Opleiding voor Sportprofessionals

Of je nu verenigingsondersteuner of -adviseur bent, buurtsportcoach, accountmanager of beleidsmedewerker. In de opleiding voor sportprofessionals van Start2Create train je jezelf in creatief denken en hoe je dit kan inzetten met anderen. Want zelf een idee of advies hebben is éen, een vereniging of bestuur meekrijgen is wat anders.

De tools die je leert zijn praktisch in te zetten in je eigen team en met sportaanbieders.

Opleiding creatief denken

 

Creatief denken als sportprofessional

Je traint jezelf in anders denken en je leert praktische tools (werkvormen) om creatief en anders denken toe te passen. Met verenigingen, in je eigen organisatie of zelfs met partners. 

Met de methodieken van creatief denken kan je verenigingen zelfstandiger maken in het aanpakken van hun uitdagingen. Je laat verenigingen anders laten kijken naar hun mogelijkheden.

Vraagstukken of uitdagingen in de eigen organisatie kan je met de tools ook op een andere manier aanvliegen. Of het nu gaat om een project, beleidsplan, de zichtbaarheid van de organisatie of een aanpak om meer mensen aan het sporten krijgen.

Meer over creatief denken

 

Hoe lang duurt de opleiding?

Drie dagen. De eerste twee dagen achter elkaar, om je even helemaal uit je vaste cirkel te halen. Dag drie vindt later plaats, zodat je in de tussentijd kan oefenen met de tools die je in handen krijgt.

 

Wat heb jij aan deze opleiding voor sportprofessionals?

 • Je leert zelf anders en creatief denken – en hoe je anderen daarin kan meenemen
 • Je vult je rugzak met praktische creatief denken tools die je altijd kan inzetten in je werk
 • Je leert de stappen en de valkuilen van tools
 • Je leert faciliteren i.p.v. adviseren
 • Je leert om weerstand te voorkomen, of er anders mee om te gaan
 • Je leert ook communicatiestijlen herkennen en jouw stijl daarop aanpassen
 • Je leert hoe je mensen kan meekrijgen – en hoe juist niet
 • Kunnen schakelen in de verschillende rollen / petten die je op hebt

 

Waarom Start2Create?

We snappen dat er al veel opleidingen zijn. Alleen bij ons is alles net even anders. We draaien van alles om. Laten jou anders denken. We dagen je uit om uit je dagelijkse vaste cirkel te stappen en anders te durven doen. Net als jij vinden wij ons werk ook leuk, dus een glimlach en energie garanderen we.

 

Dag 1 & 2

Op dag 1 en 2 maak je kennis met diverse creatief denken tools die een aanzet geven tot anders denken. Ook laten we je anders contact maken en samenwerken met een andere blik. Aan bod komen:

 • Een voorstel-tool: Geen traditioneel voorstelrondje, maar je zet je brein al op een andere manier aan.
 • LIFO® kleurencommunicatie: je krijgt inzicht in je eigen communicatiestijl, die van de anderen en tijdens dag 1 herken je de kleuren tijdens de tools.
 • Uitleg creatief denken: het slagen van creatief denken valt of staat met een sterke uitleg van creatief denken.
 • Ophalen van vraagstukken: we gaan tijdens de opleiding aan de slag met vraagstukken uit de groep. Zo leer je niet alleen de tools, maar leer je ook meteen herformuleren en tot de kern te komen.
 • Creatief denken tools leren aan de hand van vraagstukken. De stappen, de valkuilen en het begeleiden.

We laten de tools los op vraagstukken uit de groep  Je ervaart zo hoe je in korte tijd tot oplossingen komt, op een leuke en interactieve manier. Wij doen een aantal tools voor, maar je komt ook zelf voor de groep te staan.

Je leert zo de tools zelf toe te passen, zodat je de uitdagingen die je tegenkomt in je werk in de sport op een andere manier kan oplossen dan je normaal zou doen. Je weet zo de vaste (denk)patronen bij jezelf en bij anderen te herkennen en te doorbreken.

 

Dag 3

Tot aan dag 3 heb je tijd om te oefenen met de tools en handvatten uit de eerste twee dagen. Op dag 3 ervaar je een faalsessie. Je leert van wat er goed ging bij jezelf en bij anderen, maar we staan ook stil bij waar het (faliekant) mis ging. Er is ruimte voor vragen. En voor nieuwe tools die je wilt leren.

Maar er is ook een verdieping. Bijvoorbeeld hoe je omgaat met weerstand, of als mensen vastlopen. Wat doe je dan? Wat kan je beter wel en niet zeggen? Hoe stel je je eigen oordeel uit?

Ook leer je hoe je de diverse tools kan inzetten in de verschillende rollen waarin je zit of de verschillende petten die je op hebt. En hoe je een verbindende rol kan spelen in bijvoorbeeld de gemeente of tussen diverse partners.

 

Coaching

Stel in de tussentijd vooral je vragen aan ons. Bijvoorbeeld over het voorbereiden van een sessie of sparren over waar je tijdens een tool tegenaan bent gelopen.

 

Meer informatie of aanmelden

De opleiding kan incompany, maar je kan ook meedoen aan onze open opleiding. Kijk hier voor de geplande data van onze opleidingen.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Vul het formulier hieronder in of neem contact met ons op via kyra@start2create.nl of 06-19836263.