Klanten beoordelen ons met een 8.3
Volg ons op social media

Start2Create op de servicelijst van NOC*NSF

Start2Create staat met vijf services op de servicelijst van NOC*NSF.

Anders denken dan in de gebaande paden levert je concrete en soms ook unieke plannen op. We laten je met een frisse blik naar de uitdagingen kijken. Om handen en voeten te geven aan het lokale sportakkoord en de deelakkoorden.

Alle onderstaande services faciliteren wij ook online.


1. Meer vrijwilligers door creatief denken

Je hebt handen nodig op de club, maar je zit met de handen in het haar waar je ze moet werven. Mensen vragen, een oproep op de website, het levert te weinig of soms niets op.

Door deze drie sessies zet je vereniging op een andere manier in actie om vrijwilligers te werven en behouden. In de sessies kom je tot inzichten over de beleving van vrijwilligers op de club en kom je ook met de groep tot (unieke) oplossingen. 

Mooiste is als je het anders denken ook kan gaan toepassen met de (potentiële) vrijwilligers om wie het gaat. Omdat zij uiteindelijk de handen uit de mouwen gaan steken. Daarom leer je in deze sessies ook hoe je de andere manier van denken – en met wie – kan gaan toepassen op de vereniging. Gericht op vrijwilligersvraagstukken.

RESULTAAT:

 • Zelf anders en creatief kunnen denken
 • Nieuwe inzichten en praktisch uitvoerbare ideeën voor de vereniging m.b.t. leden werven en behoud
 • 4-5 methodieken om toe te passen op de vereniging
 • Weten hoe je de methodieken kan inzetten met (potentiële) vrijwilligers om betrokkenheid te vergroten.
Factsheet Meer vrijwilligers door creatief denken2. Meer leden door creatief denken

Je wilt meer leden op de club, of juist nieuwe doelgroepen, maar je zit met de handen in het haar hoe en waar je moet werven. Uit de acties of activiteiten die je organiseert worden te weinig mensen lid. Een oproep op social media levert niets op.

Herkenbaar? Dan is het tijd om mee te doen aan dit traject bestaande uit drie sessies. Niet meer doen wat je deed, Maar andere oplossingen bedenken. Een frisse blik op de zaak. En we leren je ook nog een aantal tools zodat je het zelf op kan toepassen. Net als in het traject ‘meer vrijwilligers door creatief denken’. Alleen dan met het oog op het werven van leden, zichtbaarheid van de vereniging en beleving op de vereniging. 

RESULTAAT:  

 • Zelf anders en creatief kunnen denken
 • Nieuwe inzichten en praktisch uitvoerbare ideeën voor de vereniging m.b.t. leden werven en behoud
 • 4-5 tools om toe te passen met anderen
 • Weten hoe je de methodieken kan inzetten met bestuur / commissies, (potentiële) leden en externe partijen om effectiever doelgroepen aan te spreken.
Factsheet Meer leden door creatief denken3. Welkom op de club

Met Welkom op de Club laten we je met een compleet andere blik naar de gastvrijheid van je sportvereniging kijken. Ben je wel zo gastvrij als je denkt?

We nemen je in één sessie mee in de route die iemand aflegt op je complex. Een bezoeker, (potentieel) lid of vrijwilliger kan van alles meemaken wat de beleving uiteindelijk maakt. Of breekt. We zetten je op een ander been. We laten je ook anders denken over gastvrijheid en beleving door middel van creatief denken tools. Durf je het aan je gastvrijheid met ons onder de loep te nemen?

RESULTAAT:

 • Concrete ideeën om de route op je complex / in de hal en de beleving van de sporter te verbeteren
 • Weten hoe je echt en anders contact kan leggen
 • Nieuwe inzichten en praktisch uitvoerbare ideeën voor de vereniging m.b.t. gastvrijheid en beleving.
Factsheet Welkom op de Club4. Inclusief sporten realiseren

Een vereniging waar alle sporters welkom zijn, hoe realiseer je dit? Als club open staan voor iedereen, waar iedereen zich welkom voelt, waar iedereen geaccepteerd is en waar ook iedereen ook een steentje aan wil bijdragen kan best een uitdaging zijn.

Een goed doordacht beleid op inclusief sporten is één, maar het praktisch en concreet maken – en ervoor zorgen dat de club erachter staat – is ook onmisbaar. In twee sessies ga je met ons aan de slag met diverse subthema’s, aan de hand van de vragen en uitdagingen van de deelnemers.

RESULTAAT:

 • Zelf anders en creatief kunnen denken
 • Het brede begrip ‘inclusief sporten’ concreet kunnen maken, aan de hand van kansen voor de eigen vereniging
 • Nieuwe inzichten en praktisch uitvoerbare ideeën voor de vereniging.
Factsheet Inclusief Sporten Realiseren

 


5. Positieve sportcultuur realiseren

Een vereniging met een positieve sportcultuur, hoe realiseer je dit? Waar hebben we het eigenlijk precies over?

Een positieve sportcultuur houdt de club draaiende en zet je club ook voor de toekomst op de kaart. Maar dit kan best een uitdaging zijn. Een goed doordacht beleid op positieve sportcultuur is één, maar het concreet maken  – èn ervoor zorgen dat de club erachter staat – is ook onmisbaar. In twee sessies ga je met ons aan de slag met diverse subthema’s, aan de hand van de vragen en uitdagingen van de deelnemers.

RESULTAAT:

 • Zelf anders en creatief kunnen denken
 • Het brede begrip ‘inclusief sporten’ concreet kunnen maken, aan de hand van kansen voor de eigen vereniging
 • Nieuwe inzichten en praktisch uitvoerbare ideeën voor de vereniging.
Factsheet Positieve Sportcultuur Realiseren

 


Meer informatie of aanmelden?

Aanmelden voor een van de services kan bij de adviseur lokale sport. 

Heb je inhoudelijke vragen over een van de services? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of via [email protected]