je zelf meteen kan uitvoeren. Praktisch ingestoken en met een lach.

Benieuwd naar of een training voor jouw team passend is? Laat je vraag hieronder achter of vraag een inspiratiegesprek aan.