Start2Create op de servicelijst van NOC*NSF

Start2Create op de servicelijst van NOC*NSF

26 oktober 2020
/

Help, we hebben een vrijwilligerstekort!
Hoe kunnen we nieuwe leden werven? 
Onze leden haken af, wat nu?
Er is uitvoeringsbudget beschikbaar, maar het ontbreekt nog aan concrete plannen van clubs. Wat nu?

Met Start2Create laten we je met een frisse blik naar de uitdagingen van je vereniging of sportorganisatie kijken. Anders denken dan in de gebaande paden levert je concrete en soms ook unieke plannen op. Onze sessies kenmerken zich door interactie, snelheid en een lach.

Met een aantal van onze sessies staan we op de servicelijst van NOC NSF.  Daarmee kan je een deel van de sessie vergoed krijgen.

Meer over creatief denken

 

1. Welkom op de club

Hoe kan je leden werven of behouden? Hoe zorg je voor een onvergetelijk welkom? Wat kan een beleving maken of breken? Welkom op de Club gaat over het binden van sporters aan je vereniging.

We nemen je in één sessie mee in de kansen om bezoekers, (potentiële) leden of vrijwilligers te binden en te behouden. Er kan van alles zijn wat hun beleving uiteindelijk maakt. Of breekt. We zetten je op een ander been. We laten je anders denken door middel van creatief denken tools.

RESULTAAT:

 • Nieuwe inzichten en concrete ideeën voor de route die de sporter op je complex aflegt.
 • Aanzet tot creatief en anders denken.
 • Inspiratie en (unieke) concrete uitkomsten die toe te passen zijn op de eigen club.
 • Nieuwe inzichten en praktisch uitvoerbare ideeën.

NB: Welkom op de Club is altijd op maat. Wil je in de sessie meer richten op inclusief sporten of positieve sportcultuur? Of wil je juist dat deelnemers geïnspireerd raken en tot ideeën komen, die zij als aanvraag voor budget kunnen indienen bij de gemeente? Ook daar kunnen we de sessie op inrichten.

Meer over Welkom op de Club

2. Vrijwilligers & creatief denken

Je hebt handen nodig op de club, maar je zit intussen met de eigen handen in het haar waar je ze moet werven. Mensen vragen, een oproep op de website, het levert te weinig of soms niets op. 

In deze drie sessies passen we diverse creatief denken tools toe op vraagstukken over vrijwilligers werven en behouden. Door van de geijkte (denk)paden af te gaan kom je met de groep tot nieuwe inzichten en (unieke) oplossingen.

Je leert ook hoe je deze andere manier van denken zelf kan gaan toepassen. In deze drie sessies train je niet alleen je brein, maar je leert ook de ins en outs van creatief denken methodieken. Waarom? Door de tools met anderen te doen zet je anderen in beweging. Ideeën zijn niet alleen van jou, maar het eigenaarschap komt in de vereniging te liggen. Kortom, je werpt een hele andere blik op besturen en hoe je een vergadering of brainstorm kan aanvliegen.

RESULTAAT: 

 • Zelf anders en creatief kunnen denken
 • Nieuwe inzichten en praktisch uitvoerbare ideeën m.b.t. vrijwilligers werven en behoud
 • De anders denken mindset en tools – met anderen – kunnen toepassen op de vereniging tot ver na deze sessies.

 Meer over Vrijwilligers en creatief denken

3. Leden & creatief denken

Je wilt meer leden op de club, of juist leden behouden, maar komt niet tot baanbrekende oplossingen.

Herkenbaar? Dan is het tijd om mee te doen aan dit traject bestaande uit drie sessies. Niet meer doen wat je deed, maar andere oplossingen bedenken. Een frisse blik op de zaak.

We leren je ook een aantal tools zodat je het zelf op kan toepassen. Net als in het traject ‘meer vrijwilligers door creatief denken’. Alleen dan met het oog op het werven van leden, zichtbaarheid van de vereniging en beleving op de vereniging. In deze drie sessies train je niet alleen je brein, maar je leert ook de ins en outs van creatief denken methodieken. Waarom? Door de tools met anderen te doen zet je anderen in beweging. Ideeën zijn niet alleen van jou, maar het eigenaarschap komt in de vereniging te liggen. Kortom, je werpt een hele andere blik op besturen en hoe je een vergadering of brainstorm kan aanvliegen.

RESULTAAT:

 • Zelf anders en creatief kunnen denken
 • Nieuwe inzichten en praktisch uitvoerbare ideeën m.b.t. leden werven en behoud
 • De anders denken mindset en tools – met anderen – kunnen toepassen op de vereniging tot ver na deze sessies.

 Meer over Leden en creatief denken

Meer informatie of aanmelden?

Aanmelden voor een van de services kan bij de adviseur lokale sport.

Let op dat je over de laatste versie van de sportservicelijst beschikt (d.d. de eerste van deze maand).
Op de sportservicelijst staat ook informatie over de eigen bijdrage.

Heb je inhoudelijke vragen over een van de services? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of via info@start2create.nl.  Vergelijkbare blogposts