Effectief communiceren met een geel persoon

In kleurencommunicatie kenmerkt hoofdstijl geel zich door onder andere sociale vaardigheid, enthousiasme en creativiteit. Wat de kleur nog meer inhoudt, hoe je geel herkent en hoe je een brug kan slaan in communicatie, ontdek je hier.

Start2Create werkt met LIFO® kleurencommunicatie (Life Orientations). In de methodiek worden vier kleuren belicht: rood, geel, groen en blauw. Je bent niet een kleur, je hebt van alle kleuren iets.

Hoofdstijl geel

Met hoofdstijl geel heb je flinke sociale voelsprieten die je inzet voor verbondenheid en harmonie. Je bent sociaal vaardig en weet de sfeer te bevorderen en het ijs te breken.. Met allerlei mensen kan je het goed vinden en je staat bekend om de lach op je gezicht.

Je bent flexibel, diplomatiek en tactvol in omgang met anderen. Je netwerk van informele contacten schakel je al snel in.

Je peilt ook het liefst de mening van iedereen. Je kunt je snel aanpassen aan nieuwe manieren en ideeën. Creativiteit en het willen experimenteren met verschillende manieren van aanpak is ook kenmerkend aan een geel persoon.

Kleurentool

Word je tureluurs van al die mensen die nooit iets afmaken? Vraag je je af waarom iemand afhaakt als je enthousiast je idee presenteert? Of waarom het toch zo lastig blijft knopen door te hakken binnen je team? Klik hier en start direct de kleurentool.

Hoe herken je een gele communicatiestijl?

Een geel persoon is te herkennen aan aan vriendelijkheid, humor, een lach en vaak ook expressie. In veel gevallen extraversie, maar ook introverten kunnen hoofdstijl geel hebben. Je herkent dit type ook aan het begrip tonen voor opvattingen en gevoelens voor anderen.

Het kan zijn dat in een normale, comfortabele situatie geel jou typeert. Het kan ook zijn dat juist in een voor jou ongunstige situatie geel wordt getriggert, waar het normaal niet je hoofdstijl is. Wat de situatie is, is persoonlijk. Denk bijvoorbeeld een conflict of meningsverschil.

Meer over de andere kleuren

Benieuwd wat de valkuilen zijn van hoofdstijl geel? En hoe je effectief kan communiceren met geel? Lees dan hieronder verder.

Ik wil meer weten over een teamtraining kleurencommunicatie.Bel me terug!

  Valkuilen

  Met hoofdstijl geel kan je soms doelloos blijven. Als anderen van je verwachten tot een resultaat te komen, of een lijstje bij te houden, dan raak je wel eens de weg kwijt. Omdat je je handelingen en besluiten vaak laat afhangen van de mening van anderen, ontbreekt het soms ook vanuit jezelf aan overtuiging. Conflicten ga je meestal uit de weg.

  Als je ook nog eens onder druk komt te staan, dan kan je blijven ‘dollen’ in plaats van serieus te worden. Je neemt genoegen met iets, als je een ander maar niet voor het hoofd stoot.

  Kleurentool

  Word je tureluurs van al die mensen die nooit iets afmaken? Vraag je je af waarom iemand afhaakt als je enthousiast je idee presenteert? Of waarom het toch zo lastig blijft knopen door te hakken binnen je team? Klik hier en start direct de kleurentool.

  Hoe kan je meer halen uit communicatie met een geel persoon?

  Een geel persoon waardeert het als je tijd aan de relatie besteedt. Tijd vrijmaken voor een informeel contact moment zet deze hoofdstijl geen ook ‘aan’.

  Welke communicatie spreekt aan?

  • Wees sociaal, tactvol, vriendelijk
  • Gebruik humor
  • Laat weten dat het je bevalt
  • Loop eens langs
  • Toon flexibiliteit
  • Benadruk overeenstemming
  • Werk toe naar een compromis
  • Toon bewondering en sympathie
  • Benadruk het positieve

  Meer over de andere kleuren

   

  Ik wil aan de slag.Bel me terug!

   Start2Create traint teams en organisaties anders denken. We zetten creatief denken methodieken in om meer te halen uit communicatie en om tot concrete acties te komen. Met veel dynamiek, een lach en altijd praktisch ingestoken. De communicatietools zijn gebaseerd op LIFO® (Life Orientations). 

   Kyra van Leeuwen

   Speelde als golfster op de Europese Tour. Maakte al vroeg kennis met ondernemen en het trainersvak.

   Etienne Verhoeff

   Sportjournalist van huis uit, met een bak aan ervaring als presentator op radio en televisie. Etienne is een echte ondernemer.

   Daniëlle Krijger

   Al op jonge leeftijd gevormd door de turnsport. Daniëlle herken je aan haar lef, energie en lach.