Gele communicatiestijl

In kleurencommunicatie kenmerkt een geel persoon zich door onder andere sociale vaardigheid, enthousiasme en creativiteit. Wat de kleur nog meer inhoudt, hoe je geel herkent en hoe je een brug kan slaan in communicatie, ontdek je hier.

Hoe communiceert een geel persoon?

Start2Create werkt met LIFO® kleurencommunicatie (Life Orientations). In de methodiek worden vier kleuren belicht: rood, geel, groen en blauw. Vooraf goed om te weten: Je bènt niet een kleur, je hebt van alle kleuren wat.

Met “hoofdstijl” geel heb je flinke sociale voelsprieten die je inzet voor verbondenheid en harmonie. Je bent sociaal vaardig en weet de sfeer te bevorderen en het ijs te breken.. Met allerlei mensen kan je het goed vinden en je staat bekend om de lach op je gezicht.

Je bent flexibel, diplomatiek en tactvol in omgang met anderen. Je netwerk van informele contacten schakel je al snel in.

Je peilt ook het liefst de mening van iedereen. Je kunt je snel aanpassen aan nieuwe manieren en ideeën. Je bezit een flinke dosis creativiteit of bent geneigd veel kansen te zien.

Kleurentool

Word je tureluurs van al die mensen die nooit iets afmaken? Vraag je je af waarom iemand afhaakt als je enthousiast je idee presenteert? Of waarom het toch zo lastig blijft knopen door te hakken binnen je team? Klik hier en start direct de kleurentool.

Hoe herken je een geel persoon?

Hoofdstijl geel herken je aan vriendelijkheid, humor, een lach en vaak ook expressie. In veel gevallen is iemand extravert, maar iemand kan ook introvert zijn. Je herkent geel ook aan het begrip tonen voor opvattingen en gevoelens voor anderen.

Het kan zijn dat in een normale, comfortabele situatie geel jou typeert. Het kan ook zijn dat juist in een voor jou spanningsvolle situatie je wordt getriggerd in deze kleur, waar het in een normale situatie niet je hoofdstijl is. Wat de situatie is, is persoonlijk. Denk bijvoorbeeld een conflict of meningsverschil.

Meer over de andere kleuren

Ik wil meer weten over een teamtraining kleurencommunicatie.Bel me terug!

  Valkuilen

  Met hoofdstijl geel kan je soms doelloos blijven. Als anderen van je verwachten tot een resultaat te komen, of een lijstje bij te houden, dan raak je wel eens de weg kwijt. Omdat je je handelingen en besluiten vaak laat afhangen van de mening van anderen, ontbreekt het soms ook vanuit jezelf aan overtuiging. Conflicten ga je meestal uit de weg.

  Als je ook nog eens onder druk komt te staan, dan kan je blijven ‘dollen’ in plaats van serieus te worden. Je neemt genoegen met iets, als je een ander maar niet voor het hoofd stoot.

  Kleurentool

  Word je tureluurs van al die mensen die nooit iets afmaken? Vraag je je af waarom iemand afhaakt als je enthousiast je idee presenteert? Of waarom het toch zo lastig blijft knopen door te hakken binnen je team? Klik hier en start direct de kleurentool.

  Hoe kan je meer halen uit communicatie met een geel persoon?

  Een geel persoon waardeert het als je tijd aan de relatie besteedt. Tijd vrijmaken voor een informeel contact moment zet deze hoofdstijl geen ook ‘aan’.

  Welke communicatie spreekt aan?

  • Wees sociaal, tactvol, vriendelijk
  • Gebruik humor
  • Laat weten dat het je bevalt
  • Loop eens langs
  • Toon flexibiliteit
  • Benadruk overeenstemming
  • Werk toe naar een compromis
  • Toon bewondering en sympathie
  • Benadruk het positieve

  Meer over de andere kleuren

   

  Ik wil meer weten over een training communicatie.Bel me terug!

   Waarom Start2Create?!

   Van ‘Ja, maar…’ naar ‘Ja en…! Denken in kansen en mogelijkheden in plaats van beperkingen. We dagen je uit anders te denken tijdens een strategische sessie, teambuilding sessie of bij het ontwikkelen van plannen voor je organisatie.

   Met Start2Create tref je geen standaard training van zenden, lang zitten en rollenspellen. Wat dan wel? Dynamische tools, een glimlach en de creatief denken methodiek. Altijd praktisch ingestoken.

   Meer over Start2Create

   Kyra van Leeuwen

   Speelde als golfster op de Europese Tour. Maakte al vroeg kennis met ondernemen en het trainersvak.

   Etienne Verhoeff

   Sportjournalist van huis uit, met een bak aan ervaring als presentator op radio en televisie. Etienne is een echte ondernemer.

   Daniëlle Krijger

   Al op jonge leeftijd gevormd door de turnsport. Daniëlle herken je aan haar lef, energie en lach.